Na nastavenie pripojenia k internetu na vasom zariadeni je potrebne vykonat dva zakladne ukony:

Size: px
Start display at page:

Download "Na nastavenie pripojenia k internetu na vasom zariadeni je potrebne vykonat dva zakladne ukony:"

Transcription

1 1 Na nastavenie pripojenia k internetu na vasom zariadeni je potrebne vykonat dva zakladne ukony: a) Zaslat na odd. IKT udaje o sebe a vasom zariadeni: - krstne meno - priezvisko - - studenti ubytovani na internatoch piste aj budovu internatu v ktorej ste ubytovany (SD1 zlty, SD2 - modry) a cislo izby - studenti neubytovani na internatoch piste iba: NEUBYTOVANY/A - hardwareovu adresu MAC vasich zariadeni (LAN alebo WiFi) cez ktore chcete pristupovat do univerzitnej siete UVLF-NET (Postup ako najst hardwareove adresy MAC a nastavit pripojenie hladajte nizsie podla obsahu) udaje zasielajte mailom na mailovu adresu: servis.student@uvlf.sk (do predmetu zadajte Internet pre studenta Meno Priezvisko) v nasledujucom tvare: (priklad) Predmet mailu: Internet pre studenta Janko Veterinar Obsah mailu: Janko Veterinár (meno a priezvisko piste aj s diakritikou najlepsie podla svojho OP ) janko.veterinar@ student.uvlf.sk SD1 101 Local - a1:b2:c3:d4:e5:f6 (kablove pripojenie, na oddelenie dvojic pouzite dvojbodky!) Wifi - 1a:2b:3c:4d:5e:6f (bezdrotove pripojenie, na oddelenie dvojic pouzite dvojbodky!) Wifi - 12:ab:34:cd:56:ef (pripadne ine MAC adresy zariadeni s moznostou pripojenia cez wifi (tablet alebo smartfon podporovany je system Android a ios) Po zaregistrovani vam zasleme spatny s vasim prihlasovacim menom a heslom do wifi siete UVLF-NET. Vase pristupove udaje (t.j. moznost prihlasit sa do siete) su platne po 16:00 hod. v den v ktorom ste ich obdrzali. Ak ste udaje obdrzali po 16:00 hod. platit budu az nasledujuci den po 16:00 hod. Kablove pripojenie (nezadava sa meno a heslo) je funkcne ihned po registracii ethernetovych (Local) adries MAC. b) Vytvorit profil pripojenia a spravne nastavit parametre siete UVLF-NET

2 2 Skratky: LC left click (kliknutie lavym tlacidlom) RC right click (kliknutie pravym tlacidlom) Obsah: a) Zistenie hardwareovych adries MAC Windows 8 str. 3 Windows 7 str. 5 Windows Vista str. 7 Windows XP str. 9 b) Nastavenie pripojenia UVLF-NET Windows 8 str. 11 Windows 7 str.17 Windows Vista str. 22 Windows XP str.26

3 3 Zistenie hardwareovych adries MAC WINDOWS 8 1) RC na ikonku sietovych pripojeni v pravej casti panela uloh a nasledne na Otvorit centrum sieti. 2) V okne Centrum sieti kliknite v lavej hornej casti na odkaz Zmenit nastavenie adaptera.

4 4 3) Nasledne sa dostanete do Sietovych pripojeni. Tam RC na Ethernet (Lokalne pripojenie) a z roletky vyberte Vlastnosti. 4) V otvorenom okne Ethernet vlastnosti nastavte kurzor mysi na nazov vasej sietovej karty a pockajte az kym sa vam v bublinke nezobrazi Adresa MAC. Adresu si opiste (v zobrazenej adrese su dvojice oddelene pomlckou nie dvojbodkami no napiste nam ich podla vzoru na zaciatku navodu, t.j. oddelene dvojbodkami) a okno s vlastnostami Ethernetu mozete zavriet. 5) Zopakujte bod 3 a 4 na Wi-Fi a opiste si aj adresu MAC pre Wifi.

5 5 WINDOWS 7 1) LC na ikonku sietovych pripojeni v pravej casti panela uloh a nasledne na Otvorit Centrum sieti. 2) V okne Centrum sieti kliknite v lavej hornej casti na odkaz Zmenit nastavenie adaptera.

6 6 3) Nasledne sa dostanete do Sietovych pripojeni. Tam RC na Lokalne pripojenie a z roletky vyberte Vlastnosti. 4) V otvorenom okne Lokalne pripojenie vlastnosti nastavte kurzor mysi na nazov vasej sietovej karty a pockajte az kym sa vam v bublinke nezobrazi Adresa MAC. Adresu si opiste (v zobrazenej adrese su dvojice oddelene pomlckou nie dvojbodkami no napiste nam ich podla vzoru na zaciatku navodu, t.j. oddelene dvojbodkami) a okno s vlastnostami lokalneho pripojenia mozete zavriet. 5) Zopakujte bod 3 a 4 na Pripojeni bezdrotovej siete a opiste si aj adresu MAC pre Wifi.

7 7 WINDOWS VISTA 1) LC na ikonku sietovych pripojeni v pravej casti panela uloh a nasledne na Otvorit centrum sieti. 2) V Centre sieti kliknite na Spravovat sietove pripojenia.

8 8 3) V sietovych pripojeniach RC na Lokalne pripojenie a z roletky vyberte Vlastnosti. V pripade ze mate zapnutu ochranu pouzivatelskych kont moze sa vam zobrazit vyzva na povolenie. Kliknite na pokracovat. 4) V otvorenom okne Lokalne pripojenie vlastnosti nastavte kurzor mysi na nazov vasej sietovej karty a pockajte az kym sa vam v bublinke nezobrazi Adresa MAC. Adresu si opiste (v zobrazenej adrese su dvojice oddelene pomlckou nie dvojbodkami no napiste nam ich podla vzoru na zaciatku navodu, t.j. oddelene dvojbodkami) a okno s vlastnostami lokalneho pripojenia mozete zavriet. 5) Zopakujte bod 3 a 4 na Pripojeni bezdrotovej siete a opiste si aj adresu MAC pre Wifi.

9 9 WINDOWS XP!!! Podmienkou funkcnosti pripojenia je nainstalovany Service Pack 3!!! Mozete si to overit tak ze urobite RC na ikonu Tento Pocitac, vyberiete z roletky moznost Vlastnosti a v otvorenom okne na karte Vseobecne uvidite aku verziu Service Packu mate. 1) LC na ikonku sietovych pripojeni v pravej casti panela uloh. 2) V sietovych pripojeniach RC na Lokalne pripojenie a z roletky vyberte Vlastnosti.

10 10 3) V otvorenom okne Lokalne pripojenie vlastnosti nastavte kurzor mysi na nazov vasej sietovej karty a pockajte az kym sa vam v bublinke nezobrazi Adresa MAC. Adresu si opiste (v zobrazenej adrese su dvojice oddelene pomlckou nie dvojbodkami no napiste nam ich podla vzoru na zaciatku navodu, t.j. oddelene dvojbodkami) a okno s vlastnostami lokalneho pripojenia mozete zavriet. 4) Zopakujte bod 2 a 3 na Pripojeni bezdrotovej siete a opiste si aj adresu MAC pre Wifi.

11 11 Nastavenie pripojenia UVLF-NET WINDOWS 8 1) RC na ikonku sietovych pripojeni v pravej casti panela uloh a nasledne na Otvorit Centrum sieti. 2) V okne Centrum sieti kliknite na odkaz Nastavenie noveho pripojenia alebo siete.

12 12 3) Vyberte Manualne vytvorenie pripojenia k bezdrotovej sieti. 4) V dalsom kroku zadajte do volneho pola nazov siete: UVLF-NET (Vsetko musi byt velkymi pismenami) a zmente typ zabezpecenia na WPA2-Enterprise co by vam malo automaticky zmenit typ sifrovania na AES. Kliknite na Dalej.

13 13 5) Kliknite na Zmena nastavenia pripojenia. 6) V otvorenom okne Bezdrotova siet UVLF-NET - vlastnosti vyberte kartu Zabezpecenie a na nej kliknite na tlacidlo Nastavenie.

14 14 7) V dalsom otvorenom okne odznacte (aby nebola moznost zaskrtnuta tak ako to je na obrazku) Overit identitu servera overenim certifikatu a klinite na tlacidlo Konfigurovat. 8) Otvori sa vam okno s jedinou moznostou. Tu tiez odznacte (aby nebola moznost zaskrtnuta tak ako to je na obrazku). Potvrdte 2x OK.

15 15 9) Dostane sa opat do okna Bezdrotova siet UVLF-NET - vlastnosti a na nej kliknite na tlacidlo Rozsirene nastavenia. 10) V otvorenom okne Rozsirene nastavenie zaznacte moznost Zadajte rezim overenia a z moznosti vyberte Overenie pouzivatela. Kliknite na Ulozit poverenia.

16 16 11) V dalsom okne zadajte vase meno a heslo ktore sme vam zaslali mailom. Potvrdte 3x OK a zavrite vsetky ostatne okna. K sieti UVLF-NET by ste sa mali pripojit automaticky. Vase pristupove udaje su platne po 16:00 hod. v den v ktorom ste ich obdrzali. Ak ste udaje obdrzali po 16:00 hod. platit budu az nasledujuci den po 16:00 hod.

17 17 WINDOWS 7 1) LC na ikonku sietovych pripojeni v pravej casti panela uloh a nasledne na Otvorit centrum sieti. 2) V okne Centrum sieti kliknite v lavej hornej casti na odkaz Sprava bezdrotovych sieti. 3) V otvorenom okne kliknite na tlacidlo Pridat.

18 18 4) Vyberte Manualne vytvorit sietovy profil. 5) V dalsom kroku zadajte do volneho pola nazov siete: UVLF-NET (Vsetko musi byt velkymi pismenami) a zmente typ zabezpecenia na WPA2-Enterprise co by vam malo automaticky zmenit typ sifrovania na AES. Kliknite na Dalej.

19 19 6) Kliknite na Zmena nastavenia pripojenia. 7) V otvorenom okne Bezdrotova siet UVLF-NET - vlastnosti vyberte kartu Zabezpecenie a na nej kliknite na tlacidlo Nastavenie.

20 20 8) V dalsom otvorenom okne odznacte (aby nebola moznost zaskrtnuta tak ako to je na obrazku) Overit certifikat servera a klinite na tlacidlo Konfigurovat. 9) Otvori sa vam okno s jedinou moznostou. Tu tiez odznacte (aby nebola moznost zaskrtnuta tak ako to je na obrazku). Potvrdte 2x OK.

21 21 10) Dostane sa opat do okna Bezdrotova siet UVLF-NET - vlastnosti a na nej kliknite na tlacidlo Rozsirene nastavenia. 11) V otvorenom okne Rozsirene nastavenie zaznacte moznost Zadajte rezim overenia a z moznosti vyberte Overenie pouzivatela. Kliknite na Ulozit poverenia. 12) V okne Ulozit poverenia zadajte vase meno a heslo ktore sme vam zaslali mailom. Potvrdte 3x OK a zavrite vsetky ostatne okna. K sieti UVLF-NET by ste sa mali pripojit automaticky. Vase pristupove udaje su platne po 16:00 hod. v den v ktorom ste ich obdrzali. Ak ste udaje obdrzali po 16:00 hod. platit budu az nasledujuci den po 16:00 hod.

22 22 WINDOWS VISTA 1) LC na ikonku sietovych pripojeni v pravej casti panela uloh a nasledne na Otvorit centrum sieti. 2) V okne Centrum sieti kliknite v lavej hornej casti na odkaz Sprava bezdrotovych sieti. 3) V otvorenom okne kliknite na tlacidlo Pridat.

23 23 4) Vyberte Manualne vytvorit sietovy profil. 5) V dalsom kroku zadajte do volneho pola nazov siete: UVLF-NET (Vsetko musi byt velkymi pismenami) a zmente typ zabezpecenia na WPA2-Enterprise (moznost sa moze volat aj WPA2-Podnikove), co by vam malo automaticky zmenit typ sifrovania na AES. Kliknite na Dalej.

24 24 6) Vyberte moznost Zmena nastavenia pripojenia. 7) V otvorenom okne Bezdrotova siet UVLF-NET - vlastnosti vyberte kartu Zabezpecenie a na nej kliknite na tlacidlo Nastavenie.

25 25 8) V dalsom otvorenom okne odznacte (aby nebola moznost zaskrtnuta tak ako to je na obrazku) Overit certifikat servera a klinite na tlacidlo Konfigurovat. 9) Otvori sa vam okno s jedinou moznostou. Tu tiez odznacte (aby nebola moznost zaskrtnuta tak ako to je na obrazku). Potvrdte 3x OK a zavrite vsetky ostatne okna. Mozete sa pripojit k sieti UVLF-NET. Pri prvom prihlaseni musite zadat meno a heslo, ktore sme vam zaslali mailom. Vase pristupove udaje su platne po 16:00 hod. v den v ktorom ste ich obdrzali. Ak ste udaje obdrzali po 16:00 hod. platit budu az nasledujuci den po 16:00 hod.

26 26 WINDOWS XP!!! Podmienkou funkcnosti pripojenia je nainstalovany Service Pack 3!!! Mozete si to overit tak ze urobite RC na ikonu Tento Pocitac, vyberiete z roletky moznost Vlastnosti a v otvorenom okne na karte Vseobecne uvidite aku verziu Service Packu mate. 1) LC na ikonku sietovych pripojeni v pravej casti panela uloh. 2) V sietovych pripojeniach RC na Pripojeni bezdrotovej siete a z roletky vyberte Vlastnosti.

27 27 3) V okne Pripojenie bezdrotovej siete vlastnosti vyberte kartu Bezdrotove siete a na nej kliknite na tlacidlo Pridat. 4) V dalsom kroku zadajte do volneho pola nazov siete (SSID): UVLF-NET a zmente sietove overovanie na WPA2, co by vam malo automaticky zmenit typ sifrovania na AES.

28 28 5) Prejdite na kartu Overenie totoznosti, na nej zmente typ protokolu EAP na: Protected EAP (PEAP) a kliknite na Vlastnosti. 6) V otvorenom okne odznacte (aby nebola moznost zaskrtnuta tak ako to je na obrazku) Overit certifikat servera a klinite na tlacidlo Konfigurovat.

29 29 7) Otvori sa vam okno s jedinou moznostou. Tu tiez odznacte (aby nebola moznost zaskrtnuta tak ako to je na obrazku). Potvrdte 4x OK a zavrite vsetky ostatne okna. Mozete sa pripojit k sieti UVLF-NET. Pri prvom prihlaseni musite zadat meno a heslo, ktore sme vam zaslali mailom. Vase pristupove udaje su platne po 16:00 hod. v den v ktorom ste ich obdrzali. Ak ste udaje obdrzali po 16:00 hod. platit budu az nasledujuci den po 16:00 hod.

Stein Eriksen Lodge, Deer Valley (Park City, Utah)

Stein Eriksen Lodge, Deer Valley (Park City, Utah) Stein Eriksen Lodge, Deer Valley (Park City, Utah) Stein Eriksen Lodge je považovaný za jeden z najlepších Ski hotelov na svete vo vyhľadávanej lokalite mestečku Park City, Utah. Ide o malé mestečko vzdialené

More information

Entry-Exit Model for gas TSO The basic principles 21 st October 2013

Entry-Exit Model for gas TSO The basic principles 21 st October 2013 www.pwc.com/sk Entry-Exit Model for gas TSO The basic principles 21 st October 2013 Agenda Why is the E/X model introduced What should be achieved with E/X model What is E/X model How to create E/X model

More information

2. Darts Slovak Open februára x-bionic sphere Samorin, Slovakia Šamorín, Slovensko

2. Darts Slovak Open februára x-bionic sphere Samorin, Slovakia Šamorín, Slovensko www.dartsslovakopen.sk BDO men A category BDO ladies A category BDO men B category BDO ladies B category WDF men category 2 WDF ladies category 3 prize money 20.000 schedule and entry fees SATURDAY 1 st

More information

Windows Windows Mac OS... 5 ios... 7 Android... 9 Windows 7

Windows Windows Mac OS... 5 ios... 7 Android... 9 Windows 7 Configure your device A one-time device configuration will be required when you are at any of our hotspot locations. To begin, select the operating system of your device. Windows 7... 1 Windows 10... 3

More information

VYHLÁŠKA. Ministerstvo pôdohospodárstva Slovenskej republiky. z 20. mája 2010,

VYHLÁŠKA. Ministerstvo pôdohospodárstva Slovenskej republiky. z 20. mája 2010, Strana 1878 Zbierka zákonov č. 227/2010 Čiastka 92 227 VYHLÁŠKA Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky z 20. mája 2010, ktorou sa mení vyhláška Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky

More information

Resucitujeme lege artis

Resucitujeme lege artis Resucitujeme lege artis up to date ERC 2010 MUDr. Patrícia Eftimová, MPH MUDr. Karol Kálig, Csc XXXII. Výročná konferencia SSVPL SLS Smernice 2010 Európskej rady pre resuscitáciu pre postupy v resuscitácii

More information

Q. Will I be able to change to Combo plan if I am still within contract?

Q. Will I be able to change to Combo plan if I am still within contract? Q. What is Singtel WiFi? A. Singtel WiFi is a new WiFi service that aims to provide our customers a better mobile internet experience when surfing the net or downloading files at popular locations. This

More information

TAKE ME OUT Zmluvné podmienky

TAKE ME OUT Zmluvné podmienky TAKE ME OUT Zmluvné podmienky V Komunite Projektu TAKE ME OUT chceme pomáhať ľuďom a organizáciám rozvíjať ich myšlienky a nápady. Za týmto účelom im chceme poskytnúť sieťovú platformu spájajúcu ľudí,

More information

Edge 205/305. Užívateľská príručka

Edge 205/305. Užívateľská príručka Edge 205/305 Užívateľská príručka Copyright 2005 Garmin Ltd. alebo jej dcérske spoločnosti. Garmin International, Inc. 1200 East 151st Street Olathe, Kansas 66062, U.S.A. Tel. 913/397.8200 or 800/800.1020

More information

Používateľská príručka pre IP telefón Cisco série 8800

Používateľská príručka pre IP telefón Cisco série 8800 Prvé vydanie: 2015-11-25 Posledná zmena: 2015-12-08 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA 95134-1706 USA http://www.cisco.com Tel: 408 526-4000 800 553-NETS (6387)

More information

Course Guide

Course Guide Course Guide 2016_05_Sestava 1 10.6.2016 14:49 Stránka 1 Course Guide www.golftatry.sk Veľká Lomnica Driving Range 27 Academy House Putting Green Hotel International Putting Green 10 18 17 20 26 11 16

More information

SYSTÉM DEZINFEKCIE STOMATOLOGICKEJ SÚPRAVY DIPLOMAT CONSUL DC 310, DL 210

SYSTÉM DEZINFEKCIE STOMATOLOGICKEJ SÚPRAVY DIPLOMAT CONSUL DC 310, DL 210 Príloha SYSTÉM DEZINFEKCIE STOMATOLOGICKEJ SÚPRAVY DIPLOMAT CONSUL DC 310, DL 210 1. ÚČEL A POUŽITIE DEZINFEKCIE Dezinfekcia vodných ciest chladenia a plniča pohára sa vykonáva za účelom odstránenia resp.

More information

FAQs. General. There are many ways to get information about us:

FAQs. General. There are many ways to get information about us: FAQs General 1. What are the benefits of Surfline LTE? Surfline s LTE network is designed to provide Ghanaians with fast and reliable internet. Our data service will transform how you connect with friends,

More information

Approach S4 Používateľská príručka Začíname

Approach S4 Používateľská príručka Začíname Approach S4 Používateľská príručka Začíname UPOZORNENIE Pred použitím si pozorne prečítajte príručku, ktorá je súčasťou balenia a obsahuje dôležité informácie a bezpečnostné upozornenia. Pri prvom použití

More information

Classe 300X Wi-fi. Inštalačná príručka.

Classe 300X Wi-fi. Inštalačná príručka. 344642 344643 344642 344643 POZOR: Prístroje je zakázané rozoberať a sú určené len pre zapojenie odborníkom. V opačnom prípade hrozí strata záruky a/alebo nebezpečenstvo úrazu elektrickým prúdom. Pred

More information

Titul, meno, priezvisko Dátum narodenia Miesto narodenia. rodné číslo.

Titul, meno, priezvisko Dátum narodenia Miesto narodenia. rodné číslo. Žiadosť o vydanie*/predĺženie platnosti* poľovného lístka Foto 3 x 3,5 cm I. časť Titul, meno, priezvisko Dátum narodenia Miesto narodenia 1. rodné číslo 2. Občiansky preukaz, séria, číslo Vydaný Okresným

More information

EURÓPSKY POHÁR FIS/UNI SLOVENSKÁ LYŽIARSKA ASOCIÁCIA TJ TATRAN NIŽNÁ BOCA

EURÓPSKY POHÁR FIS/UNI SLOVENSKÁ LYŽIARSKA ASOCIÁCIA TJ TATRAN NIŽNÁ BOCA EURÓPSKY POHÁR FIS/UNI SLOVENSKÁ LYŽIARSKA ASOCIÁCIA TJ TATRAN NIŽNÁ BOCA EURÓPSKY POHÁR FIS/UNI preteky v obrovskom slalome a slalome žien a mužov EUROPEAN CUP FIS / UNI Men s and Women s Giant Slalom

More information

Micro GC Fusion Pre-Installation Checlist

Micro GC Fusion Pre-Installation Checlist Site Preparation Proper site preparation prior to installing is very important. Contact INFICON (www.inficon.com) with any questions regarding site preparation. Checkboxes ( ) identify hardware and actions

More information

UCR AUDIT PROCESS: Downloading and Saving the UCR Audit Report: 1. Log-in to UCR Website at: https://www.ucr.in.gov/ 2. Select Reports feature

UCR AUDIT PROCESS: Downloading and Saving the UCR Audit Report: 1. Log-in to UCR Website at: https://www.ucr.in.gov/ 2. Select Reports feature Downloading and Saving the UCR Audit Report: 1. Log-in to UCR Website at: https://www.ucr.in.gov/ 2. Select Reports feature UCR AUDIT PROCESS: 3. Select Vehicle count audit by state report 4. Select WI

More information

THE REGULATION OF VENTILATION BY CHANGING THE OPERATION OF THE MAIN FAN AND ITS IMPACT ON THE FACE WORKED UNDER THE MAIN HAULAGE LEVEL

THE REGULATION OF VENTILATION BY CHANGING THE OPERATION OF THE MAIN FAN AND ITS IMPACT ON THE FACE WORKED UNDER THE MAIN HAULAGE LEVEL 3 THE REGULATION OF VENTILATION BY CHANGING THE OPERATION OF THE MAIN FAN AND ITS IMPACT ON THE FACE WORKED UNDER THE MAIN HAULAGE LEVEL REGULACE VĚTRÁNÍ ZMĚNOU PROVOZU HLAVNÍHO VENTILÁTORU A JEJÍ DOPAD

More information

COTTON 94% + LYCRA 6% Control Briefs 54/1-92 S M L XL XXL. colour number: Control Briefs 54/1-91 S M L XL XXL 3XL. colour number:

COTTON 94% + LYCRA 6% Control Briefs 54/1-92 S M L XL XXL. colour number: Control Briefs 54/1-91 S M L XL XXL 3XL. colour number: COTTON 94% + LYCRA 6% Control Briefs 54/-92 2 5 28 Control Briefs 54/-9 3XL 2 5 28 2 54/-92 (28) 54/-9 (28) cotton 94% + elastane 6% Briefs 54/-90 2 5 28 Control Briefs 54/-00 5 cotton 94% + elastane 6%

More information

AN-140. Protege WX SALLIS Integration Application Note

AN-140. Protege WX SALLIS Integration Application Note AN-140 Protege WX SALLIS Integration Application Note The specifications and descriptions of products and services contained in this document were correct at the time of printing. Integrated Control Technology

More information

Fencing Fox SmartApp Documentation. 25 avril 2018

Fencing Fox SmartApp Documentation. 25 avril 2018 Fencing Fox Fencing Competition Software SmartApp User Guide Copyright AFC Europe 2014-2018 1 1 TABLE OF CONTENTS 2 General overview... 3 2.1 Installation... 3 2.2 Local network setting... 3 2.3 Starting

More information

Singtel TV GO Frequently Asked Questions

Singtel TV GO Frequently Asked Questions 1) Singtel TV GO General 1.1) What is Singtel TV GO? Singtel TV GO app is developed to enhance TV experience for Singtel TV subscribers. Features include: Watch TV on mobile devices/tablets/android TV/Apple

More information

SEASON FINAL REGISTRATION REPORTS

SEASON FINAL REGISTRATION REPORTS Materials Included: 2015-2016 SEASON FINAL REGISTRATION REPORTS 2014-15 & 2015-16 Comparison by Group 2 2015-16 USA Hockey Member Counts 3 2015-16 8 and Under Report 4 2015-16 Players & Girls/Women by

More information

MATURITA 2013 ANGLICKÝ JAZYK

MATURITA 2013 ANGLICKÝ JAZYK KÓD TESTU 6117 MATURITA 2013 EXTERNÁ ČASŤ ANGLICKÝ JAZYK úroveň B1 NEOTVÁRAJTE, POČKAJTE NA POKYN! PREČÍTAJTE SI NAJPRV POKYNY K TESTU! Test obsahuje 60 úloh. Na vypracovanie testu budete mať 100 minút.

More information

APP NOTES Onsight Connect Cisco Integration. July 2016

APP NOTES Onsight Connect Cisco Integration. July 2016 APP NOTES Onsight Connect Cisco Integration July 2016 Table of Contents 1. Direct Onsight Device to Cisco Endpoint Calling... 4 2. Onsight Device to Onsight Device (including Cisco Endpoint) Calling...

More information

PC Configuration software for Discovery MkVI v 1.03 User guide

PC Configuration software for Discovery MkVI v 1.03 User guide PC Configuration software for Discovery MkVI v 1.03 User guide This user guide describes the different features included in PC Config software, version 1.03, and how they are used. When referring to this

More information

Smernica k získaniu/predĺženiu medzinárodnej FIS licencie na sezónu 2018/2019

Smernica k získaniu/predĺženiu medzinárodnej FIS licencie na sezónu 2018/2019 Na vedomie: Pretekárom SLA, ktorí štartujú na medzinárodných podujatiach FIS Smernica k získaniu/predĺženiu medzinárodnej FIS licencie na sezónu 2018/2019 Aby sa mohol športovec zúčastniť na súťažiach

More information

Paneurópsky prieskum verejnej mienky o ochrane zdravia a bezpečnosti pri práci

Paneurópsky prieskum verejnej mienky o ochrane zdravia a bezpečnosti pri práci Paneurópsky prieskum verejnej mienky o ochrane zdravia a bezpečnosti pri práci Výsledky z celej Európy a Slovenska - Máj 2013 Reprezentatívne výsledky 31 zúčastnených krajín Európskej agentúry pre bezpečnosť

More information

EURÓPSKY POHÁR FIS / UNI Medzinárodné Akademické Majstrovstva Slovenskej republiky V SLALOME A OBROVSKOM SLALOME

EURÓPSKY POHÁR FIS / UNI Medzinárodné Akademické Majstrovstva Slovenskej republiky V SLALOME A OBROVSKOM SLALOME EURÓPSKY POHÁR FIS / UNI Medzinárodné Akademické Majstrovstva Slovenskej republiky V SLALOME A OBROVSKOM SLALOME MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY SLOVENSKÁ ASOCIÁCIA UNIVERZITNÉHO

More information

Režim Volume Ventilation Plus

Režim Volume Ventilation Plus Obsah Úvod................................................. 2 Nastavenie režimu Volume Ventilation Plus................... 2 Typ dýchania VC+ (režim A/C alebo SIMV)................... 2 Typ dýchania VS

More information

How to use my FishHunter Directional 3D

How to use my FishHunter Directional 3D How to use my FishHunter Directional 3D Thank you for purchasing FishHunter Directional 3D, The Most Powerful Portable Fish Finder EVER. Pease find below a quick overview of how your new sonar works and

More information

Tablet and Smart Phone Price List 7/2/2014

Tablet and Smart Phone Price List 7/2/2014 TABLET/MOBILE SRP 3mos 6mos 12mos PROMO price CEL-APPLE IPHONE 5S 16GB 36,990 38,100 39,209 40,689 34,000.00 CEL-APPLE IPHONE 5S 32GB 40,950 42,179 43,407 45,045 36,500.00 CEL-ARC BASIC II 799 N/A N/A

More information

Tablet and Smart Phone Price List

Tablet and Smart Phone Price List CEL-APPLE IPHONE 5S 16GB 36,990.00 12,699.90 6,534.90 3,390.75 CEL-APPLE IPHONE 5S 32GB 40,950.00 14,059.50 7,234.50 3,753.75 CEL-ARC BASIC II 799.00 N/A N/A N/A CEL-ARC LITE 599.00 N/A N/A N/A CEL-ARC

More information

Online Version Reserve Day

Online Version Reserve Day Mark Positions - North Samui Regatta Race Schedule Appendix 1 Maximum Number of Races per Class: 10 The first warning signal will be at 10:00 hrs on each racing day, unless the Around the Island Offshore

More information

Total Frequency Percent CAPS Graduate Graduate Intensive English

Total Frequency Percent CAPS Graduate Graduate Intensive English Total Enrollment Fall, Fall I 2006: 8150 All Students by School All Students By Status CAPS & Traditional UG 4722 57.9 Continuing 5926 72.7 Graduate 3406 41.8 First-time Freshman 911 11.2 Intensive English

More information

SwimNumber App. Build Custom Smart Workouts Control the Wave Propulsion TM System Achieve Health and Fitness Goals INSTRUCTION MANUAL

SwimNumber App. Build Custom Smart Workouts Control the Wave Propulsion TM System Achieve Health and Fitness Goals INSTRUCTION MANUAL SwimNumber App Build Custom Smart Workouts Control the Wave Propulsion TM System Achieve Health and Fitness Goals INSTRUCTION MANUAL Table of Contents Warning...2 Connecting to Swim Spa...3-7 Swim Spa

More information

Peloton Console Model No.: PLTN-RB1V1 User Manual

Peloton Console Model No.: PLTN-RB1V1 User Manual Peloton Console Model No.: PLTN-RB1V1 User Manual Revision: Draft 2016/04/20 Peloton Console Setting The equipment is used as below: Peloton console will be setting on bike, our engineer will assembly

More information

NÁVOD NA OBSLUHU ATTACK. Teplovodné pece na pelety FIREPLACE 16 HEATING. ATTACK, s.r.o. - 09/2011

NÁVOD NA OBSLUHU ATTACK. Teplovodné pece na pelety FIREPLACE 16 HEATING. ATTACK, s.r.o. - 09/2011 SK NÁVOD NA OBSLUHU Teplovodné pece na pelety ATTACK, s.r.o. - 09/2011 ATTACK FIREPLACE 16 HEATING VŠEOBECNÉ INFORMÁCIE 1.1 Úvod 1.2 Ako používať príručku 1.3 Bezpečnostné opatrenia 1.4 Technický popis

More information

MAFIA III PREDSTAVENÁ

MAFIA III PREDSTAVENÁ HERNÝ MAGAZÍN #72 MAFIA III PREDSTAVENÁ RISE OF THE TOMB RAIDER STAR WARS BATTLEFRONT JUST CAUSE 3 FALLOUT 4 MAD MAX ANGRY BIRDS 2 GOD OF WAR 3 REMASTERED DEVIL MAY CRY 3: SE ROCKET LEAGUE FANTASTICKÁ

More information

SCORING PROTOCOLS AND MY CRICKET SCORING MANUAL

SCORING PROTOCOLS AND MY CRICKET SCORING MANUAL SCORING PROTOCOLS AND MY CRICKET SCORING MANUAL PROCEDURE 1. Home clubs are responsible for providing one device to electronically score on (ipad, tablet, phone etc) as well as scorebook. If the away team

More information

Golfwith SMART CADDIE User Manual _ ENGLISH ver.

Golfwith SMART CADDIE User Manual _ ENGLISH ver. Golfwith SMART CADDIE User Manual _ ENGLISH ver. Ver_1.2 Contents 1. Golfwith SMART CADDIE 2. SMART CADDIE Log-In & Golfwith Membership Registration 3. SMART CADDIE User Guide 1 : Golf Course Search &

More information

Anatomy of a Jackpot: Characteristics of Purchasers of Large Jackpot Lottery Tickets

Anatomy of a Jackpot: Characteristics of Purchasers of Large Jackpot Lottery Tickets Anatomy of a Jackpot: Characteristics of Purchasers of Large Jackpot Lottery Tickets The 15 th International Conference on Gambling & Risk Taking May 27-31, 2013 Todd Maki & Don Feeney 1 Although not shown

More information

Migrácie rýb v Dunaji z európskej perspektívy Fish migration in the Danube from the European perspective Ladislav Pekárik Centrum biológie rastlín a

Migrácie rýb v Dunaji z európskej perspektívy Fish migration in the Danube from the European perspective Ladislav Pekárik Centrum biológie rastlín a Migrácie rýb v Dunaji z európskej perspektívy Fish migration in the Danube from the European perspective Ladislav Pekárik Centrum biológie rastlín a biodiverzity SAV ladislav.pekarik@savba.sk Dunaj Najmedzinárodnejšia

More information

Vykurovacie rohože PVC. Inštalačná príručka LINKA TECHNICKEJ POMOCI ROČNÁ ZÁRUKA

Vykurovacie rohože PVC. Inštalačná príručka LINKA TECHNICKEJ POMOCI ROČNÁ ZÁRUKA Vykurovacie rohože PVC The world s best-selling floor heating brand Inštalačná príručka 10 ROČNÁ ZÁRUKA LINKA TECHNICKEJ POMOCI 0918 228 997 VEĽMI DÔLEŽITÉ! Prečítajte si tento návod ešte predtým než nainštalujete

More information

fillmeter Elektronický vodomer s kontrolou kapacity zmäkčovania Electronic water meter with capacity control

fillmeter Elektronický vodomer s kontrolou kapacity zmäkčovania Electronic water meter with capacity control fillmeter Elektronický vodomer s kontrolou kapacity zmäkčovania Electronic water meter with capacity control Návod na montáž, prevádzku a údržbu Installation, operating and maintenance instructions Stav

More information

REPORT, RE0813, MIL, ENV, 810G, TEMP, IN HOUSE, , PASS

REPORT, RE0813, MIL, ENV, 810G, TEMP, IN HOUSE, , PASS REPORT, RE0813, MIL, ENV, 810G, TEMP, IN HOUSE, TST 00191 REV. A Crystal Group Inc 850 Kacena Rd., Hiawatha, IA Phone: 877 279 7863 Fax: 319 393 2338 9/23/2014 Revision History REV Date Approved Description

More information

CHRVA Referee Certification Process

CHRVA Referee Certification Process 2018 2019 CHRVA Referee Certification Process Juniors Level 1 Referee Requirements Register as a member of CHRVA Register for the Junior Referee/Scorer Certification Clinics Complete all required courses

More information

PRIHLÁŠKA NA ŠTÚDIUM V STREDNEJ ŠKOLE

PRIHLÁŠKA NA ŠTÚDIUM V STREDNEJ ŠKOLE Testovanie 9 Prospech v posledných štyroch ročníkoch ZŠ PRIHLÁŠKA NA ŠTÚDIUM V STREDNEJ ŠKOLE Kontrolné číslo:... Pre školský rok:.../... 1. EDU ID: 2. Rodné číslo uchádzača/uchádzačky: 3. Uchádzač/uchádzačka

More information

WELCOME TO THE FUTURE OF TELEVISION. User Manual

WELCOME TO THE FUTURE OF TELEVISION. User Manual WELCOME TO THE FUTURE OF TELEVISION User Manual Welcome to BTV Each living room and family sharing our technology resonate our commitment to excellence. In our responsibility to offer the best products,

More information

Course Book. Appendix 2 - Course Diagrams. Samui Regatta Samui Regatta. Mark Positions - North KO PHANGAN. 1.7 kn MARK 3 - MAE NAM

Course Book. Appendix 2 - Course Diagrams. Samui Regatta Samui Regatta. Mark Positions - North KO PHANGAN. 1.7 kn MARK 3 - MAE NAM 2018 Course Book Appendix 2 - Course Diagrams Mark Positions - North KO PHANGAN Ko Tae Nai MARK 2- PHANGAN Leam Thian Host Sponsor Co-Sponsors GATE MARK (PHANGAN) 1k n 1.7 kn GATE -MAE NAM Race Schedule

More information

Guidelines for completing Online Training Needs Assessment (TNA)

Guidelines for completing Online Training Needs Assessment (TNA) Training Needs Assessment(TNA) for the year 2017-18 Guidelines for completing Online Training Needs Assessment (TNA) (1) Objectives The key objectives of the POWERGRID TNA are as under: a) To identify

More information

MEDIA BOOK. MORIS CUP Jahodná Content. Introduction. 1. Basic information. 2. Košice. 3. Sport and recreation resort Jahodná

MEDIA BOOK. MORIS CUP Jahodná Content. Introduction. 1. Basic information. 2. Košice. 3. Sport and recreation resort Jahodná MEDIA BOOK Content Introduction 1. Basic information 2. Košice 3. Sport and recreation resort Jahodná 4. Moris Cup Jahodná history 5. Moris Cup Jahodná 2016 6. Sporting programme 7. Route 8. Accreditations

More information

Puck Installation Guide

Puck Installation Guide Puck Installation Guide Welcome to the Flair community! Our users are energy nerds, home automation gurus, and HVAC Pros. If you have any questions, feel free to check out the forums at forum.flair.co.

More information

Altitude. test chambers. acstestchambers.com. powered by

Altitude. test chambers. acstestchambers.com. powered by Altitude test chambers powered by acstestchambers.com Angelantoni Test Technologies stay ahead to meet the needs of the Industry of the Future, where Internet Technology, Remote Connections, Communication

More information

How is SkyTrak different from other launch monitors?

How is SkyTrak different from other launch monitors? SkyTrak : The Drilldown If you re looking for a concise and brief overview of SkyTrak, what it is, how it works and what all the data elements indicate, then please watch our educational video series,

More information

Inkling Fan Language Character Encoding Version 0.3

Inkling Fan Language Character Encoding Version 0.3 Inkling Fan Language Character Encoding Version 0.3 What follows is a proposed encoding for the characters in the Inkling fan language for standardization among font creators. This encoding would make

More information

ROTAX GLOBAL APP GUIDE. (revised ) GRAND FINALS EDITION

ROTAX GLOBAL APP GUIDE. (revised ) GRAND FINALS EDITION ROTAX GLOBAL APP GUIDE (revised 16.09.2018) GRAND FINALS EDITION Table of Contents Chap. Content Page Table of Contents 2 Basic Information 3 1. Download Rotax Global App 5 2. Get Internet Connectivity

More information

The ICC Duckworth-Lewis Calculator. Professional Edition 2008

The ICC Duckworth-Lewis Calculator. Professional Edition 2008 The ICC Duckworth-Lewis Calculator Professional Edition 2008 (Version 1.1) Installation and operating instructions Any queries about operating the program should be sent to steven.stern@anu.edu.au 2008

More information

ا آ راه و ده ای ای ر ا ت و ف ا و د دارد. م ا در و ات آی ز ن م رآ ی د ر ن آی ز ن از م ا ار و م ا ار ی رد ا ده در ز ن

ا آ راه و ده ای ای ر ا ت و ف ا و د دارد.   م ا در و ات آی ز ن م رآ ی د ر ن آی ز ن از م ا ار و م ا ار ی رد ا ده در ز ن Panda Cloud Fusion 1! ای ت م ا در و ات آی ز ن : ا ه آن ا آی ات ز ن د ی دا و د از س ا ت ز و و از ر ر ا ا ز د ر دی ا ار ی و م ی د و راه ا ازی. د ز ذ ی و ه آ ت ا ه و ا ت آن دد ( ات ر) م رآ ی د ر ن آی ز ن

More information

Existence, relatedness and personal growth as motivators to participation in the Danish bike-to-work campaign

Existence, relatedness and personal growth as motivators to participation in the Danish bike-to-work campaign NECTAR 2-3 Cluster meeting and CIVINET conference, May 17-19, Brno, czech republic Existence, relatedness and personal growth as motivators to participation in the Danish bike-to-work campaign Kira Hyldekær

More information

Computer Scorekeeping Procedures

Computer Scorekeeping Procedures Computer Scorekeeping Procedures 3-23-16 COMPUTER SETUP: Unlock Computer Storage Box: Enter combination so that it appears on the side of the lock Computer Setup: Place a computer, keyboard & mouse at

More information

SSUSA's World Championships 2007 Phoenix, Arizona October 26-28, 2007

SSUSA's World Championships 2007 Phoenix, Arizona October 26-28, 2007 Men's 50+ Major Plus Division - 7 Teams Win Loss Win Loss 2 0 1 Hendricks Sports Mgmnt. (TX) 0 2 5 Pilcher's Ultimate (CO) 0 2 2 Kelly's Sports / Miken (NV) 2 0 6 Ploog / Kevitt (MN) 1 1 3 MAC II (CA)

More information

2016 Ktm Superduke Owners Manual

2016 Ktm Superduke Owners Manual 2016 Ktm Superduke Owners Manual If looking for a ebook 2016 ktm superduke owners manual in pdf form, then you have come on to right website. We presented the full variant of this book in epub, DjVu, txt,

More information

MEDIA ACCREDITATION AND MEDIA CENTRE

MEDIA ACCREDITATION AND MEDIA CENTRE MEDIA ACCREDITATION AND MEDIA CENTRE Opening Hours Media Accreditation Centre (MAC) The MAC is located at Swissôtel The Stamford (2 Stamford Road) Executive Conference Centre, Enterprise (South Tower,

More information

www.mubashirnazir.org 4 7 8 24 26 33 38 55 61 76 81 93 99 110 112 127 131 145 152 163 168 3 2 174 178 192 196 N/A 211 224 228 242 252 268 269 3 3 3 4 0 1 2 30-40% 3 75-80% 4 100% 5 mubashirnazir100@gmail.com

More information

Spartan Up 2017 Day To Day Calendar 365 Tips Recipes And Workouts For Living Spartan

Spartan Up 2017 Day To Day Calendar 365 Tips Recipes And Workouts For Living Spartan Spartan Up 2017 Day To Day Calendar 365 Tips Recipes And Workouts For Living Spartan We have made it easy for you to find a PDF Ebooks without any digging. And by having access to our ebooks online or

More information

Quick Guide. SGX-CA500 Cycle Computer SGY-PM Series Power Meters

Quick Guide. SGX-CA500 Cycle Computer SGY-PM Series Power Meters Quick Guide SGX-CA500 Cycle Computer SGY-PM Series Power Meters Easy Installation and Advanced Functionality Fast Facts: Pioneer Power Meter Cranksets and arms ship pre-set in the ANT+ Format Simply install

More information

2016 Ktm Superduke Owners Manual

2016 Ktm Superduke Owners Manual 2016 Ktm Superduke Owners Manual If looking for a ebook 2016 ktm superduke owners manual in pdf format, in that case you come on to the correct website. We presented complete variant of this book in doc,

More information

R O Z P I S XXXVII. ročník Memoriálu Jozefa Svitača turnaj mládeže prípraviek, žiakov, kadetov a juniorov v zápasení voľným štýlom

R O Z P I S XXXVII. ročník Memoriálu Jozefa Svitača turnaj mládeže prípraviek, žiakov, kadetov a juniorov v zápasení voľným štýlom R O Z P I S XXXVII. ročník Memoriálu Jozefa Svitača turnaj mládeže prípraviek, žiakov, kadetov a juniorov v zápasení voľným štýlom Usporiadateľ Dátum 28. - 29. september 2018 ZO TJ AC Nitra v spolupráci

More information

E1-E2 Functional Skills

E1-E2 Functional Skills Olympic Games 27 July -12 Aug 2012 Paralympic Games 29 Aug -9 Sept 2012 E1-E2 Functional Skills information). For related resources and further curriculum links visit the download page for this resource

More information

FOSSIL. merit -26A SK

FOSSIL. merit -26A SK FOSSIL merit -26A SK 2 2 PARCIÁLNE CIFERNÍKY S FÁZAMI SLNKA A MESIACA VX3H Dátum (1 korunka) NASTAVENIE DÁTUMU DeÀ v t Ïdni 1. Vytiahnite korunku do polohy 2. 2. Otáãaním vo smere chodu hodinov ch ruãiãiek

More information

100 dní. Digitálna televízia Magio. úplne zadarmo! október

100 dní. Digitálna televízia Magio. úplne zadarmo! október Digitálna televízia Magio október 100 dní úplne zadarmo! Obsah Kde ste vy, tam je telka! Televízia Magio vám ponúka to najlepšie na trhu. Široký výber najsledovanejších TV kanálov pre všetkých členov rodiny,

More information

BiiSafe Buddy User Guide

BiiSafe Buddy User Guide 1 BiiSafe Buddy User Guide Guide 2 This guide explains how to set up your BiiSafe Buddy and use all of its features. You will need: 1. Your BiiSafe Buddy 2. Your Mobile device (Apple or Android) 3. Data

More information

Vykurovacie káble WIS. Inštalačná príručka. Zákaznícka Linka ROČNÁ

Vykurovacie káble WIS. Inštalačná príručka. Zákaznícka Linka ROČNÁ Vykurovacie káble WIS The world s best-selling floor heating brand Inštalačná príručka 0 ROČNÁ ZÁRUKA Zákaznícka Linka 098 8 997 DÔLEŽITÉ UPOZORNENIE! Prečítajte si tento návod pred pokusom o inštaláciu

More information

Slovenská asociácia fitnes, kulturistiky a silového trojboja PROPOZÍCIE

Slovenská asociácia fitnes, kulturistiky a silového trojboja PROPOZÍCIE Slovenská asociácia fitnes, kulturistiky a silového trojboja PROPOZÍCIE XXXVII. ročník Tatranský pohár Pod záštitou primátorky mesta Prešov Ing. Andrei Turčanovej Medzinárodná pohárová súťaž v kulturistike,

More information

Measuring wind speed and direction

Measuring wind speed and direction A critical part of studying weather is measuring wind direction and speed. The Anemometer is actually two sensors mounted onto one arm, capable of measuring wind speed and wind direction. The wind caps

More information

Are We There Yet? IPv6 as Related to GDP per Capita. By Alain Durand November 28 th,` 2016

Are We There Yet? IPv6 as Related to GDP per Capita. By Alain Durand November 28 th,` 2016 Are We There Yet? as Related to By Alain Durand November 28 th,` 2016 Quesons for this Study: I. Where are we across the globe with adoption? a. Is deployed uniformly? b. Is there a rich country/poor country

More information

WORLD OF DIGITIZE YOUR // LIVE SCORING. MATCH STATS. // SCOREBOARDS. LIVE STREAMING. TENNIS-TICKER IS PARTNER OF USED AT THESE CONFERENCES

WORLD OF DIGITIZE YOUR // LIVE SCORING. MATCH STATS. // SCOREBOARDS. LIVE STREAMING. TENNIS-TICKER IS PARTNER OF USED AT THESE CONFERENCES DIGITIZE YOUR WORLD OF // LIVE SCORING. MATCH STATS. // SCOREBOARDS. LIVE STREAMING. TENNIS-TICKER IS PARTNER OF USED AT THESE CONFERENCES tennis-ticker.com Our vision Tennis-Ticker digitizes the world

More information

MCUmodul-AC2 (update 1.03) Túto vec som dostal nedávno mailom od Olega Kowalczuka. Ide o verziu klasického MCUmodulu-AC2 (ktorý sme s Olegom upravili z pôvodného MCUmodulu-S52), fúziovanú s verziou MCS

More information

CHRVA Scorer Certification Process Adult Provisional Scorer Certification Requirements

CHRVA Scorer Certification Process Adult Provisional Scorer Certification Requirements 2017 2018 CHRVA Scorer Certification Process Adult Provisional Scorer Certification Requirements Register as a member of CHRVA Pay $10 Admin Fee Take the Adult Provisional Certification Clinics Complete

More information

APAT.01. The accurate skill test for pool players! LEVEL 1. Recommended by. Translated by Josh Curry (USA)

APAT.01. The accurate skill test for pool players! LEVEL 1. Recommended by. Translated by Josh Curry (USA) APAT.01 The accurate skill test for pool players! LEVEL 1 Recommended by Translated by Josh Curry (USA) How do I start? 1. Play through the entire set of drills at least one time. Use the test page to

More information

ZATVORENÍ V DOBE. 1.stretko ZO ŽIVOTA TITUSA ZEMANA

ZATVORENÍ V DOBE. 1.stretko ZO ŽIVOTA TITUSA ZEMANA 1 TITUS ZEMAN Dvere a kľúče k nim / SŠ_1 ZATVORENÍ V DOBE 1.stretko CIEĽ uvedomiť si základné črty doby, v ktorej žil Titus, kontext neslobody, uzavretia v systéme, ktorý nútil ľudí žiť podľa komunistickej

More information

PilotAware Operating Instructions for PilotAware Software Version ( ). For latest software and function changes visit page 55

PilotAware Operating Instructions for PilotAware Software Version ( ). For latest software and function changes visit page 55 PilotAware Operating Instructions for Software Version 20160820. PilotAware Operating Instructions for PilotAware Software Version (20160820). For latest software and function changes visit page 55 Introduction

More information

windpro WP A15-Lingewaard WTGs Shadow receptor-input

windpro WP A15-Lingewaard WTGs Shadow receptor-input SHADOW - Main Result Calculation: SHADOW calculation (5 x V150 @ 166m, +LT CORR, NO MITIGATION) Maximum distance for influence Calculate only when more than 20 % of sun is covered by the blade Please look

More information

FEI SportApp for Officials November 2014

FEI SportApp for Officials November 2014 November 2014 Contents Introduction... 3 Downloading the FEI SportApp... 4 Logging in... 5 Using the FEI SportApp... 6 Entry List... 7 Status of Entries... 8 Refreshing Entry list... 9 Approved Show Schedule...

More information

P500/700/900 Part Number. P510/710/910 Part Number N/A N/A SBB0K65455 N/A N/A N/A SBB0K65456 N/A N/A N/A SBB0K65457 N/A N/A N/A SBB0K65521 N/A

P500/700/900 Part Number. P510/710/910 Part Number N/A N/A SBB0K65455 N/A N/A N/A SBB0K65456 N/A N/A N/A SBB0K65457 N/A N/A N/A SBB0K65521 N/A PDF Version: 2.0, April 6, 2016 MAINSTREAM SYSTEMS SBB P410 Part Number P500/700/900 Part Number P510/710/910 Part Number Option Part Number P410 P500 P510 Processors Xeon E5 2600 s Broadwell Intel Xeon

More information

Terminals Operators Guide

Terminals Operators Guide Terminals Operators Guide Installation: Go to http://www.rosnet2000.com/uktote/install.html for step by step installation help with images for reference. Minimum Requirements (PC): Windows 2000, Windows

More information

FANNIE MAE CONVENTIONAL PRODUCTS

FANNIE MAE CONVENTIONAL PRODUCTS FANNIE MAE CONVENTIONAL PRODUCTS 30-Year Fixed Rate 20-Year Fixed Rate 15-Year Fixed Rate CONFORMING 30 YEAR FIXED CONFORMING 20 YEAR FIXED CONFORMING 15 YEAR FIXED 4.000 99.433 99.376 99.317 99.260 3.750

More information

Technology. Using Bluetooth

Technology. Using Bluetooth Bluetooth is a communication technology that makes it possible to send and receive data without using wires. Using the Bluetooth features, you can set up a wireless connection between your NXT and other

More information

Styal Golf Club. Online Booking System User Guidance

Styal Golf Club. Online Booking System User Guidance Styal Golf Club Online Booking System User Guidance 1. The Basics 2. Notes on System Functions 3. To gain access 4. Initial Login 5. Browse Tee Times and Booking 6. Buddy List processing 7. Reservations

More information

Carolinas GHIN Support

Carolinas GHIN Support Carolinas GHIN Support Answers to Common Questions About Tournament Pairing Program (TPP) Below are answers to common questions we have been getting from Carolinas GHIN golf clubs about the Tournament

More information

3M Full Facepiece 6000 Series and 3M Continuous Flow Supplied Air Respirator System Dual Airline Introduction

3M Full Facepiece 6000 Series and 3M Continuous Flow Supplied Air Respirator System Dual Airline Introduction 3M Full Facepiece 6000 Series and 3M Continuous Flow Supplied Air Respirator System Dual Airline Introduction Welcome and thank you for choosing the 3M Full Facepiece 6000 Series and 3M Continuous Flow

More information

Page 1 of 6 CBOE org/cboe Membership CBSX Site CFE Site Int'l Sites RMC Site Careers Contact Search Quotes Delayed Option Chains Enter a Stock or Index symbol below. For LEAPS, enter the LEAPS symbol &

More information

WELCOME TO THE FUTURE OF TELEVISION. User Manual

WELCOME TO THE FUTURE OF TELEVISION. User Manual WELCOME TO THE FUTURE OF TELEVISION User Manual Welcome to BTV Each living room and family sharing our technology resonate our commitment to excellence. In our responsibility to offer the best products,

More information

Grade 6. Language. Student Booklet SPRING 2011 RELEASED SELECTIONS AND ASSESSMENT QUESTIONS. Record your answers on the Multiple-Choice Answer Sheet.

Grade 6. Language. Student Booklet SPRING 2011 RELEASED SELECTIONS AND ASSESSMENT QUESTIONS. Record your answers on the Multiple-Choice Answer Sheet. Grade 6 Assessment of Reading, Writing and Mathematics, Junior Division 2 Student Booklet Language SPRING 2011 RELEASED SELECTIONS AND ASSESSMENT QUESTIONS Record your answers on the Multiple-Choice Answer

More information

ZEPP GOLF USER GUIDE. Mar 2016

ZEPP GOLF USER GUIDE. Mar 2016 ZEPP GOLF USER GUIDE Mar 2016 TABLE OF CONTENTS Getting Started 1 What s Included in your kit 2 ios & Android Requirements 2 Downloading the Zepp Golf App 2 Getting to know the Zepp 2 Sensor 3 Battery

More information

Samui 2011 On-line Courses v1.1

Samui 2011 On-line Courses v1.1 Chaweng Bay Mark Positions - North North Courses 1, 2, 3 / / Mark Positions - North REGATTA HQ (CENTARA GRAND BEACH RESORT) N 9 31.11 E100 03.58 N 9 39.28 E100 04.83 MARK 2 - PHANGAN N 9 40.89 E100 00.08

More information

FLEX REPORT. #21 13th - 19th Nov 2018

FLEX REPORT. #21 13th - 19th Nov 2018 FLEX REPORT #21 13th - 19th Nov 2018 WEEKLY CHART Europe 66 Index 3.65% 10100 10050 10000 9950 9900 9850 9800 9750 9700 SP PM S&P 500 Euro Stoxx 50 F1 F2 F3 S1 S2 S3 S4 S5 S6 S7-1.16% -2.00% Gold Bitcoin

More information