A19 Plus. Quick Start Up Guide and Legal Information. Dual SIM Android TM. Srpski

Size: px
Start display at page:

Download "A19 Plus. Quick Start Up Guide and Legal Information. Dual SIM Android TM. Srpski"

Transcription

1 A19 Plus Dual SIM Android TM Quick Start Up Guide and Legal Information Srpski

2 Pogled na celinu Srpski Eaa Slušalica rpiece Prednja kamera Dugme za pokretanje/ isključivanje Priključnica za punjenje Dugme za podešavanje jačine zvuka Ekran Dugme Izbor Dugme Nazad Dugme Home Priključnica za slušalice Zadnja kamera Battery cover Zvučnik

3 Sadržaj kutije Molimo da proverite da li su sve komponente u kutiji Ukoliko neka komponenta nedostaje, obavestite dobavljača o tome Telefon / Uputstva / Akumulator / Punjač / Mikro USB kabl za podatke / vodič za brzo pokretanje / Slušalice. Funkcije dugmadi Dugme za pokretanje/isključivanje - Kada je telefon isključen, držite ga pritisnutog da biste pokrenuli telefon. - Kada je telefon pokrenut i ekran nije blokiran, pritisnite da biste isključili ekran. - Kada ekran nije blokiran, pritisnite i držite pritisnuto da biste pristupili meniju telefona radi podešavanje modula Reset, Avion, Tiho, Vibracije sau Isključivanje. Dugme za povećavanje jačine zvuka - Za vreme poziva, pritisnite da biste povećali jačinu zvuka u slučalici. - Kada telefon nije u pozivu, pritisnite da biste povećali jačinu zvuka zvona. - Kada gledate filmove ili slušate radio, pritisnite da biste pojačali zvuk. Dugme za smanjivanje jačine zvuka - Za vreme poziva pristisnite da biste smanjini jačinu zvuka u slčalici. - Kada telefon nie u pozivu, pristisnite da biste smanjili jačinu zvuka zvona. - Kada gledate filmove ili slušate radio, pritisnite da biste utišali zvuk.

4 Instaliranje akumulatora i SIM kartice. 1) Uverite se da je telefon isključen. 2) Uklonite poklopac kućišta sa zadnje strane telefona. 3) Unesite karticu SIM u odgovarajuća mesta i u ispravnom smeru.

5 4) Postavite akumulator i ispravno učvrstite poklopac kućišta sa zadnje strane telefona.

6 Unošenje MicroSD kartice - Uklonite poklopac kućišta sa zadnje strane telefona. - Unesite MicroSD karticu u ispravnom smeru i ponovo postavite poklopac kućišta sa zadnje strane telefona. - Nemojte vaditi karticu za memoriju dok se prenose podaci ili dok se čitaju infor macije jer će se oštetiti i telefon i kartica. Punjenje akumulatora - Uverite se da je akumulator u telefonu. Povežite punjač sa priključkom za punjenje i zatim uključite drugi kraj u utičnicu naizmenične struje. - Simbol akumulatora pokazuje stanje akumulatora. Potpuno punjenje akumulatora traje približno 4 časa. - Isključite punjač sa telefona i sa utičnice za struju. Deblokiranje ekrana - Može vam biti potreban PIN, lozinka ili da nacrtate neki model da biste deblokirali ekran. - Pritisnite dugme za pokretanje/isključivanje da biste pokrenuli telefon. - Da biste deblokirali ekran, sledite uputstva na ekranu. Prihvatanje/odbijanje poziva - Da biste prihvatili poziv, klizajte ekran prema zelenom simbolu za odgovor. - Da biste odbili poziv, klizajte ekran prema crvenom simbolu za isključivanje.

7 Zakonske informacije Karbonn. Sva prava pridržana.trgovinske marke, nazivi i znaci su vlasništvo United Telelinks (Bangarlore_PVT.Ltd.(UTL). Obaveštenje Informacije u ovom priručniku ne mogu se menjati bez prethodnog obaveštenja. Mada su priprema i oblikovanje priručnika, izjava, preporuka i implicitnih ili eksplicitnih informacija urađene savesno, to ne podrazumeva nikakve garancije. Ni jedan deo ovog priručnika ne može biti reprodukovan, citiran niti prevođen pomoću bilo kakvih sredstava u bilo kakvom obliku fotografski, mehanički niti elektronski, bez pisane saglasnosti UTL. Prava i komercijalne marke Marku i znak Bluetooth drži Bluetooth SIG, Google Mail, je komercijalna marka Google Inc, Pristup WI-FI, konfigurisanje Wi-Fi, i WPA su komercijalne marke Wi-Fi Alliance, Microsoft, Hotmail, Outlook, Windows Live i Windows Media, su komercijalne marke Microsoft Corporation, GSM i mobilni globalni komunikacioni sistem su komercijalne marke Asociacije MOU GSM, JavaScript, je komercijalna marka Oracle America,Inc. Sve druge marke su vlasništvo njihovih posednika i svaka upotreba takvih marki od strane UTL je u toku licenciranja kada je potrebno. Garantni uslov Mada su učinjeni svi napori da se izbegnu nepreciznosti, nikakva garancija, izuzev onih koje nameće zakon, bilo implicitna bilo eksplicitna u pogledu prikladnosti za određeni način upotrebe i zadovoljavajućeg kvaliteta se ne daju za tačnost i sigurnost ovog priručnika. UTL pridržava pravo da izmeni specifikacije i uputstva u ovom priručniku bez ikakvih posledica ili prethodnih obaveštenja. Ni u kojem slučaju, izuzev onih koje navodi zakon, UTL i nosioci licence nisu odgovorni za indirektne štete i posledične gubitke prihoda ili podataka, bez obzira na uzrok. Akt o odustajanju Sadržaj i usluge treće strane mogu se aktivirati i raspoložive su posredstvom ovog uređaja. Neke karakteristike i dodaci predviđeni u ovom priručniku odnose se na lokalna podešavanja mreže i na instaliranje softvera. Ovi mogu, ali ne moraju biti automatski prihvaćeni, u potpunosti ili ograničeno kroz lokalne usluge pružaoca mreže.

8 Stoga bi se moglo dogoditi da neke karakteristike ne odgovaraju karakteristikama nabavljenog/preuzetog proizvoda. Sadržaj i usluge treće strane, autorska prava, trgovačke marke i patentna prava pripadaju njihovom vlasniku u skladu sa pravom intelektualne svojine. Ove se ne mogu koristiti bez odobrenja pružaoca usluga ili držaoca bez njihove dozvole. Nije dozvoljeno prenošenje, preuzimanje, objavljivanje, modifikovanje, kopiranje niti distribucija na bilo koji način usluga ili sadržaja objavljenog na ovom uređaju. Uređaj može sadržavati tehnološke elemente, softver i robu na koje se odnose neki pravilnici i izvozni zakoni u SAD i u drugim zemljama. Bilo kakav akt koji je suprotan zakonu je zabranjen. Korišćenje aplikacije isporučene uz uređaj, u zakonskim granicama pretpostavlja njenu upotrebu u inicijalnom obliku. Karbonn ne nudi garanciju i ne prihvata odgovornost prema krajnjem korisniku, za sadržaj i funkcionalnost aplikacije koju isporučuju treća lica uz aparat. Zdravlje i sigurnost RF/SAR informacije Vaš mobilni telefon je radio prijemnik i predajnik. Prilikom pokretanja, telefon šalje radio signal snižene učestanosti(rf). Vlade država iz celog sveta prihvatile su smernice o sigurnosti razvijenih zemalja i nezavisnih naučnih organizacija poput ICNIRP i IEEE. Te smernice određuju dozvoljene nivoe energetskog zračenja RU za stanovništvo. Smernice uključuju značajnu sigurnosnu maržu namenjenu održavanju sigurnosti lica, bez obzira na uzrast i zdravstveno stanje. SAR je jedinica mere za količinu radio talasa kada se koriste mobilni uređaji SAR testovi se izvode koristeći standardne položaje sa telefonom koji emituje na najvišem sertifikovanom nivou snage, ali realni SAR nivo telefona za vreme rada može biti znatno ispod maksimalne vrednosti. Uglavnom, što ste bliži stanici, to je manja snaga emisija telefona. Vrednosti SAR mogu se menjati zavisno od modela telefona. Da bi se obezbedila sigurnost i zaštitilo zdravlje korisnika, telefon je projektovan i proizveden uz poštovanje normi izlaganja radio zračenju. ICNIRP SAR granica a mobilne uređaje koje koristi stanovništvo je 2W/kg i najveća SAR vrednost za ovaj uređaj testirana za upotrebu na uhu jeste ispod SAR granice koju preporučuje ICNIRP.

9 Direktive koriste jedinicu mere poznatu kao stopa specifične apsorpcije ili SAR. Granica SAR za za mobilne uređaje je 2W/kg i najveća prijavljena vrednost prema ovom standardu za vreme sertifikovanja proizvoda prilikom upotrebe na uhu je 0.440W/Kg, a kada se ispravno nosi na telu 0.544W/Kg. Baterije Nemojte nikada koristiti punjač niti baterije ako su oštećene. Koristite bateriju na odgovarajući način. Nemojte je izlagati udarcima jer to dovodi do njenog oštećenja i do nastanka rizika od pregrevanja i požara. Nemojte izlagati bateriju povišenim temperaturama jer bi mogla eksplodirati. Oštećene baterije vratite prodavcu ili drugim ovlašćenim mestima za recikliranje. Nemojte bacati baterije u kućno đubre. Vreme punjenja baterije zavisi od intenziteta struje u njoj, tipu baterije i od tipa korišćenog punjača. Kada je vreme rada očigledno kraće od normalnog, vreme je da bateriju zamenite novom. Koristite originalne ili sertifikovane baterije i punjače. Kada nije korišćen, punjač treba isključiti sa napona i odvojiti od aparata. Nemojte prepunjavati bateriju jer postoji opasnost da je oštetite i da joj smanjite vreme rada. Izlaganje baterije toploti i hladnoći smanjuje njen funkcionalni kapacitet. Li-Ion baterije su naročito osetljive na temperature ispod 0 stepeni Celzijusa. Sredina u kojoj se upotrebljava Vodite računa da treba poštovati posebne pravilnike na snazi u zoni u kojoj se nalazite i uvek isključite telefon ukoliko njegova upotreba nije dozvoljena, jer bi mogao izazvati neke opasnosti. Kada svoj telefon ili bilo koji dodatak povezujete sa drugim uređajem, koristite priručnik za upotrebu i detaljna sigurnosna uputstva. Nije preporučljivo povezivati nekompatibilne proizvode. Preporučuje se da se oprema korisni jedino u normalnom radnom položaju (drži se na uhu sa antenom usmerenom prema ramenu) da bi se postigao zadovoljavajući rad aparata i sigurnost osoba. Nemojte izlagati aparat temperaturama nižim od -100C niti višim od 500C. Dok vozite držite telefon u prikladnom nosaču. Nemojte ga ostavljati na sedištu ili na mestima sa kojih bi mogao pasti dok vozite. Medicinski uređaji Uverite se da je vaš telefon isključen zonama u blizini medicinske opreme gde je isključivanje telefona obavezno (poput srčanih stimulatora, slušnih aparata itd). Većina medicinskih uređaja može da blokira signale radio učestanosti, ali ne svaki od njih. Ako imate bilo kakve nedoumice, molimo posavetujte se sa doktorom ili proizvođačem medicinskog uređaja.

10 Srčani stimulatori Proizvođači srčanih stimulatora preporučuju rastojanje između telefona i stimulatora od najmanje 6 inča (15,3 cm), jer bi inače stimulator mogao da interferira sa telefonom. Lica koja imaju srčani stimulator na srcu treba da vode računa o sledećem: Uvek držite rastojanje (najmanje 6 inča) između telefona i stimulatora kada je telefon uključen. Nemojte nositi telefon u džepu na grudima. Koristite telefon uz uho koje je udaljenije od srčanog stimulatora. Mere predostrožnosti Molimo da isključite telefon ako osetite interferenciju i obratite se lekaru što pre. Slušni aparati Mobilni telefoni mogu izazvati interferencije sa slušnim aparatima. Ako ih osetite, molimo da se obratite proizvođaču slušnog aparata. Druge mere predostrožnosti Kada ne koristite telefon duže vreme, molimo isključite ga i izvadite bateriju da biste uštedeli energiju. Nemojte koristiti previsok nivo zvuka jer biste mogli oštetiti sluh. Popravke treba da obavlja isključivo ovlašćen agent. Izbegavajte upotrebu slušalica sa magnetnim zatvaranjem. To bi moglo smanjiti performantnost i životni vek telefona i njegovih delova. Ako vi ili neko u vašoj porodici imate zdravstvene probleme u vezi sa nesvesticama ili epilepsijom, molimo da se pre korišćenja aplikacija sa igrama i lampe posavetujete sa lekarom. Hitni pozivi Ovaj telefon, poput svih drugih mobilnih telefona, radi koristeći radio talase kojima se ne može ostvariti garantovana veza u svim uslovima. Zato se nemojte zasnivati samo na mobilni telefon za esencijalnu komunikaciju, kao što su hitni slučajevi zdravstvene prirode. Da bi se mogao primiti ili poslati poziv, telefon mora biti da bude uključen i da se nalazi u zoni usluga dovoljne snage signala. Da biste obavili hitan poziv, unesite lokalni broj za hitne pozive u modu čekanja i dodirnite za poziv.

11 Održavanje: Vaš telefon je proizvod vrhunskog kvaliteta i treba ga pažljivo koristiti. Sugestije u daljem tekstu omogućiće vam da uživate u ovom proizvodu mnogo godina. Nemojte ostavljati telefon na dohvatu male dece i kućnih ljubimaca. Oni mogu slučajno oštetiti telefon ili mogu progutati male delove. Čuvajte telefon suv i izbegavajte tečnosti koje bi mogle dovesti do korozije. Ne koristite telefon kada su vam ruke vlažne, jer bi to moglo dovesti do strujnog udara. Nemojte odlagati telefon na vrelim mestima, što bi moglo dovesti da skraćivanja perioda rada elektronskog uređaja, oštećivanja baterije i topljenja dodataka. Nemojte odlagati telefon na hladnim mestima. Kada se telefon ponovo zagreje do normalne temperature, može nastati kondenzacija unutar telefona, što može dovesti do oštećenja njegovih elektronskih kola. Nemojte izlagati telefon svetlosti sunca što može izazvati njegovo pregrevanje. Nemojte odlagati telefon blizu zapaljivih tečnosti, gasova i eksplozivnih materija. Nemojte ispuštati ni udarati telefon. Grubo rukovanje može izazvati oštećenje unutrašnjih elektronskih kola. Kada čistite telefon, koristite vlažnu krpu ili antistatički materijal. Nemojte koristiti suvu krpu niti krpu od elektrostatičkog materijala. Nemojte koristiti za čišćenje hemijske supstance poput rastvarača. Pre čišćenja isključite aparat. Nemojte bojiti telefon. Boja može sprečiti normalan rad. Ako telefon ima lampu, nemojte je koristiti suviše blizu očiju. To bi moglo dovesti do oštećenja očiju. Ako se telefon ili baterija pokvase i etiketa na telefonu se ošteti, proizvođač ne garantuje popravku telefona, ni kada garantni rok za vaš telefon nije istekao. Izjava o usaglašenosti Ovim izjavljujemo na ličnu odgovornost da je vaš uređaj i dodaci u skladu sa odgovarajućim standardima EN :2006+A11:2009+A1:2010+A12:2011/ EN :2000/ EN 50360:2001/A1:2012/ EN :2006/ EN :2010/ EN 50566:2013/ EN 62479:2010/ EN V1.9.2/ EN V1.6.1/ EN V1.3.1/ EN V2.2.1/ EN V1.5.1/ EN V1.9.2/ EN V1.4.1/ EN V9.0.2/ EN V1.7.1/ EN V1.6.1/ EN V1.4.1/ EN V6.2.1/ EN V6.2.1, u skladu sa odredbama o radio uređajima i terminalnom telekomunikacionom opremom 99/5/ CE, sa zahtevima u vezi sa direktivom EMC 04/108/EC i direktivom o niskom naponu 06/95/EC.

12 V071114

PRIME Plus (pametni telefon)

PRIME Plus (pametni telefon) PRIME Plus (pametni telefon) SIGURNOST Pročitajte ove kratke upute. Nepridržavanje može niti opasno ili nezakonito. NE IZLAŽITE SE OPASNOSTI Ne uključujte telefon na mjestima gdje je uporaba zabranjena

More information

KORISNIČKO UPUSTVO UTOK 430 Q

KORISNIČKO UPUSTVO UTOK 430 Q KORISNIČKO UPUSTVO UTOK 430 Q 1 Sadržaj 1. BEZBEDNOST 3 2. PRVI KORACI 7 3. OSNOVNE OPERACIJE I ZNANJA 11 4. KORIŠĆENJE SENZORA 16 5. POVEZIVANJE 16 6. KONTAKTI 19 7. POZIVI 19 8. PORUKE 20 9. MULTIMEDIJA

More information

Nokia Bluetooth Stereo slušalica BH-221

Nokia Bluetooth Stereo slušalica BH-221 Nokia Bluetooth Stereo slušalica BH-221 2.1. Izdanje 2 Uvod O slušalici Pomoću Bluetooth Stereo slušalice BH-221 možete rukovati pozivima bez upotrebe ruku te uživati u omiljenoj glazbi i slušati radio

More information

Sadržaj. 1 Uvod 4. 2 Važna bezbednosna uputstva 5 Elektromagnetna polja (EMF) 6 Recikliranje 6. 3 Pregled 7 Roditeljska jedinica 7 Jedinica za bebu 8

Sadržaj. 1 Uvod 4. 2 Važna bezbednosna uputstva 5 Elektromagnetna polja (EMF) 6 Recikliranje 6. 3 Pregled 7 Roditeljska jedinica 7 Jedinica za bebu 8 SCD610 SCD609 Sadržaj 1 Uvod 4 2 Važna bezbednosna uputstva 5 Elektromagnetna polja (EMF) 6 Recikliranje 6 3 Pregled 7 Roditeljska jedinica 7 Jedinica za bebu 8 4 Početak 9 Punjenje baterije roditeljske

More information

Automatski digitalni aparat za merenje krvnog pritiska. Poštovani korisniče,

Automatski digitalni aparat za merenje krvnog pritiska. Poštovani korisniče, 1 Poštovani korisniče, Automatski digitalni aparat za merenje krvnog pritiska Zahvaljujemo Vam na kupovini OMRON-ovog proizvoda. Možete biti sigurni da ste napravili dobar izbor. Kupovinom aparata MIT

More information

Sadržaj. 1 Uvod 4. 2 Važne sigurnosne upute 5 Elektromagnetska polja (EMF) 6 Recikliranje 6. 3 Pregled 7 Roditeljska jedinica 7 Jedinica za bebu 8

Sadržaj. 1 Uvod 4. 2 Važne sigurnosne upute 5 Elektromagnetska polja (EMF) 6 Recikliranje 6. 3 Pregled 7 Roditeljska jedinica 7 Jedinica za bebu 8 SCD610 SCD609 Sadržaj 1 Uvod 4 2 Važne sigurnosne upute 5 Elektromagnetska polja (EMF) 6 Recikliranje 6 3 Pregled 7 Roditeljska jedinica 7 Jedinica za bebu 8 4 Prvi koraci 9 Punjenje roditeljske jedinice

More information

MOLIMO VAS DA PRE UPOTREBE UREDJAJA PROČITATE UPUTSTVO I DA GA SAČUVATE ZA BUDUĆU UPOTREBU

MOLIMO VAS DA PRE UPOTREBE UREDJAJA PROČITATE UPUTSTVO I DA GA SAČUVATE ZA BUDUĆU UPOTREBU Model br. Digitalni bežični telefon Uputstvo za upotrebu Pre upotrebe... 2 Važne informacije... 2 Priprema uredjaja za rad... 2 Upotreba telefona... 4 Pozivanje... 4 Telefonski imenik... 4 Podešavanje

More information

Robot automatski čistaći/usisavači za čišćenje bazena Dolphin cijena-forum

Robot automatski čistaći/usisavači za čišćenje bazena Dolphin cijena-forum Robot automatski čistaći/usisavači za čišćenje bazena Dolphin cijena-forum 1.) Dolphin SPRING automatic Dolphin SPRING automatic idealan je za čišćenje dna bazena. Ovaj uređaj je apsolutno jednostavan

More information

Water Scrum Fall. nova metodologija ili kako treba raditi u stvarnosti

Water Scrum Fall. nova metodologija ili kako treba raditi u stvarnosti Water Scrum Fall nova metodologija ili kako treba raditi u stvarnosti Nenad Trajkovski, PMP, PMI-RMP, PMI-ACP, MCP, MCT, MCTS, MVP NT Consulting, Zagreb Što je što? Što je što? Što je što? Scrum framework

More information

Upute za uporabu AED uređaja za vježbu

Upute za uporabu AED uređaja za vježbu Upute za uporabu AED uređaja za vježbu BROJ DIJELA Copyright 2007 Cardiac Science Corp. All rights reserved. Automatizirani eksterni defibrilator (AED) za vježbu je uređaj za podučavanje osnovnih vještina

More information

Univerzalan algoritam za rad sa EEPROM memorijom velikog memorijskog kapaciteta

Univerzalan algoritam za rad sa EEPROM memorijom velikog memorijskog kapaciteta INFOTEH-JAHORINA Vol. 13, March 2014. Univerzalan algoritam za rad sa EEPROM memorijom velikog memorijskog kapaciteta Rajs Vladimir, Živorad Mihajlović, Vladimir Milosavljević, Goran Tanasić, Miloš Živanov

More information

15 th BELGRADE TROPHY 2014 POOMSAE

15 th BELGRADE TROPHY 2014 POOMSAE 15 th BELGRADE TROPHY 2014 POOMSAE 1. ORGANIZATION Organization President Poomsae Referee Director Belgrade Taekwondo Federation Deligradska 27/3 11000 Belgrade/Serbia Phone: + 381 11 362 98 32 Fax: +

More information

Korisnicko uputstvo. Decije vozilo na baterije. sa uputstvom za montiranje

Korisnicko uputstvo. Decije vozilo na baterije. sa uputstvom za montiranje Decije vozilo na baterije Korisnicko uputstvo sa uputstvom za montiranje Korisnicko uputstvo sadrzi vazne bezbednosne informacije kao i uputstvo za montiranje, upotrebu i odrzavanje. Vozilo mora sastaviti

More information

Register your product and get support at www.philips.com/welcome CD180 Korisnički priručnik Philips Consumer Lifestyle HK-1051-CD180 2010...... (Report No. / Numéro du Rapport) (Year in which the CE mark

More information

9th Zrenjanin Open 2019 Sports hall Crystal hall Kyorugi/Poomsae/Kick Pioneers-Cadets-Juniors-Seniors

9th Zrenjanin Open 2019 Sports hall Crystal hall Kyorugi/Poomsae/Kick Pioneers-Cadets-Juniors-Seniors 9th Zrenjanin Open 2019 Sports hall Crystal hall Kyorugi/Poomsae/Kick Pioneers-Cadets-Juniors-Seniors Dear and respected friends, we hereby inform you that after a few years of hiatus, we are continuing

More information

UM-70H0A Shimano Integralni Električni Pogonski Sustav (STEPS) Korisnički priručnik. E6000 Grupa. Originalne upute za rad

UM-70H0A Shimano Integralni Električni Pogonski Sustav (STEPS) Korisnički priručnik. E6000 Grupa. Originalne upute za rad UM-70H0A-005-05 Shimano Integralni Električni Pogonski Sustav (STEPS) Korisnički priručnik E6000 Grupa Originalne upute za rad SADRŽAJ VAŽNE NAPOMENE...2 Croatian Važne sigurnosne informacije...2 Sigurno

More information

BELGRADE TROPHY rd POOMSAE OPEN

BELGRADE TROPHY rd POOMSAE OPEN BELGRADE TROPHY 2016 3 rd POOMSAE OPEN INVITATION POOMSAE COMPETITION Dear Mr President, Dear Sir/Madam, Dear Trainer/Coach/Athlete, On behalf of the Belgrade Taekwondo Federation, I am proud to invite

More information

Sport Center Vozdovac Banjica, Crnotravska 4, Belgrade

Sport Center Vozdovac Banjica, Crnotravska 4, Belgrade 1. ORGANIZATION Organization: Belgrade Taekwondo Federation Deligradska 27/3 11000 Belgrade/Serbia Phone: + 381 11 362 98 32 Fax: + 381 11 362 98 32 bgtkd@mts.rs www.tkdbeograd.org.rs President OC: Mr.

More information

Upute za brzi početak

Upute za brzi početak GC990 Upute za brzi početak 3 4 5 Glačanje Kuhanje na pari Osvježavanje Automatsko čišćenje kamenca Spremanje Prošireni prikaz Opći opis A A Kukica za vješalicu B Gumb za osvježavanje C Ventilacijski otvori

More information

Podzemne vode rešenja za monitoring i komunikaciju. Diver /e-sense AP.P N

Podzemne vode rešenja za monitoring i komunikaciju. Diver /e-sense AP.P N Podzemne vode rešenja za monitoring i komunikaciju Diver /e-sense AP.P1.21.01.N All it takes for environmental research Sadržaj U ovoj brošuri ćete naći informacije o praćenju podzemnih voda i rešenjima

More information

Informacije o proizvodu

Informacije o proizvodu Edition 1.0 01.10.2014 Informacije o proizvodu Prozor za izlaz na ravan krov Opis proizvoda Prozor na ručno upravljanje za ravan krov Ugao otvaranja 60 za brz pristup krovu Izdržljiv ram od belog PVC-a

More information

Leica HI1210 Vodena kupelj

Leica HI1210 Vodena kupelj Upute za upotrebu Leica HI1210 Vodena kupelj Leica HI1210 V 3.3, Hrvatski 07/2016 Br. narudžbe: 14 0415 80124 RevG Priručnik uvijek čuvajte uz aparat. Pažljivo ga pročitajte prije upotrebe aparata. Važna

More information

30. KUP MLADOSTI / 30th YOUTH CUP 2018

30. KUP MLADOSTI / 30th YOUTH CUP 2018 30. MEĐUNARODNI KARATE TURNIR 30th INTERNATIONAL KARATE TOURNAMENT 30. KUP MLADOSTI 2018. / 30th YOUTH CUP 2018 IVANIĆ-GRAD - Croatia - Nedjelja/Sunday - 11.02.2018. SATNICA/SCHEDULE OF COMPETITION Dolazak

More information

KONTROLA TEMPERATURE I DRUGI KORISNI SAVETI

KONTROLA TEMPERATURE I DRUGI KORISNI SAVETI KONTROLA TEMPERATURE I DRUGI KORISNI SAVETI NAJHLADNIJA ZONA U FRIŽIDERU Simbol sa strane označava najhladniju zonu u frižideru. Najhladnija zona obično se prostire od staklene police fioke za voće i povrće

More information

KRATKI KORISNIČKI PRIRUČNIK

KRATKI KORISNIČKI PRIRUČNIK KRATKI KORISNIČKI PRIRUČNIK H500 Pročitajte ovaj priručnik prije korištenja P-touch uređaja. Držite ovaj priručnik na pristupačnome mjestu radi budućeg korištenja. Posjetite nas na http://solutions.brother.com/

More information

CLEARTONE Električni uređaj (aparat) za masažu Cleartone, trgovinske marke DeSheli, mod. ZHF-CM-A Izrađen specijalno po narudžbini za DeSheli

CLEARTONE Električni uređaj (aparat) za masažu Cleartone, trgovinske marke DeSheli, mod. ZHF-CM-A Izrađen specijalno po narudžbini za DeSheli CLEARTONE by CLEARTONE Električni uređaj (aparat) za masažu Cleartone, trgovinske marke DeSheli, mod. ZHF-CM-A Izrađen specijalno po narudžbini za DeSheli Zahvaljujemo Vam se na korišćenju aparata Cleartone

More information

Elektronski stimulator nerava P 5 SPECIAL MODE ELECTRONIC NERVE STIMULATOR. Poštovani korisniče,

Elektronski stimulator nerava P 5 SPECIAL MODE ELECTRONIC NERVE STIMULATOR. Poštovani korisniče, SPECIAL MODE Elektronski stimulator nerava 1 2 3 4 P 5 6 7 8 9 M S ELECTRONIC NERVE STIMULATOR Poštovani korisniče, Zahvaljujemo Vam na kupovini OMRON-ovog proizvoda. Možete biti sigurni da ste napravili

More information

(1) GPS uređaj. Upute za uporabu GPS-CS Sony Corporation

(1) GPS uređaj. Upute za uporabu GPS-CS Sony Corporation 2-688-548-11(1) GPS uređaj Upute za uporabu GPS-CS1 2006 Sony Corporation Hrvatski Prije uporabe ureñaja, molimo pročitajte u cijelosti ovaj priručnik i sačuvajte ga za kasniju uporabu. UPOZORENJE Kako

More information

USING DAPHNIA BIO-SENSOR FOR RANDOM NUMBER GENERATION UDC 504.4: :004=111. Đorđe Đorđević 1, Srbislav Nešić 2

USING DAPHNIA BIO-SENSOR FOR RANDOM NUMBER GENERATION UDC 504.4: :004=111. Đorđe Đorđević 1, Srbislav Nešić 2 FACTA UNIVERSITATIS Series: Architecture and Civil Engineering Vol. 11, N o 1, 2013, pp. 97-105 DOI: 10.2298/FUACE1301097D USING DAPHNIA BIO-SENSOR FOR RANDOM NUMBER GENERATION UDC 504.4:595.324:004=111

More information

AED Plus Priručnik za administratore

AED Plus Priručnik za administratore AED Plus Priručnik za administratore 9650-0301-52 Rev. E Ovaj datum izdavanja za Priručnika za Administratore ZOLL AED Plus, (REF 9650-0301-52 Rev E) u Kolovoz, 2015. Ako su više od 3 godine proteklo od

More information

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE KORISNIČKO UPUTSTVO

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE KORISNIČKO UPUTSTVO SPECIJALIZOVANI TIG APARATI WALTER 2200 SERIJA DC TIG HF PULSE DC TIG HF PULSE PFC AC/DC TIG HF PULSE AC/DC TIG HF PULSE PFC AC/DC TIG HF PLASMA CUT TEHNIČKE KARAKTERISTIKE KORISNIČKO UPUTSTVO Zavarivanje

More information

Smoothboard Priručnik. Verzija: 2.0

Smoothboard Priručnik. Verzija: 2.0 Smoothboard Priručnik Verzija: 2.0 Verzija dokumenta: 1.1 Verzija prevoda: 1.4 Website: Email: http://www.smoothboard.net admin@smoothboard.net Distributer za Srbiju: Website: Email: www.cnti.info office@cnti.info

More information

MULTITRIMMER KH MULTITRIMMER Operating instructions. VEČNAMENSKI APARAT ZA STRIŽENJE Navodila za uporabo

MULTITRIMMER KH MULTITRIMMER Operating instructions. VEČNAMENSKI APARAT ZA STRIŽENJE Navodila za uporabo 4C MULTITRIMMER KH 5517 MULTITRIMMER Operating instructions KOMPERNASS GMBH BURGSTRASSE 21 D-44867 BOCHUM www.kompernass.com ID-Nr.: KH5517-09/07-V1 VEČNAMENSKI APARAT ZA STRIŽENJE Navodila za uporabo

More information

36v 5,2 ah integrated LIGHT: COBRA BOX d.o.o. - Poslovnica 1: Josipa Strganca 6, Zagreb, Tel: +385 (0)

36v 5,2 ah integrated LIGHT: COBRA BOX d.o.o. - Poslovnica 1: Josipa Strganca 6, Zagreb, Tel: +385 (0) MILANO ZONA12 26 CIJENA: 12.699,00 KN MOTOR: 250w rear BATTERY: 36v 5,2 ah integrated SPEED: single speed TIRE: CTS 26 x1,5 BRAKE: caliper MONITOR: LCD display RANGE: 40 60 km LIGHT: RIDE EXPERIENCE: torque

More information

ANALYSIS OF TRAFFIC ACCIDENTS IN THE AREA OF SMALL TOWNS IN THE REPUBLIC OF CROATIA

ANALYSIS OF TRAFFIC ACCIDENTS IN THE AREA OF SMALL TOWNS IN THE REPUBLIC OF CROATIA 129-14 V. Višnjiæ, M. Pušiæ: Analysis of Traffic Accidents in the Area of Small Towns in the Republic of Croatia VINKO VIŠNJIÆ, Ph.D. E-mail: vinko.visnjic@fpz.hr University of Zagreb, Faculty of Transport

More information

PROBLEM OF TRANSPORT OF DANGEROUS MATTERS BY ROAD TRANSPORT IN TERMS OF ROAD SAFETY IN CZECH REPUBLIC

PROBLEM OF TRANSPORT OF DANGEROUS MATTERS BY ROAD TRANSPORT IN TERMS OF ROAD SAFETY IN CZECH REPUBLIC UDC: 656.1.073.436:620.26 Brožová P. Problem of Transport of Dangerous Matters by Road Transport in Terms of Road Safety in Czech Republic PROBLEM OF TRANSPORT OF DANGEROUS MATTERS BY ROAD TRANSPORT IN

More information

GODIŠNJI IZVEŠTAJ O REZULTATIMA ISPITIVANJA

GODIŠNJI IZVEŠTAJ O REZULTATIMA ISPITIVANJA GODIŠNJI IZVEŠTAJ O REZULTATIMA ISPITIVANJA broj izveštaja: 01/03-15/3 Datum: 16. 01. 2016. Izdanje: 1 Kopija: ORIGINAL Izmena: - Kontrolisana kopija. Zabranjeno kopiranje i preštampavanje, osim u celosti,

More information

REGULATOR NISKOG PRITISKA BEZ I SA BLOKADNIM MEHANIZMOM TIP: 123 (blokada od: - visokog pritiska VP - visokog i niskog pritiska - VNP)

REGULATOR NISKOG PRITISKA BEZ I SA BLOKADNIM MEHANIZMOM TIP: 123 (blokada od: - visokog pritiska VP - visokog i niskog pritiska - VNP) LOW GAS PRESSURE REGULATOR WITH OR WITHOUT INCORPORATED SAFETY SHUT-OFF DEVICE TYPE: 123 (shut-off device: - for high pressure VP - for high and low pressure VNP) REGULATOR NISKOG PRITISKA BEZ I SA BLOKADNIM

More information

Iurii TABUNSHCHIKOV *, Marianna BRODACH, Moscow Architectural Institute, Moskow, Ruska Federacija.

Iurii TABUNSHCHIKOV *, Marianna BRODACH, Moscow Architectural Institute, Moskow, Ruska Federacija. ZELENI STANDARD ZA PROCENU FUDBALSKIH STADIONA ZA FIFA SVETSKI KUP 2018. GODINE GREEN STANDARD FOR EVALUATING FOOTBALL STADIUMS FOR THE 2018 FIFA WORLD CUP Iurii TABUNSHCHIKOV *, Marianna BRODACH, Moscow

More information

OCCUPATIONAL SAFETY IN HAZARDOUS CONFINED SPACE

OCCUPATIONAL SAFETY IN HAZARDOUS CONFINED SPACE UDC 543.05:633.71 DOI: 10.7562/SE2013.3.03.05 Review article www.safety.ni.ac.rs ANA STOJKOVIĆ 1 1 Faculty of Occupational Safety University of Niš, Serbia 1 anasstojkovic@gmail.com OCCUPATIONAL SAFETY

More information

Kako bateriju ne bismo ispraznili preko mjere ili pak prepunili, u otočnim fotonaponskim sustavima bitan je kvalitetan nadzor stanja baterije.

Kako bateriju ne bismo ispraznili preko mjere ili pak prepunili, u otočnim fotonaponskim sustavima bitan je kvalitetan nadzor stanja baterije. solarna struja Schrack-oprema za otočne fotonaponske sustave (4) Foto: Schrack - Hrvatska NADZOR BATERIJE I REGULACIJA PUNJENJA Otočni fotonaponski sustavi koji nisu namijenjeni priključenju na mrežu,

More information

INVESTIGATION OF ROAD ENVIROMENT EFFECTS ON CHOICE OF URBAN AND INTERURBAN DRIVING SPEED

INVESTIGATION OF ROAD ENVIROMENT EFFECTS ON CHOICE OF URBAN AND INTERURBAN DRIVING SPEED UDC: 656.1.086 INVESTIGATION OF ROAD ENVIROMENT EFFECTS ON CHOICE OF URBAN AND INTERURBAN DRIVING SPEED Ádám Török 1 Budapest University of Technology and Economics, Department of Transport Economics,

More information

Wireless Doorbell SFK 36 A1

Wireless Doorbell SFK 36 A1 R Wireless Doorbell SFK 36 A1 KOMPERNASS GMBH BURGSTRASSE 21 D-44867 BOCHUM www.kompernass.com ID-Nr.: SFK 36 A1-11/11-V2 IAN: 71244 R Wireless Doorbell Operating instructions Radio-kontrolirano kućno

More information

DIREKTNI MARKETING NEISKORIŠĆENI POTENCIJAL POŠTANSKIH SISTEMA

DIREKTNI MARKETING NEISKORIŠĆENI POTENCIJAL POŠTANSKIH SISTEMA XXVII Simpozijum o novim tehnologijama u poštanskom i telekomunikacionom saobraćaju PosTel 2009, Beograd, 15. i 16. decembar 2009. DIREKTNI MARKETING NEISKORIŠĆENI POTENCIJAL POŠTANSKIH SISTEMA Bojan Stanivuković

More information

JEDNO REŠENJE KONTROLE ISPRAVNOSTI AKUMULATORSKIH BATERIJA ONE SOLUTION FOR CONTROL OF BATTERIES

JEDNO REŠENJE KONTROLE ISPRAVNOSTI AKUMULATORSKIH BATERIJA ONE SOLUTION FOR CONTROL OF BATTERIES INFOTEH-JAHORINA Vol. 9, Ref. E-V-16, p. 767-771, March 2010. JEDNO REŠENJE KONTROLE ISPRAVNOSTI AKUMULATORSKIH BATERIJA ONE SOLUTION FOR CONTROL OF BATTERIES Miroslav Lazić, Dragan Stajić, Bojan Plavšić,

More information

REGULATOR NISKOG PRITISKA SA BLOKADNIM MEHANIZMOM TIP: 122 (balansni sa blokadom od: - visokog pritiska VP - visokog i niskog pritiska - VNP

REGULATOR NISKOG PRITISKA SA BLOKADNIM MEHANIZMOM TIP: 122 (balansni sa blokadom od: - visokog pritiska VP - visokog i niskog pritiska - VNP LOW GAS PRESSURE REGULATOR WITH INCORPORATED SAFETY SHUT-OFF DEVICE TYPE: 122 (balanced with shut-off device: - for high pressure - VP - for high and low pressure - VNP) REGULATOR NISKOG PRITISKA SA BLOKADNIM

More information

COLREGs in STCW Convention

COLREGs in STCW Convention ISSN 0554-6397 UDK: 656.61.084(094.2) Original scientific paper (IZVORNI ZNANSTVENI RAD) Received (Primljeno): 15.01.2018. Dalibor Ivanišević E-mail: divanisevic@unizd.hr Ana Gundić E-mail: agundic@unizd.hr

More information

TRAVELLING TOOTH- BRUSH

TRAVELLING TOOTH- BRUSH 4a TRAVELLING TOOTH- BRUSH KH 120 TRAVELLING TOOTHBRUSH Operating instructions PUTNA ČETKICA ZA ZUBE Upute za upotrebu KOMPERNASS GMBH BURGSTRASSE 21 D-44867 BOCHUM www.kompernass.com ID-Nr.: KH120-01/08-V1

More information

FLOORPLANS STRUKTURE TIPSKIH STANOVA.

FLOORPLANS STRUKTURE TIPSKIH STANOVA. FLOORPLAS STRUKTURE SKIH STAOVA www.eaglehills.rs 19.79m 13.70m 5.9m Hodnik / Corridor 3.6m OE BEDROOM POVRŠIA STAA APARTMET AREA POVRŠIA TERASE UKUPA POVRŠIA 01 6.11m 7.41m 4.43m 1.4m 1.8m 4.04m 69.5m

More information

Sv. NIKOLA 2016 Pula. St. NICHOLAS 2016 Pula SAILING INSTRUCTIONS UPUTE ZA JEDRENJE

Sv. NIKOLA 2016 Pula. St. NICHOLAS 2016 Pula SAILING INSTRUCTIONS UPUTE ZA JEDRENJE St. NICHOLAS 2016 Pula 01-04.12.2016. For classes: Laser - Laser Radial Laser 4.7 - Optimist SAILING INSTRUCTIONS Sv. NIKOLA 2016 Pula 01-04.12.2016. Za klase: Laser - Laser Radial - Laser 4.7 - Optimist

More information

DIREKTIVE EVROPSKE UNIJE SA IMPLIKACIJAMA NA EKO-PROJEKTOVANjE PREGLED I ANALIZA NOVIH REVIZIJA

DIREKTIVE EVROPSKE UNIJE SA IMPLIKACIJAMA NA EKO-PROJEKTOVANjE PREGLED I ANALIZA NOVIH REVIZIJA UDK 7.05(4-672EU) DOI: 10.7562/SE2016.6.02.11 Review article www.safety.ni.ac.rs SRĐAN GLIŠOVIĆ University of Niš, Faculty of Occupational Safety srdjan.glisovic@znrfak.niac.rs DIREKTIVE EVROPSKE UNIJE

More information

Republic of Serbia, Traffic Safety Review, with special review on years 2009 and 2010

Republic of Serbia, Traffic Safety Review, with special review on years 2009 and 2010 Conference on Mr Dragiša Simić, Head of Traffic Police Administration Mr Slaviša Matić, Head of Division for Traffic Controll and Regiulation Mr Dragoslav Kukic, MSc, police inspector Ms Isidora Jović,

More information

EXAMINING THE RELATIONSHIP BETWEEN MULTISTAGE 20 M SHUTTLE RUN TEST AND RUNNING TESTS PERFORMED AT DIFFERENT DISTANCES

EXAMINING THE RELATIONSHIP BETWEEN MULTISTAGE 20 M SHUTTLE RUN TEST AND RUNNING TESTS PERFORMED AT DIFFERENT DISTANCES EXAMINING THE RELATIONSHIP BETWEEN MULTISTAGE 20 M SHUTTLE RUN TEST AND RUNNING TESTS PERFORMED AT DIFFERENT DISTANCES Tuncay Alparslan, Ramiz Arabaci and Cemali Çankaya Faculty of Sports Sciences, Uludağ

More information

Diver-Office Uputstvo za upotrebu

Diver-Office Uputstvo za upotrebu Diver-Office Uputstvo za upotrebu Copyright Information 2007 Schlumberger Water Services. All rights reserved. No portion of the contents of this publication may be reproduced or transmitted in any form

More information

FILTRI I OSCILATORI SA CCII

FILTRI I OSCILATORI SA CCII FILTRI I OSCILATORI SA CCII Giuseppe Ferri i Nicola C. Guerrini, Low-Voltage Low-Power CMOS Current Conveyors, Kluwer Academic Publishers, Dordrecht, 2003. Jan 09 MS1AIK Željko Aleksić 1 Filtri sa CCII

More information

The effect of acceleration on color vision

The effect of acceleration on color vision Vojnosanit Pregl 2018; 75(6): 623 627. VOJNOSANITETSKI PREGLED Page 623 SHORT COMMUNICATION UDC: 617.7::355/359:61 https://doi.org/10.2298/vsp160622288r The effect of acceleration on color vision Uticaj

More information

Regulativa i normizacija

Regulativa i normizacija Regulativa i normizacija Revizija Direktive eksploziva za civilnu upotrebu 2014/28/EU te Direktive za pirotehnička sredstva 2013/29/EU The revision of the Directive of explosives for civil use 2014/28

More information

Abstract. Keywords act on risk assessment; bus driver; measures of health and safety at work

Abstract. Keywords act on risk assessment; bus driver; measures of health and safety at work DOI 10.0544/HORIZONS.B.03.1.16.P41 UDC 331.451:656.13-057.1]:005.5:005.334 ACT ON RISK ASSESSMENT FOR THE BUS DRIVER WORKPLACE WITH MEASURES OF HEALTH AND SAFETY AT WORK 1 Anica Milošević 1, Slađana Nedeljković

More information

USPOREDBA SUSTAVA PROŠIRENE STVARNOSTI

USPOREDBA SUSTAVA PROŠIRENE STVARNOSTI SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA ZAVRŠNI RAD br. 2579 USPOREDBA SUSTAVA PROŠIRENE STVARNOSTI Domagoj Šalković Zagreb, lipanj 2012. SADRŽAJ 1. Uvod 1 2. Proširena stvarnost 2

More information

1. Unix/Linux. 1.1 Organiz acija podataka na disku

1. Unix/Linux. 1.1 Organiz acija podataka na disku 1. Unix/Linux UNIX je višekorisni ki (eng. multiuser) i višezada ni (eng. multitasking) operacijski sustav, kojeg odlikuje visoka kvaliteta, koja se reflektira kroz visoku pouzdanost, stabilnost i sigurnost.

More information

TOPFIELD & BROADBAND TELE Najveći svjetski satelitski časopis. Vodeći u kućnoj multimediji. Test uređaja

TOPFIELD & BROADBAND TELE Najveći svjetski satelitski časopis. Vodeći u kućnoj multimediji. Test uređaja HRV TELE 29,50 kn 295 din B 9318 E Najveći svjetski satelitski časopis S AT E L I T 7,90 KM 3,90 240 MKD & BROADBAND # 203 03-04 2008 Australia: AU$11.90 incl GST Austria: DEU: 5,90V ENG: 6,95V Bahrain:

More information

Priručnik za uporabu. Grupa 6770

Priručnik za uporabu. Grupa 6770 (Croatian) DM-0001A-006 Priručnik za uporabu Grupa 6770 Grupa 6770 SADRŽAJ VAŽNE NAPOMENE... 4 SIGURNO RUKOVANJE... 5 ELEKTRONIČKI SUSTAV MIJENJANJA BRZINA... 14 PRIKAZ KOMPONENATA... 16 SPECIFIKACIJE...

More information

ZAGREB - CROATIA OPEN WTF G-1. Dobrodošli u Zagreb

ZAGREB - CROATIA OPEN WTF G-1. Dobrodošli u Zagreb -. WTF G-1 Dobrodošli u Zagreb Dobro došli u Zagreb, glavni grad Republike Hrvatske! Zagreb je stari srednjoeuropski grad. Stoljećima se razvijao kao bogato kulturno i znanstveno te snažno trgovačko i

More information

VELUX spoljašnje i unutrašnje roletne

VELUX spoljašnje i unutrašnje roletne Roletne VELUX spoljašnje i unutrašnje roletne Kolekcija 2018 Preporučene maloprodajne cene važe od 02.04.2018. godine 4 važna razloga zbog kojih treba da izaberete VELUX unutrašnje i spoljašnje roletne

More information

LASER SPIRIT LEVEL KH LASER SPIRIT LEVEL Operating instructions. LASERSKA VODNA TEHTNICA Navodila za uporabo LASERSKA LIBELA Upute za upotrebu

LASER SPIRIT LEVEL KH LASER SPIRIT LEVEL Operating instructions. LASERSKA VODNA TEHTNICA Navodila za uporabo LASERSKA LIBELA Upute za upotrebu 4C LASER SPIRIT LEVEL KH 4179 LASER SPIRIT LEVEL Operating instructions KOMPERNASS GMBH BURGSTRASSE 21 D-44867 BOCHUM www.kompernass.com ID-Nr.: KH4179-03/09-V1 LASERSKA VODNA TEHTNICA Navodila za uporabo

More information

- Opća upozorenja - Ne pridržavanje navedenog može bitno utjecati na sigurnost aparata.

- Opća upozorenja - Ne pridržavanje navedenog može bitno utjecati na sigurnost aparata. - - UVOD - - HR - Opća upozorenja - Pažljivo pročitajte ove upute prije nego što uključite aparat u zidnu utičnicu jer sadrže vrlo važne informacije za sigurno instaliranje, korištenje i održavanje vašeg

More information

INFLUENCE OF THE HEELING ANGLE ON ULTIMATE BENDING CAPACITY OF DAMAGED SHIP

INFLUENCE OF THE HEELING ANGLE ON ULTIMATE BENDING CAPACITY OF DAMAGED SHIP Branka BUŽANČIĆ PRIMORAC, Faculty of Electrical Engineering, Mechanical Engineering and Naval Architecture, University of Split, Ruđera Boškovića 32, HR-21000 Split, Croatia, branka@fesb.hr Joško PARUNOV,

More information

PITANJA ZA SUDIJE KUMITE R.B. TAČNO NETAČNO - SECTION 1 1. UKUPNA POVRŠINA BORILIŠTA I SIGURNOSNOG POJASA JE 8x8 m.

PITANJA ZA SUDIJE KUMITE R.B. TAČNO NETAČNO - SECTION 1 1. UKUPNA POVRŠINA BORILIŠTA I SIGURNOSNOG POJASA JE 8x8 m. R.B. TAČNO NETAČNO - SECTION 1 1. UKUPNA POVRŠINA BORILIŠTA I SIGURNOSNOG POJASA JE 8x8 m. The combined size of competition area and the safety area is eight meters by eight meters 2. NACIONALNA ZASTAVA

More information

THE RESEARCH OF VEHICLE ACCELERATION AT SIGNALIZED INTERSECTIONS

THE RESEARCH OF VEHICLE ACCELERATION AT SIGNALIZED INTERSECTIONS VUK BOGDANOVIĆ, Ph.D. E-mail: vuk@uns.ac.rs NENAD RUŠKIĆ, MSc. E-mail: nruskic@uns.ac.rs ZORAN PAPIĆ, Ph.D. E-mail: njele@uns.ac.rs MILAN SIMEUNOVIĆ E-mail: milansim@uns.ac.rs University of Novi Sad Faculty

More information

Uvjeti i kriteriji za nastup na Paraolimpijskim igrama Rio de Janeiro 2016.

Uvjeti i kriteriji za nastup na Paraolimpijskim igrama Rio de Janeiro 2016. Uvjeti i kriteriji za nastup na Paraolimpijskim igrama Rio de Janeiro 2016. Zagreb, siječanj 2016. 1 Uvjeti i kriteriji za nastup na Paraolimpijskim igrama Rio de Janeiro 2016. 1. Općenito: Ovim dokumentom

More information

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software Dragi sportski prijatelji, dobrodošli na 20. Grand Prix Croatia, jedan od najkvalitetnijih karate turnira u srednjoj Europi. Na dosadašnjim turnirima prikazan je vrhunski karate uz sudjelovanje velikog

More information

KUP GRADA SAMOBORA U PREPONSKOM JAHANJU CITY OF SAMOBOR CUP

KUP GRADA SAMOBORA U PREPONSKOM JAHANJU CITY OF SAMOBOR CUP NTJECNJE KTEGORIJE KUP GRD SMOBOR U PREPONSKOM JHNJU INTERNTIONL SHOW JUMPING CITY OF SMOBOR CUP 23. - 24.09.2017. ETNO FRM MIRNOVEC, SMOBOR Organizator i lokacija/organizer and location s address: KONJIČKI

More information

Sv. NIKOLA 2015 Pula. St. NICHOLAS 2015 Pula SAILING INSTRUCTIONS UPUTE ZA JEDRENJE

Sv. NIKOLA 2015 Pula. St. NICHOLAS 2015 Pula SAILING INSTRUCTIONS UPUTE ZA JEDRENJE St. NICHOLAS 2015 Pula 03-06.12.2015. For classes: Laser - Laser Radial Laser 4.7 - Optimist SAILING INSTRUCTIONS Sv. NIKOLA 2015 Pula 03-06.12.2015. Za klase: Laser - Laser Radial - Laser 4.7 - Optimist

More information

Danijela Živojinović 1, Aleksandar Sedmak 2, Aleksandar Grbović 2

Danijela Živojinović 1, Aleksandar Sedmak 2, Aleksandar Grbović 2 Danijela Živojinović 1, Aleksandar Sedmak 2, Aleksandar Grbović 2 CRACK GROWTH ANALYSIS IN FRICTION STIR WELDED JOINT ZONES USING EXTENDED FINITE ELEMENT METHOD ANALIZA RASTA PRSLINE U ZONAMA SPOJA FRIKCIONO

More information

SREĆA JE. moj izbor DOBRO DOŠLI. nagrade KAMPANJE IZABERI SPECIJALNU PONUDU. za sebe!

SREĆA JE. moj izbor DOBRO DOŠLI. nagrade KAMPANJE IZABERI SPECIJALNU PONUDU. za sebe! SREĆA JE moj izbor DOBRO DOŠLI nagrade KAMPANJE 05-09 IZABERI SPECIJALNU PONUDU za sebe! nivo 5 0,49 C05-C06-C07 Opcija 1: 2 od 3 kampanje Prosledi porudžbinu u iznosu od min. 25 u 2 od 3 kampanje tokom

More information

Vrednost informacije u lancu snabdevanja; Bullwhip efekat

Vrednost informacije u lancu snabdevanja; Bullwhip efekat Vrednost informacije u lancu snabdevanja; Bullwhip efekat Literatura. Simchi-Levi, D., Kaminsky, P., and E. Simchi-Levi, 009., Designing and Managing the Supply Chain: Concepts, Strategies, and Case Studies,

More information

Naslov: Oznaka: Izmjena: Upute za korištenje ECDIS-a na brodovima koji uplovljavaju u luke Australije QC-T-259 0

Naslov: Oznaka: Izmjena: Upute za korištenje ECDIS-a na brodovima koji uplovljavaju u luke Australije QC-T-259 0 HRVATSKI REGISTAR BRODOVA OKRUŽNICA Naslov: Oznaka: Izmjena: Upute za korištenje ECDIS-a na brodovima koji uplovljavaju u luke Australije QC-T-259 0 Ključne riječi: ECDIS, Australija Pripremio: Ocijenio:

More information

Bezbjednosne preporuke za Apache web server

Bezbjednosne preporuke za Apache web server Bezbjednosne preporuke za Apache web server AUTOR : ALEKSANDAR ĐURIĆ ODGOVORNO LICE: SRĐAN RAJČEVIĆ AGENCIJA ZA INFORMACIONO DRUŠTVO REPUBLIKE SRPSKE ODJELJENJE ZA INFORMACIONU BEZBJEDNOST 0 Agencija za

More information

+ the Walk 21 Conference on Walking in the 21St Century in Portland, Oregon, USA, May 2003.

+ the Walk 21 Conference on Walking in the 21St Century in Portland, Oregon, USA, May 2003. community Health Education Section 30 Van Ness Avenue,'Suite 2300, San Francisco, CA 94102 Phone: (415) 581-2400 Fax: (415) 581-2490 City and County of San Francisco Department of Public Health # 21 Community

More information

TIRISTORSKI ISPRAVLJAČ UPRAVLJAN PROGRAMABILNIM LOGIČKIM KONTROLEROM SA MODULARNIM ČOPERSKIM IZLAZNIM STEPENOM

TIRISTORSKI ISPRAVLJAČ UPRAVLJAN PROGRAMABILNIM LOGIČKIM KONTROLEROM SA MODULARNIM ČOPERSKIM IZLAZNIM STEPENOM Stručni rad UDK: 6.4.4.7 : 6.4 BIBLID:0088(008009),9.p. 89 TIRISTORSKI ISPRAVLJAČ UPRAVLJAN PROGRAMABILNIM LOGIČKIM KONTROLEROM SA MODULARNIM ČOPERSKIM IZLAZNIM STEPENOM Vladimir Vukić Elektrotehnički

More information

USE OF THE THERMOVISION METHOD IN SPORT TRAINING UDC : Milan Čoh 1, Brane Širok 2

USE OF THE THERMOVISION METHOD IN SPORT TRAINING UDC : Milan Čoh 1, Brane Širok 2 FACTA UNIVERSITATIS Series: Physical Education and Sport Vol. 5, N o 1, 2007, pp. 85-94 Scientific Paper USE OF THE THERMOVISION METHOD IN SPORT TRAINING UDC 796.015 : 536.7 Milan Čoh 1, Brane Širok 2

More information

ATTITUDES OF FOOTBALL FANS TOWARD SOME OF THE MORE CONTROVERSIAL ISSUES SURROUNDING THE GAMES NOWDAYS

ATTITUDES OF FOOTBALL FANS TOWARD SOME OF THE MORE CONTROVERSIAL ISSUES SURROUNDING THE GAMES NOWDAYS ATTITUDES OF FOOTBALL FANS TOWARD SOME OF THE MORE CONTROVERSIAL ISSUES SURROUNDING THE GAMES NOWDAYS Slavko Molnar, Stevo Popović: The Faculty of Sport and Physical Education, Novi Sad Dragan Radovanović:

More information

Briga za okolinu! Visoka tehnologija Visoki kvalitet

Briga za okolinu! Visoka tehnologija Visoki kvalitet CARE FOR THE ENVIRONMENT Low VOC ACC 2004/42/EK. ANTIKOROZIVNE BOJE, ANTISILIKONI, GITOVI, PUNIOCI, ZAVRŠNE BOJE, ZAVRŠNI LAKOVI, UČVRŠĆIVAČI, RAZREDJIVAČI Visoka tehnologija Visoki kvalitet Briga za okolinu!

More information

ZAGREB - CROATIA OPEN WTF G-1. Dobrodošli u Zagreb

ZAGREB - CROATIA OPEN WTF G-1. Dobrodošli u Zagreb -. WTF G-1 Dobrodošli u Zagreb Dobro došli u Zagreb, glavni grad Republike Hrvatske! Zagreb je stari srednjoeuropski grad. Stoljećima se razvijao kao bogato kulturno i znanstveno te snažno trgovačko i

More information

Pseudoefedrin - potencijalni rizik od dopinga u sportu

Pseudoefedrin - potencijalni rizik od dopinga u sportu Arh. farm. 2016;66: 239 248 Stručni rad / Professional paper Pseudoefedrin - potencijalni rizik od dopinga u sportu Dušan Antić * GlaxoSmithKline Export Ltd, Omladinskih brigada 88, Novi Beograd * adresa

More information

Prvi optički LNB na svijetu TELE Najveći svjetski satelitski časopis. Test uređaja Topfield TF7720HSIR

Prvi optički LNB na svijetu TELE Najveći svjetski satelitski časopis. Test uređaja Topfield TF7720HSIR 6,95 B 9318 E Australia: AU$11.90 incl GST Austria: DEU: 5,90 ENG: 6,95 Bahrain: D2.50 Belgium: 6,95 Bosnia: KM12,90 Botswana: R43.82 excl Tax Canada: CA$8.95 China: 40 Croatia: K49,50 Egypt: EP20 Estonia:

More information

SUBJECTIVE WELLBEING OF CYCLISTS AND PHYSICALLY INACTIVE SUBJECTS

SUBJECTIVE WELLBEING OF CYCLISTS AND PHYSICALLY INACTIVE SUBJECTS Lovretić, V., Benjak, T. and Vuletić, G.: SUBJECTIVE WELLBEING OF CYCLISTS... Kinesiology 45(2013) 1:101-106 SUBJECTIVE WELLBEING OF CYCLISTS AND PHYSICALLY INACTIVE SUBJECTS Vanja Lovretić 1, Tomislav

More information

UGOSTITELJSKA OPREMA (NABAVA I UGRADNJA)

UGOSTITELJSKA OPREMA (NABAVA I UGRADNJA) UTVRDA STARI GRAD GRAD ĐURĐEVAC TROŠKOVNIK - specifikacija za: nabavu i ugradnju ugostiteljske opreme UGOSTITELJSKA OPREMA (NABAVA I UGRADNJA) Broj Naziv proizvoda. DOSTAVA Opis Upisati naziv proizvoda,

More information

THE ASSESSMENT OF THE ACQUISITION OF VARIOUS CRAWL STYLE MODES IN WATER POLO PLAYERS WITH RESPECT TO AGE AND COMPETITIVE LEVELS UDC

THE ASSESSMENT OF THE ACQUISITION OF VARIOUS CRAWL STYLE MODES IN WATER POLO PLAYERS WITH RESPECT TO AGE AND COMPETITIVE LEVELS UDC FACTA UNIVERSITATIS Series: Physical Education and Sport Vol. 5, N o 2, 2007, pp. 109-120 Scientific Paper THE ASSESSMENT OF THE ACQUISITION OF VARIOUS CRAWL STYLE MODES IN WATER POLO PLAYERS WITH RESPECT

More information

Farmakoekonomski kriterijumi za formiranje cena i refundaciju lekova

Farmakoekonomski kriterijumi za formiranje cena i refundaciju lekova Farmakoekonomski kriterijumi za formiranje cena i refundaciju lekova VI Kongres Farmaceuta Srbije Kurs Sekcije za Farmakoekonomiju 15.10.2014. Beograd, Hotel Crown Plaza Dr Dragana Baltezarević Sekcija

More information

Upute za primjenu EU Direktive 94/9/EC

Upute za primjenu EU Direktive 94/9/EC Upute za primjenu EU Direktive 94/9/EC Stipo \erek Te{ko je u regulativi, kako hrvatskoj tako i u europskoj, na}i zakon, pravilnik ili direktivu koja je u svim dijelovima potpuno jasna odnosno koja ne

More information

YELLOW AND ALL-RED INTERVALS: HOW TO IMPROVE SAFETY AND REDUCE DELAY?

YELLOW AND ALL-RED INTERVALS: HOW TO IMPROVE SAFETY AND REDUCE DELAY? International Journal for Traffic and Transport Engineering, 2013, 3(2): 159 172 DOI: http://dx.doi.org/10.7708/ijtte.2013.3(2).05 UDC: 656.1.053/.057 YELLOW AND ALL-RED INTERVALS: HOW TO IMPROVE SAFETY

More information

Eksponencijalno širenje

Eksponencijalno širenje VIRALNI MARKETING Stepeni dvojke Stepeni dvojke Eksponencijalno širenje Ponzi šema Charles Ponzi Dafina Milanović Gazda Jezda Multilevel marketing Mystery Science Theater 3000 HotMail 1996. godina Prva

More information

RELIABILITY AND FACTORIAL VALIDITY OF BASKETBALL SHOOTING ACCURACY TESTS

RELIABILITY AND FACTORIAL VALIDITY OF BASKETBALL SHOOTING ACCURACY TESTS RELIABILITY AND FACTORIAL VALIDITY OF BASKETBALL SHOOTING ACCURACY TESTS Haris Pojskić, Vlatko Šeparović, Edin Užičanin College of physical education and sport, Tuzla University, Bosnia and Herzegovina

More information

TM G. XXXVII Бр. 2 Стр Ниш април - јун UDK : Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Niš

TM G. XXXVII Бр. 2 Стр Ниш април - јун UDK : Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Niš TM G. XXXVII Бр. 2 Стр. 867-880 Ниш април - јун 2013. UDK 796.011.5:615.357.035.3 Originalan naučni rad Primljeno: 10. 01. 2013. Odobreno za štampu: 04. 06. 2013. Petar Mitić Dragan Radovanović Univerzitet

More information

RepublicofSerbia EDICTOFGOVERNMENT±

RepublicofSerbia EDICTOFGOVERNMENT± RepublicofSerbia EDICTOFGOVERNMENT± Inordertopromotepubliceducationandpublicsafety,equal justiceforal,abeterinformedcitizenry,theruleoflaw, worldtradeandworldpeace,thislegaldocumentishereby madeavailableonanoncommercialbasis,asitistherightof

More information

Raspoređivanje procesa (CPU Scheduling) Osnovni koncepti. Raspoređivanje u višeprocesorskoj okolini. Raspoređivanje u realnom vremenu

Raspoređivanje procesa (CPU Scheduling) Osnovni koncepti. Raspoređivanje u višeprocesorskoj okolini. Raspoređivanje u realnom vremenu Raspoređivanje procesa (CPU Scheduling) Osnovni koncepti Kriterijumi za raspoređivanje Algoritmi za raspoređivanje Raspoređivanje u višeprocesorskoj okolini Raspoređivanje u realnom vremenu Ispitivanje

More information

RESULTS OF HUNTING THE RINGED PHEASANTS IN HUNTING GROUNDS OF AP VOJVODINA (SERBIA) IN 2014 and 2015

RESULTS OF HUNTING THE RINGED PHEASANTS IN HUNTING GROUNDS OF AP VOJVODINA (SERBIA) IN 2014 and 2015 Professional work UDK 639.1:598.617(497.113) 2014/2015 RESULTS OF HUNTING THE RINGED PHEASANTS IN HUNTING GROUNDS OF AP VOJVODINA (SERBIA) IN 2014 and 2015 Zoran Ristić 1*, Milosava Matejević, Igor Ponjiger,

More information

REPUBLIKA HRVATSKA. LDDU - Zračna luka DUBROVNIK/Čilipi - Privremena suspenzija RNAV (GNSS) RWY12 i probni PBN zrakoplovni navigacijski postupci

REPUBLIKA HRVATSKA. LDDU - Zračna luka DUBROVNIK/Čilipi - Privremena suspenzija RNAV (GNSS) RWY12 i probni PBN zrakoplovni navigacijski postupci REPUBLIKA HRVATSKA NonAIRAC Phone: +385 1 6259 373 +385 1 6259 589 +385 1 6259 372 Fax: +385 1 6259 374 AFS: LDZAYOYX Email: aip@crocontrol.hr URL: http://www.crocontrol.hr Hrvatska kontrola zračne plovidbe

More information

NAJMLAĐI: učesničke medalje THE YOUNGEST : participation medals. PRIJAVE/REGISTRATION :

NAJMLAĐI: učesničke medalje THE YOUNGEST : participation medals. PRIJAVE/REGISTRATION : NAGRADE/AWARDS: > MEDALJE i PEHARI ZA SVE KATEGORIJE > MEDALS AND CUPS FOR ALL CATEGORIES SENIORI/ SENIORKE BORBE: NOVČANE NAGRADE SENIORS MALE/FEMALE KUMITE: MONEY PRIZES NAJMLAĐI: učesničke medalje THE

More information