4. Kes on autor (teos Jalgpalluri realism, inglise keeles Painterly Realism of a Football Player - Color Masses in the Fourth Dimension 1915.a)?

Size: px
Start display at page:

Download "4. Kes on autor (teos Jalgpalluri realism, inglise keeles Painterly Realism of a Football Player - Color Masses in the Fourth Dimension 1915.a)?"

Transcription

1 I BLOKK: JALGPALL JA KULTUUR 1. Jalgpall on täiuslik sportmäng, mis suudab vastupandamatult kütta meeli, aistinguid ja vaiste. On üks asi, mida mingid üliõpilasrahutused, linnamässud või mis tahes ülemaailmsed protestiliikumised ei või endale lubada, isegi kui nad seda oluliseks peavad. Ja see on jalgpalliväljaku hõivamine pühapäeval! / --- / Võite vallutada katedraali, ja paavst esitab protesti, mõned katoliiklased on nördinud, teisitimõtlejatest vähemik toetab, pahempoolsed võtavad tolerantse hoiaku ja traditsioonilised ilmalikud parteid tunnevad (salajas) rõõmu. Võite vallutada ka mõne partei peakorteri, ja teised parteid, deklareerides oma solidaarsust või jättes selle deklareerimata, mõtlevad, et see oligi neile paras. Aga kui keegi vallutaks staadioni, siis jättes kõrvale esimesed reaktsioonid ei õigustaks seda keegi: Kirik, Pahempoolsed, Parempoolsed, Riik, Kohus, Hiinameelsed, Abielulahutuse Kaitsjate Liiga ja Anarhosündikalistid oleksid kõik valmis naelutama kurjategijad häbiposti. Niisiis on olemas kollektiivse tundlikkuse hell piirkond, mida keegi olgu veendumusest või demagoogilistel kaalutlustel ei luba puudutada. Kes on selle teksti autor? 2. Millises meeskonnas moodustavad jalgpallikoondise ühe isa 11 poega, ja saavutades ühe uskumatu võidu teise järel, pälvivad lõpuks koguni MM-tiitli? Kõik üksteist on vennad, mängivad ilma vahetuseta, aga võidavad kõiki nulliga, va üks mäng 9:1. Isa müüb kitse, et palli osta. Meeskond elab pisikeses külas nimega Dolni Bukviky juunil 2017.a peeti A. Le Coq Arenal Eesti-Soome näitlejate maavõistlus jalgpallis (Eesti-Soome 100+ maavõistluse raames), millega tähistati nii riikide juubeleid kui ka Eesti Näitlejate Liidu sama suurt sünnipäeva. Eesti koosseis oli järgmine: Rein Oja; Rasmus Kaljujärv; Ragnar Uustal; Mait Joorits; Vallo Kirs; Reimo Sagor; Sulev Teppart; Jaak Prints; Priit Strandberg; Kristjan Üksküla; Mikk Jürjens; Ott Raidmets; Juss Haasma; Jörgen Liik; Maarius Pärn; Meelis Põdersoo; Markus Luik; Uku Uusberg; Tambet Tuisk; Mait Malmsten; Tõnis Niinemets; Henrik Kalmet; Martin Mill; Tarvo Krall. Nimekirjast on puudu veel üks mängija. Kes? 4. Kes on autor (teos Jalgpalluri realism, inglise keeles Painterly Realism of a Football Player - Color Masses in the Fourth Dimension 1915.a)? 5. MUUSIKAKÜSIMUS: Mis bänd laulab jalgpallist?

2 II BLOKK 6. Kes oli see esimene Eesti koondislane peale taasiseseisvumist, kes tuli välisklubis mängides meistriks? (1 punkt) Millise riigi meistriks ta tuli? (1 punkt) detsembril aastal selgus, et Venemaal toimub aastal MMfinaalturniir. Kui Venemaa ei oleks võitnud võõrustamise õigust, vaid selle oleks saanud hääletusel teiseks jäänud kandidaat, siis kus toimuksid maailmameistrivõistlused aastal (soovime täpset vastust, ebatäpne toob 1 punkti)? 8. Tallinna FC Levadia pidas a UEFA Cupi eelringi mängu ühe võistkonna vastu Bulgaarias, kuid vastaseks polnud Bulgaaria klubi. Mäng kaotati 0:2. Millise klubi vastu mängiti? 9. Küsitav koondis sai oma ajaloolise esimese võõrsil võidu Eesti vastu a. toimunud maavõistluses. Järgmist võõrsil võitu oodati aastani, kui 7. septembril alistati 1:0 Sofias Bulgaaria. Millise riigi koondisest on jutt? 10. Kes on piltidel (kummagi pildi õige vastuse eest 1 punkt)?

3 III BLOKK 11. Liverpooli fännid loodavad, et nende lemmik tuleb taas millalgi Inglismaa meistriks Jürgen Kloppi juhtimisel. Eks seda tiitlit on juba kaua oodatud. Mis hooajal tuli viimati Liverpool Inglismaa meistriks (ebakorrektne hooaeg annab 1 punkti ehk kui kahest aastast üks on õige.) 12. Millise Eesti linna esindusstaadionil on pidanud ametliku maavõistlusmängu Läti, Leedu ja Soome, kuid Eesti meeste koondis pole kordagi selles linnas mänginud? 13. Väljavõte ühest blogist. Mis sündmusest on jutt? Eesti meeskond mängis täna hommikul oma parima mängu sel turniiril. Veerandfinaalis Zimbabwega käis viimase hetkeni äge võitlus. Aafriklased olid pidevalt 1-2 väravaga ees, aga minijalgpallis võib lüüa 10 sekundiga kaks väravat, nii et mängu saatus oli kuni lõpuvileni lahtine. Lõpuks siiski kaotasime 5:8. Meid rõõmustas see, et Eesti koondise kapten Zhenja lõi Zimbabwe vastu oma esimese värava sel turniiril. Tunni aja pärast kohtume teist korda Itaalia, kahekordse maailmameistriga. Võitja mängib homme kohtadele 29-30, kaotaja Täna on samal ajal toimunud ka "päris veerandfinaalid" nende meeskondade vahel, kes heitlevad kohtadele 1-8. Uskumatuna tundub see, et ükski Aafrika meeskond ei pääsenud 4 tugevama hulka. Venemaa võitis Kameruni, Kasahstan sai jagu Libeeriast, Poola võitis penaltidega Taani ja ainsa meeskonnana väljaspoolt Ida-Euroopat võitis Mehhiko Nigeeriat. Tänase päeva üllatus oli aga Desmond Tutu ilmumine! 14. Eesti ja Soome tähistavad mõlemad oma riigi 100. aastapäeva. Senimaani on peetud omavahel 32 kohtumist. Kui Eesti koondis on pidanud Rootsiga Abu Dhabis mänge, siis kus (küsime riiki) on mänginud väljaspool Euroopat Eesti koondis Soomega? 15. MUUSIKAKÜSIMUS: Kes laulab?

4 IV BLOKK 16. Tavaliselt edukad juuniorid ei ole täiskasvanu karjääris enam nii edukad. Kes on ainus mängija ajaloos, kes on olnud edukaim väravalööja nii juunioride FIFA U-20 MMil kui ka täiskasvanute MMil? Vihje: küsitav lõi kõik täiskasvanute koondise väravad MM-finaalturniiril ning pärast seda ei mänginud kunagi enam koondise eest (kokku sai kirja 8 mängu). 17. Järgmine aasta on MMi aasta. Hiljuti toimus taas Eesti jalgpalli gala Estonia kontserdisaalis. Samas kohas on ka toimunud esimesed maailmameistrivõistlused aastal ühel olümpiaalal, mis on olnud Eestile edukas. Mis alal? 18. Seoses alkoholiaktsiisi tõusuga on hoogustunud turism lõunasse. Nimetage klubid, kes tulid meeste kõrgliigas 2017.a hooajal Läti (1 punkt) ja Leedu (1 punkt) meistriks? 19. Vahest olete vaadanud populaarset teleseriaali Narcos, kus räägitakse Kolumbias Pablo Escobari Meddelin kartellist. Pablo Escobar oli suur jalgpallifänn ning väidetavalt investeeris Medellini jalgpalli võistkonna edusse. Medellini võistkond suutis a võita Lõuna-Ameerika tähtsaima klubijalgpalli tiitli Copa Libertadorese, kuid juba aasta hiljem sanktsioneeriti nii seda klubi kui teisi Kolumbia võistkondi seoses kohtunikele tehtud ähvardustega. Mis nime kandis see kurikuulus Medellini võistkond (täpne nimi annab 2 punkti)? 20. Nimetage piltidel olev treenerite duo (kummagi õige nime eest 1 punkt), kes suutsid väheste vahenditega olla meeskonnaga edukad nii koduliigas kui ka Euroopas.

5 V BLOKK 21. Eestis on igasugu jalgpalliraamatuid avaldatud ning teiste seas on a ilmunud ja eesti keelde tõlgitud järgmine teos:.. ja (with) Brian Winter Miks jalgpall on oluline ehk originaalis Why Soccer Matters ). Kes on üks autoritest? 22. Sel aastal valiti taas Eesti aasta meesjalgpalluriks Ragnar Klavan, kes pallib välismaal Liverpooli eest. Kes on aga viimane meesjalgpallur, kes mängis Eesti liigas selsamal aastal, kui ta valiti Eesti aasta jalgpalluriks? (Infoks, et loevad ka need aastad, kui EJL ja ajakirjanikud valisid eraldi ning selline au võis langeda kahele erinevale pallurile). 23. Küsitavas riigis toodetakse 80% maailmas kasutusel olevatest jalgpalli pallidest. Suur osa neist pallidest toodetakse Sialkoti linnas. Tuntuim pallitootja on selline ettevõtte nagu Forward Sport. Millise riigiga on tegu? 24. Sel aastal mängis Eesti koondis maavõistlusi endast väiksemate riikidega Okeaanias. Milline alla miljonilise elanikkonnaga riik on aga ühes mängus Eestile löönud kõige rohkem väravaid? 25. MUUSIKA KÜSIMUS: millise bändiga on tegemist?

6 VI BLOKK 26. Küsitav meeskond mängis Eesti Vabariigi meistrivõistluste kõrgemas sarjas ehk Liiduklassis aastatel /1938. Meistritiitlini meeskond ei küündinud, kuid aastal pälviti hõbe- ning 1934 ja 1936 pronksmedal. Jalgpallimeeskonna meenutuseks või mitte, ent Pirita linnaosas paikneb samanimeline tee. Teadaolevalt pole seda klubi taasiseseisvunud Eestis taaselustatud, ent kui keegi seda teeks, siis oleksid jalgpallipere muiged garanteeritud! Millisest meeskonnast käib jutt? 27. Millist nime kandis Eesti NSV meistrivõistlustel osalenud Tallinna Taksopargi meeskond? Küsitav meeskond võitis neljal korral ENSV meistritiitli (1963, 1971, 1982, 1987) ning ühel korral karika (1984), lisaks mängiti kolmel korral karikafinaalis (1962, 1969, 1986). 28. Lõppeval aastal ilmus Mari Sinila romaan Jalgpalluri naine, mis räägib päriselust inspireeritud loo Eesti jalgpallikoondise 23-aastasest keskkaitsjast, kes on välja võidelnud koha kuulsas välisklubis. Nimekatest välismaalastest on päriselus selle klubi särki kandnud näiteks Stefan Effenberg, Predag Mijatović, Andrei Kanchelskis, Adrian Mutu ja Stevan Jovetić. Millises klubis romaani väljamõeldud peategelane Erko mängib? 29. Küsitav Eesti tippsportlane sündis 2. detsembril 1993 Jõelähtmel aastal pidas ta jalgpalli Eesti noorte meistrivõistlustel JK Kotkas Juuniori ridades 9 mängu, aasta varem ühe mängu. Nimetatud atleet liigub spordiala valikul oma isa jälgedes, kuid huvitaval kombel on Eesti jalgpallikoondises mänginud sama perekonnanime kandvad mängijad. Kellega on tegemist? 30. Kuulete katkendit estraadietendusest Terekest kah! (1969), kus Joosep Toots ja Jorh Aadniel Kiir külastavad jalgpallivõistlust. Teksti autor on Romulus Tiitus. Millised näitlejad kehastavad Tootsi ja Kiirt? (2 õiget vastust = 2 punkti, 1 õige vastus = 1 punkt).

7 VII BLOKK 31. Eelmisel hooajal (2016/2017) jõudis Saksamaa karikavõistlustel (DFB- Pokal) üllatuslikult veerandfinaali vaid elanikuga väikelinna spordisõprade meeskond. Eesti multifilmikangelasega sama nime kandva linna klubi alistas liigasüsteemis kõrgemal mängivad SV Werder Bremeni, TSV Bayer 04 Leverkuseni ning TSV 1860 Müncheni enne, kui nende muinasjutulise teekonna lõpetas hilisem karikavõitja Borussia Dortmund. Millist nime küsitav linnake kannab? 32. Milline klubi on võitnud kõige enam Prantsusmaa meistritiitleid alates liiga loomisest hooajal 1932/1933 kuni tänaseni? 33. Endise Eesti koondise peatreeneri Magnus Pehrssoni hooaeg Rootsi klubi Malmö FF juhendajana kujunes vastuoluliseks MFF võitis küll Rootsi meistritiitli, kuid langes suvel UEFA Meistrite Liigast juba 2. eelringis. Millise riigi klubi kukutas Malmö FF-i UEFA Meistrite Liigast? 34. Ragnar Klavan tegi esimese Eesti meesjalgpallurina debüüdi UEFA Meistrite Liiga alagrupimängus 29. septembril 2009, tulles AZ Alkmaari särgis 82. minutil Sébastien Pocognoli asemel vahetusest väljakule. Milline klubi oli Eesti jalgpalli ja Ragnar Klavani jaoks ajaloolises kohtumises AZ Alkmaari vastaseks? 35. Kes on pildil?

8 VIII BLOKK 36. Järgmisel suvel toimuvad jalgpalli MM-i finaalturniiri mängud 11 Venemaa linna 12 staadionil. Mängitakse Moskvas (Lužniki ja Spartaki staadionil), Peterburis, Nižni Novgorodis, Jekaterinburgis, Kaasanis, Rostovis, Samaaras, Saranskis, Sotšis,.. ja.. Nimetage kaks puuduvat linna, millel on Eesti jalgpalliga otsene seos. 37. Mis on fotol kujutatud FIFA World Cup 2018 ametliku maskoti nimi? 38. Milline jalgpallur mängis lõppenud hooajal (2017) Premium Liigas ainsana maksimaalsed 3280 minutit? 39. Legendaarse punkbändi J.M.K.E. nimi võiks vabalt tähendada ka Jalgpalli Meister ja Karikavõitja Eestis, kuid see pole nii. Mida tähendab J.M.K.E.? Algselt kandis bänd ka küsitavat nime, ent Villu Tamme sõnul oli see esiteks nõme ja teiseks liiga pikk, mistõttu võeti sealt ajutiselt vaid esitähed. Nii jäigi. 40. Kes on pildil?

9 IX BLOKK 41. Küsitav isik sündis 5. novembril 1925 Viljandimaal, Võisiku vallas Lalsis kooliõpetajate pojana. Oma 18. sünnipäeval läks ta vabatahtlikuna Soome sõjaväkke, naases aasta augustis Eestisse Punaarmee vastu võitlema, kuid viidi 22. septembril sõjavangina Saksamaale. Pärast Tšehhi põrgust pääsemist jõudis ta Rooma ning õppis Itaalia, Šveitsi, Hollandi ja Saksamaa ülikoolides ning temast sai Rooma-Katoliku preester. Oma elulooraamatus kirjutab ta muuhulgas järgmist: Ja nagu poistele ikka meeldis ka minule jalgpalli mängida; pahatihti pandi mind küll ainult kollivahiks, sest kõik tahtsid tormajad olla ja minust polnud trügijat. Küsitaval isikul on tore seos ka Eesti koondisega. Kellega on tegemist? 42. Küsitava katoliikliku organisatsiooni, mis tõlkes tähendab Jumala töö, asutas aastal Hispaania preester Josemaria Escrivá ning seda tunnustas aastal paavst Pius XII. Tänaseks tegutseb küsitav organisatsioon personaalprelatuurina ning sinna kuuluvad umbes liiget 80 riigist, nende hulgas ka Eesti Apostellik Administraator piiskop Philippe Jourdan ning Itaalia jalgpallitreener Giovanni Trapattoni. Suure avalikkuse tähelepanu alla sattus organisatsioon pärast Dan Browni põnevusromaani Da Vinci kood ilmumist, ehkki seda kujutatakse raamatus moonutatult. Mis on organisatsiooni nimi? 43. UEFA Meistrite Liiga kõigi aegade parimad väravalööjad (kvalifikatsiooni arvestamata) on Cristiano Ronaldo (114 väravat) ja Lionel Messi (97). Kes hoiavad selles arvestuses kolmandat ja neljandat kohta vastavalt 71 ja 56 väravaga? Märkige esimesena kolmandal ning teisena neljandal kohal oleva jalgpalluri nimi kaks õiget nime vales järjekorras annavad 1 punkti. 44. Millise klubi vastu lõi Ragnar Klavan seni oma ainsa värava Liverpool FC särgis? 45. Müncheni Bayernit opereeriva ettevõtte FC Bayern München AG suuromanikuks on spordiklubi FC Bayern München ev 75% aktsiatega. Millised kolm firmat on FC Bayern München AG väikeaktsionärid? Neist igaühele kuulub 8,33% aktsiatest. (3 õiget = 2 punkti, 2 õiget = 1 punkt).

10 X BLOKK 46. Käimasoleval hooajal jõudsid UEFA Meistrite Liigas 1/8-finaali koguni viis Inglismaa klubi, teiste hulgas Liverpool FC ja Ragnar Klavan. Varem on UEFA Meistrite Karika ja UEFA Meistrite Liiga võitnud samuti viis Inglismaa klubi: Manchester United, Liverpool. Nottingham Forest, Chelsea ja küsitav klubi, mis on asutatud 21. novembril 1874 ning kuulus aastal Football League ja aastal Premier League asutajate hulka. Milline klubi? 47. Eesti meeste jalgpallikoondis pole neljakordse maailmameistri Saksamaaga taasiseseisvusajal kohtunud, küll aga peeti aastatel kolm mängu. Neist kaks kaotas Eesti rahvusmeeskond kuivalt (1935 Stenninis 0:5, 1939 Tallinnas 0:2), ent 29. augustil 1937 Königsbergis Horst-Wessel-Stadionil peetud MM-i valikmängus (1:4) võitsid meie mehed avapoolaja. Kes on tänaseni ainus Saksamaa koondisele värava löönud Eesti jalgpallur? 48. Kes on pildil? 49. Saksamaa Bundesligas hetkel eestlasi pole, ent seal mängivad kolm Soome jalgpallurit. Nimetage need mehed. (3 õiget = 2 punkti, 2 õiget = 1 punkt). 50. Kes oli lõppenud hooajal (2017) naiste Meistriliiga väravakuninganna? Küsitav mängija lõi 17 mänguga 33 väravat. LISAKÜSIMUS: Kui palju sooviavaldusi FIFA World Cup 2018 piletite ostmiseks registreeris FIFA esimese 24 tunni joosul? Palun täpne arv!

11 VASTUSED 1. Umberto Eco 2. Eduard Bass Klapzuba meeskond 3. Luule Komissarov 4. Kazimir Malevich 5. Plixid 6. Urmas Rooba, Taani (hooajal 2002/2003) 7. Hispaania, Portugal 8. Tel Aviv Maccabi F.C 9. Montenegro 10. Dejan Lovren, Joel Matip hooajal 12. Võru staadion 13. kodutute MM (tekst võetud MTÜ Heateo blogist) 14. Tais (Kings Cup) Soome võitis Cristiano Ronaldo 16. Oleg Salenko 17. tõstmise MM Lätis võitis Spartaks Jurmala ja Leedus võitis FK Suduva 19. Atlético Nacional 20. Brian Clough ja Peter Taylor 21. Pele 22. Raio Piiroja (FC Flora) 23. Pakistan 24. Malta, mängus Eesti vastu löödi 5 väravat. Mäng lõppes seisuga 5: aastal. 25. Fontaneros 26. Puhkekodu 27. Tempo 28. ACF Fiorentina 29. Robert Rooba Eesti jäähokikoondise ja Jyväskylä JYP-i ründaja 30. Toots Jaanus Orgulas, Kiir Ervin Abel 31. Lotte 32. AS Saint-Etienne 33. Makedoonia (FK Vardar Skopje) 34. Standard Liége 35. Bibiana Steinhaus esimene naispeakohtunik Saksamaa Bundesligas 36. Volgograd ja Kaliningrad 37. Zabivaka

12 38. Sergei Lepmets 39. Jeesus Maria Karjatas Eit 40. Lieke Martens FIFA aasta parim naisjalgpallur Vello Salo 42. Opus Dei, täpsemalt Püha Risti ja Opus Dei Prelatuur 43. Raúl ja Ruud van Nistelrooy 44. Derby County FC 45. Adidas, Audi ja Allianz 46. Aston Villa FC 47. Georg Siimenson 48. Gian Piero Ventura 49. Niklas Moisander (SV Werder Bremen), Lukáš Hrádečký (Eintracht Frankfurt) ja Joel Pohjanpalo (TSV Bayer 04 Leverkusen) 50. Lisette Tammik LISAKÜSIMUS: (FIFA ametliku kodulehe andmetel)

Kes? Kes? Kes on need treenerid (2 õiget 1 punkt)? Mis perekond? Kellenimeliseks seaduseks

Kes? Kes? Kes on need treenerid (2 õiget 1 punkt)? Mis perekond? Kellenimeliseks seaduseks 1. Kes? 2. Kuigi pooleteise aasta vanuselt kukkus talle kirves käe peale, ei seganud see tal tippkorvpalluriks saamast. Jäin ilma vasaku käe poolest pöidlast. Hiljem, kui korvpalli mängisin, osutus see

More information

Tartu JK Tammeka - JK Tallinna 06 November 2018 online.live Jalgpall

Tartu JK Tammeka - JK Tallinna 06 November 2018 online.live Jalgpall {%[match@@@} Tartu JK Tammeka - JK Tallinna 06 November 2018 online.live Jalgpall WATCH HERE LINK I voor: 24.03 12:00: Maardu United: FCI Tallinn: 0 : 2: 24.03 13:00: JK Sillamäe Kalev: Maardu Linnameeskond

More information

KEILA JK UUDISKIRI OKTOOBER 2017 KEILA JALGPALLIKLUBI AMETLIK TRÜKIPARTNER:

KEILA JK UUDISKIRI OKTOOBER 2017 KEILA JALGPALLIKLUBI AMETLIK TRÜKIPARTNER: KEILA JK UUDISKIRI OKTOOBER 2017 KEILA JALGPALLIKLUBI AMETLIK TRÜKIPARTNER: Keila JK kasvandikud Markkus Seppik ja Kristofer Piht esindasid Eesti U-17 koondist Tallinnas toimunud EM-valikturniiril. Oma

More information

Muuseumide statistika. Kutt Kommel analüütik

Muuseumide statistika. Kutt Kommel analüütik Muuseumide statistika Kutt Kommel analüütik Muuseumide definitsioon Muuseum on ühiskonna ja selle arengu teenistuses olev mittetulunduslik, alaline, külastajatele avatud institutsioon, mis hariduse, teaduse

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS FC Basel 1893 Last updated 03/11/2017 21:15CET St. Jakob-Park - Basel Tuesday 31 October 2017 20.45CET (20.45 local time) Group A - Matchday 4 PFC

More information

oleopator G Maasse paigaldatav õlipüüdur l Klaasplast I klassi õlipüüdur vastavalt standardile EN 858 Tootesertifikaat Eraldusvõime Materjal

oleopator G Maasse paigaldatav õlipüüdur l Klaasplast I klassi õlipüüdur vastavalt standardile EN 858 Tootesertifikaat Eraldusvõime Materjal oleopator G l Klaasplast I klassi õlipüüdur vastavalt standardile EN 858 OLEOPATOR G on õlipüüdurite sari, mis on ette nähtud õlise sademevee puhastamiseks olukordades, kus kehtivad kõrged puhastusnõuded.

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS AS Monaco FC Last updated 20/11/2017 04:08CET Stade Louis II - Monaco Tuesday 21 November 2017 20.45CET (20.45 local time) Group G - Matchday 5 RB

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /19 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /19 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2018/19 SEASON MATCH PRESS KITS Paris Saint-Germain Last updated 02/12/2018 23:48CET Parc des Princes - Paris Wednesday 24 October 2018 21.00CET (21.00 local time) Group C - Matchday

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /17 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /17 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2016/17 SEASON MATCH PRESS KITS PFC CSKA Moskva Last updated 22/11/2016 16:18CET Stadion CSKA Moskva - Moscow Tuesday 22 November 2016 18.00CET (20.00 local time) Group E - Matchday

More information

KUTSE. Eesti lahtised Meistrivõistlused 2018 Estonian Open Championships 2018 MN13 MN MN40, MN50; MN60 Harrastajad detsember 2017 Haanja

KUTSE. Eesti lahtised Meistrivõistlused 2018 Estonian Open Championships 2018 MN13 MN MN40, MN50; MN60 Harrastajad detsember 2017 Haanja KUTSE Eesti lahtised Meistrivõistlused 2018 Estonian Open Championships 2018 MN13 MN MN40, MN50; MN60 28.-29.detsember 2017 Haanja Poisid/tüdrukud 13- Mehed/Naised & ; Veteranid 40, 50, 60 Boys/Girls 13

More information

Seiretulemused: soojuslik mugavus ja piirete toimivus

Seiretulemused: soojuslik mugavus ja piirete toimivus Seiretulemused: Click to edit Master title style soojuslik mugavus ja piirete toimivus Targo Kalamees 1, Leena Paap 1, Kalle Kuusk 1, Tallinna Tehnikaülikool Tõnu Mauring 2, Jaanus Hallik 2, Margus Valge

More information

Estonian Road Administration

Estonian Road Administration Estonian Road Administration Tamur Tsäkko Director General 01 September 2011 Main Functions The main functions of the Road Administration are: 1. road management and creation of conditions for safe traffic

More information

Rating. Year. Manchester City. Bayern München. Paris Saint-Germain. Liverpool. Barcelona. Real Madrid. Tottenham Hotspur. Juventus.

Rating. Year. Manchester City. Bayern München. Paris Saint-Germain. Liverpool. Barcelona. Real Madrid. Tottenham Hotspur. Juventus. 1 0.246 Rating 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Manchester City Bayern München Year 0.226 0.207 0.187 0.167 0.147 0.128 Paris Saint-Germain Liverpool Barcelona Real Madrid Tottenham Hotspur Juventus Manchester

More information

Eesti üksikmängu meistrivõistlused

Eesti üksikmängu meistrivõistlused ea Mis aasta märtsist juulini ilmus ajakirjas Le Siècle Alexandre Dumas romaani Kolm musketäri esmatrükk? B C Mis aastal Mis aastal avastasid Marie ja Pierre Curie raadiumi? algas nende autode seeriatootmine?

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS Real Madrid CF Last updated 25/05/2018 03:03CET NSC Olimpiyskiy - Kyiv Saturday 26 May 2018 20.45CET (21.45 local time) Matchday 13 - Final Liverpool

More information

Eesti lõbusõidulaevade konkurentsieelised

Eesti lõbusõidulaevade konkurentsieelised LIVINGLAB TÖÖTOA KOKKUVÕTE: ALUSMATERJAL EESTI LÕBUSÕIDULAEVADE TURUNDAMISEKS VENEMAAL Dokument koondab Venemaa ajakirjanike ja paadituru ekspertide hinnangud ja ettepanekud 10. juulil 2017. aastal toimunud

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /15 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /15 SEASON MATCH PRESS KITS Borussia Dortmund Last updated 15/09/2014 23:30CET UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2014/15 SEASON MATCH PRESS KITS BVB Stadion Dortmund - Dortmund Tuesday 16 September 2014 20.45CET (20.45 local time) Group D

More information

Konjunktuur 1 (188) Eesti Konjunktuuriinstituut EESTI MAJANDUS- KLIIMA

Konjunktuur 1 (188) Eesti Konjunktuuriinstituut EESTI MAJANDUS- KLIIMA Konjunktuur 1 (188) 9 8 7 6 5 4 3 2 1 MÄRTS 2014 HEA RAHUL- DAV HALB EESTI MAJANDUS- KLIIMA 1. Majanduse üldolukord 2014. a märtsis ja 6 kuu pärast (L. Kuum) 2. Konjunktuuribaromeetrid: märts 2014 2.1.

More information

Sõnavõtt Detroidi Haridusseltsi KODU 85. aastapäeval, 8. oktoobril 2011.a.

Sõnavõtt Detroidi Haridusseltsi KODU 85. aastapäeval, 8. oktoobril 2011.a. Sõnavõtt Detroidi Haridusseltsi KODU 85. aastapäeval, 8. oktoobril 2011.a. Austatud Detroidi haridusseltsi liikmed, Daamid ja härrad, Head kaasmaalased, Suur tänu, et kutsusite mind tänasele kokkusaamisele.

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /17 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /17 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2016/17 SEASON MATCH PRESS KITS FC Bayern München Last updated 11/04/2017 03:03CET Fußball Arena München - Munich Wednesday 12 April 2017 20.45CET (20.45 local time) Quarter-finals,

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /16 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /16 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2015/16 SEASON MATCH PRESS KITS VfL Borussia Mönchengladbach Last updated 28/09/2015 23:16CET Borussia-Park - Monchengladbach Wednesday 30 September 2015 20.45CET (20.45 local time)

More information

5. Alates 2006.a. on Suure slämmi turniiridel meeste üksikmängu võitnud vaid 5 meest N.Djokovic, R.Nadal, R.Federer ja A.Murray. Kes on viies mees?

5. Alates 2006.a. on Suure slämmi turniiridel meeste üksikmängu võitnud vaid 5 meest N.Djokovic, R.Nadal, R.Federer ja A.Murray. Kes on viies mees? 1. Suure Prantsuse Revolutsiooni eelõhtul 1789. a. üritas kuningas Louis XVI hoida sündmusi ohjes ja selleks, et ära hoida Assamblee koosolekuid, andis kuningas korralduse sulgeda Salle des Etats (ruum,

More information

EUROOPA LIIDUS MAKSUSTATAKSE JÄTKUVALT TARBIMIST

EUROOPA LIIDUS MAKSUSTATAKSE JÄTKUVALT TARBIMIST EUROOPA LIIDUS MAKSUSTATAKSE JÄTKUVALT TARBIMIST Anu Lill Statistikaamet Euroopa Liidu uuemad liikmesriigid maksustavad enamjaolt tarbimist, vanad aga tulu ja omandit. Neljateistkümnes, ehk ligikaudu pooltes

More information

Case Study IIMK/CS/43/STR/2017/08

Case Study IIMK/CS/43/STR/2017/08 Case Study IIMK/CS/43/STR/2017/08 May 2017 Battle of Santiago, Ken Aston MBE, Yellow, Red and Other Considerations Deepak Dhayanithy 1 1 Assistant Professor, Strategic Management Area, Indian Institute

More information

10/28/18 Sunday EPL Burnley v Chelsea 8:30 AM EPL Crystal Palace v Arsenal 8:30 AM

10/28/18 Sunday EPL Burnley v Chelsea 8:30 AM EPL Crystal Palace v Arsenal 8:30 AM International Sports Schedule Date/League Game/Match Time 10/24/18 Wednesday Champions League Club Brugge v Monaco 11:55 AM Champions League PSV v Tottenham Hotspur 11:55 AM Champions League Borussia Dortmund

More information

Commemorative Books Coverage List

Commemorative Books Coverage List Commemorative Books Coverage List Stoke City 2018 Date of Paper Pages Event Covered (Daily Mirror unless stated) 7 May 1922 Page 22 Stoke 3 Bristol City 0 (promoted to Division 1) 24 Apr 1927 Page 22 Stoke

More information

lainesurf Käsitöö surfilauad musasoovitused Olümpiatüdruk Ingrid Puusta Keenia ja Tenerife reisikirjad Jääsurf

lainesurf Käsitöö surfilauad musasoovitused Olümpiatüdruk Ingrid Puusta Keenia ja Tenerife reisikirjad Jääsurf lainesurf Käsitöö surfilauad DJ Karinsmatic musasoovitused Olümpiatüdruk Ingrid Puusta Keenia ja Tenerife reisikirjad Jääsurf #oneill #kalipso.ee #firstnameinthewater #sincethebeginning #wetsuitpioneer

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS FC Bayern München Last updated 24/04/2018 03:01CET Fußball Arena München - Munich Wednesday 25 April 2018 20.45CET (20.45 local time) Semi-finals,

More information

Kakskümmend tuhat Ijööd vee all

Kakskümmend tuhat Ijööd vee all Jules Verne Kakskümmend tuhat Ijööd vee all Tallinn Kirjastus «E.esti Raamat» 1982 T (Prantsuse) V52.Originaali tiitel: Jules Verne VINGT MILLE LIEUES SOUS LES MERS Prantsuse keelest tõlkinud OTT OJAMAA

More information

LOCATIFY. Aarde jaht Veebi juhend

LOCATIFY. Aarde jaht Veebi juhend LOCATIFY Aarde jaht Veebi juhend 2012 0 Sissejuhatus Locafity programm on loodud reisijuhtide ja aarde jahtimismängude disainimiseks ning avaldamiseks nutitelefonidele, kasutades asukoha määramiseks GPS,

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /17 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /17 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2016/17 SEASON MATCH PRESS KITS Bayer 04 Leverkusen Last updated 06/12/2016 23:42CET BayArena - Leverkusen Wednesday 7 December 2016 20.45CET (20.45 local time) Group E - Matchday

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS Bayern München Last updated 04/12/2017 03:23CET Fußball Arena München - Munich Tuesday 5 December 2017 20.45CET (20.45 local time) Group B - Matchday

More information

Ülevaade OECD teaduse, tehnoloogia ja tööstuse teemalistest raportitest Ülevaate koostaja: Kadri Raudvere, SA Eesti Teadusagentuur

Ülevaade OECD teaduse, tehnoloogia ja tööstuse teemalistest raportitest Ülevaate koostaja: Kadri Raudvere, SA Eesti Teadusagentuur Ülevaade OECD teaduse, tehnoloogia ja tööstuse teemalistest raportitest 2014-2015 Ülevaate koostaja: Kadri Raudvere, SA Eesti Teadusagentuur Tartu 2016 Ülevaade põhineb OECD poolt ingliskeelsetena välja

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS FC Bayern München Last updated 09/04/2018 23:13CET (First leg: 2-1) Fußball Arena München - Munich Wednesday 11 April 2018 20.45CET (20.45 local

More information

UEFA EUROPA LEAGUE /16 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA EUROPA LEAGUE /16 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA EUROPA LEAGUE - 2015/16 SEASON MATCH PRESS KITS Borussia Dortmund Last updated 05/04/2016 13:10CET BVB Stadion Dortmund - Dortmund Thursday 7 April 2016 21.05CET (21.05 local time) Quarter-finals,

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /15 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /15 SEASON MATCH PRESS KITS NK Maribor Last updated 09/12/2014 00:29CET UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2014/15 SEASON MATCH PRESS KITS Stadion Ljudski vrt - Maribor Wednesday 10 December 2014 20.45CET (20.45 local time) Group G - Matchday

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS TSG 1899 Hoffenheim Last updated 13/08/2017 22:40CET Rhein-Neckar-Arena - Sinsheim Tuesday 15 August 2017 20.45CET (20.45 local time) Play-off, First

More information

Jigoro Kano kui judo looja ja arendaja

Jigoro Kano kui judo looja ja arendaja TARTU ÜLIKOOL Sporditeaduste ja füsioteraapia instituut Ülo-Sverre Seppa Jigoro Kano kui judo looja ja arendaja Jigoro Kano as a founder and developer of judo Bakalaureusetöö Kehalise kasvatuse ja spordi

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /15 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /15 SEASON MATCH PRESS KITS FC Schalke 04 Last updated 09/03/2015 22:47CET UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2014/15 SEASON MATCH PRESS KITS Arena AufSchalke - Gelsenkirchen Wednesday 18 February 2015 20.45CET (20.45 local time) Round of 16,

More information

European Football clubs and their revenue sources: Where is the balance? Umberto Gandini Director of Sport Organization, AC Milan

European Football clubs and their revenue sources: Where is the balance? Umberto Gandini Director of Sport Organization, AC Milan European Football clubs and their revenue sources: Where Umberto Gandini Director of Sport Organization, AC Milan European Football Clubs and their revenue sources: Where Let us look at some facts and

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS Borussia Dortmund Last updated 21/11/2017 14:35CET BVB Stadion Dortmund - Dortmund Tuesday 21 November 2017 20.45CET (20.45 local time) Group H -

More information

Commercial breaks Football Money League. Sports Business Group January 2015

Commercial breaks Football Money League. Sports Business Group January 2015 Commercial breaks Football Money League Sports Business Group January 2015 Real Madrid complete the Doble Décima as they enjoy their tenth consecutive year at the top of the Money League in the same year

More information

UEFA EUROPA LEAGUE /15 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA EUROPA LEAGUE /15 SEASON MATCH PRESS KITS FC Krasnodar Last updated 21/10/2014 00:00CET UEFA EUROPA LEAGUE - 2014/15 SEASON MATCH PRESS KITS Kuban - Krasnodar Thursday 23 October 2014 18.00CET (20.00 local time) Group H - Matchday 3 Fixtures and

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /17 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /17 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2016/17 SEASON MATCH PRESS KITS Olympique Lyonnais Last updated 05/12/2016 11:29CET Stade de Lyon - Décines Wednesday 7 December 2016 20.45CET (20.45 local time) Group H - Matchday

More information

CIES Football Observatory Monthly Report Issue 21 - January Who will be champion? A predictive analysis of performance. 1.

CIES Football Observatory Monthly Report Issue 21 - January Who will be champion? A predictive analysis of performance. 1. CIES Football Observatory Monthly Report Issue 21 - January 2017 Who will be champion? A predictive analysis of performance Drs Raffaele Poli, Loïc Ravenel and Roger Besson 1. Introduction The 21st Monthly

More information

UEFA EUROPA LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA EUROPA LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA EUROPA LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS Hertha BSC Berlin Last updated 13/09/2017 18:20CET Olympiastadion - Berlin Thursday 14 September 2017 21.05CET (21.05 local time) Group J - Matchday

More information

Ain Kaalep tutvustas Jaan Kaplinskit Uku Masingule aastate

Ain Kaalep tutvustas Jaan Kaplinskit Uku Masingule aastate Thomas Salumets, Kaplinski_Layout 1 04.01.10 10:52 Page 37 Jaan KaplinsKi UKU Masing * ThoMAs salumets Õhtul mõtlesin, et olen Ukut tõesti väga armastanud ja oleksin tahtnud aina tema ligi olla, aga ei

More information

FOX SPORTS LIVE EVENT AND STUDIO PROGRAMMING SCHEDULE ALL TIMES EASTERN

FOX SPORTS LIVE EVENT AND STUDIO PROGRAMMING SCHEDULE ALL TIMES EASTERN FOX SPORTS LIVE EVENT AND STUDIO PROGRAMMING SCHEDULE ALL TIMES EASTERN WEDNESDAY 9/13/17 FS1 LIVE SOCCER UEFA CHAMPIONS LEAGUE PREGAME 2:00PM FS2 LIVE SOCCER UEFA CHAMPIONS LEAGUE PREGAME 2:00PM FS1 LIVE

More information

Aasta tegijad. Aasta piirkondlik treener

Aasta tegijad. Aasta piirkondlik treener Aasta tegijad Aasta piirkondlik treener Harjumaa Maksim Merkuri Maardu Allveeujumise klubi juht ja produktiivne noortetreener. Aastatel 1980 2000 kuulus ta sportlasena Eesti paremikku. Tema juhendamisel

More information

Intriigid, provokatsioonid ja iseseisvuse sünd: Eesti välisdelegatsioon ja Aleksander Kesküla

Intriigid, provokatsioonid ja iseseisvuse sünd: Eesti välisdelegatsioon ja Aleksander Kesküla Ajalooline Ajakiri, 2013, 3 (145), 321 374 Intriigid, provokatsioonid ja iseseisvuse sünd: Eesti välisdelegatsioon ja Aleksander Kesküla Mart Kuldkepp Kui tekkiva Eesti Vabariigi esimesed välissaadikud

More information

This document is a preview generated by EVS

This document is a preview generated by EVS EESTI STANDARD EVS-EN 405:2002 Hingamisteede kaitsevahendid. Ventiiliga filtreerivad poolmaskid gaaside või gaaside ja tahkete osakeste eest kaitsmiseks. Nõuded, katsetamine ja märgistus Respiratory protective

More information

Tõnis Vilu ÖKOKRIITILISE ANALÜÜSI VÕIMALUSTEST UKU MASINGU LOODUSTEKSTI MÄLESTUSI TAIMEDEST NÄITEL. Magistritöö

Tõnis Vilu ÖKOKRIITILISE ANALÜÜSI VÕIMALUSTEST UKU MASINGU LOODUSTEKSTI MÄLESTUSI TAIMEDEST NÄITEL. Magistritöö TARTU ÜLIKOOL FILOSOOFIATEADUSKOND Kultuuriteaduste ja kunstide instituut Kirjanduse ja teatriteaduse osakond Tõnis Vilu ÖKOKRIITILISE ANALÜÜSI VÕIMALUSTEST UKU MASINGU LOODUSTEKSTI MÄLESTUSI TAIMEDEST

More information

FOX SPORTS LIVE EVENT AND STUDIO PROGRAMMING SCHEDULE ALL TIMES EASTERN

FOX SPORTS LIVE EVENT AND STUDIO PROGRAMMING SCHEDULE ALL TIMES EASTERN FOX SPORTS LIVE EVENT AND STUDIO PROGRAMMING SCHEDULE ALL TIMES EASTERN WEDNESDAY 8/16/17 FS2 PREMIERE SOCCER UEFA CHAMPIONS LEAGUE PLAYOFF 1st Leg: APOEL FC (CYP) vs SK Slavia Praha (CZE) 7:00AM FS1 LIVE

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /16 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /16 SEASON MATCH PRESS KITS FC Barcelona Last updated 27/09/2015 23:09CET UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2015/16 SEASON MATCH PRESS KITS Camp Nou - Barcelona Tuesday 29 September 2015 20.45CET (20.45 local time) Group E - Matchday 2 UEFA

More information

Ranking of Internationalization

Ranking of Internationalization Ranking of Internationalization of Europe s Top-5 Leagues 2016-2017 Ranking of internationalization of Europe s top-5 leagues 2016-2017 The internationalization of Europe s top-5 Leagues The internationalization

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS RSC Anderlecht Last updated 20/11/2017 10:57CET Constant Vanden Stock Stadium - Brussels Wednesday 22 November 2017 20.45CET (20.45 local time) Group

More information

FOX SPORTS LIVE EVENT AND STUDIO PROGRAMMING SCHEDULE ALL TIMES EASTERN

FOX SPORTS LIVE EVENT AND STUDIO PROGRAMMING SCHEDULE ALL TIMES EASTERN FOX SPORTS LIVE EVENT AND STUDIO PROGRAMMING SCHEDULE ALL TIMES EASTERN WEDNESDAY 8/9/17 FS1 LIVE GOLF U.S. WOMEN'S AMATEUR: Round of 64 6:00PM FS2 LIVE NYRA SARATOGA LIVE: Quick Call Stakes 4:00PM FS2

More information

2018 ESTONIAN OPEN RALLY CHAMPIONSHIP REGULATIONS 2018 EESTI AUTORALLI LAHTISTE MEISTRIVÕISTLUSTE ÜLDJUHEND

2018 ESTONIAN OPEN RALLY CHAMPIONSHIP REGULATIONS 2018 EESTI AUTORALLI LAHTISTE MEISTRIVÕISTLUSTE ÜLDJUHEND 2018 EESTI AUTORALLI LAHTISTE MEISTRIVÕISTLUSTE ÜLDJUHEND 1. KORRALDUS 1.1. 2018. a Eesti lahtised autoralli meistrivõistlused (EMV) korraldatakse vastavuses Rahvusvahelise Autoliidu (edaspidi FIA) Spordikoodeksiga

More information

CAR SPONSORSHIPS IN EUROPEAN FOOTBALL 2017 REPORT

CAR SPONSORSHIPS IN EUROPEAN FOOTBALL 2017 REPORT CAR SPONSORSHIPS IN EUROPEAN FOOTBALL 2017 REPORT INTRODUCTION Welcome to our Car Sponsorships in European Football Report. Our team at the Sports Business Institute Barcelona has worked hard over the

More information

UEFA EUROPA LEAGUE /16 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA EUROPA LEAGUE /16 SEASON MATCH PRESS KITS Borussia Dortmund Last updated 17/09/2015 18:44CET UEFA EUROPA LEAGUE - 2015/16 SEASON MATCH PRESS KITS BVB Stadion Dortmund - Dortmund Thursday 17 September 2015 19.00CET (19.00 local time) Group C -

More information

Eesti rahvusvaheline konkurentsivõime 2010 AASTARAAMAT

Eesti rahvusvaheline konkurentsivõime 2010 AASTARAAMAT RIIGIKANTSELEI Eesti rahvusvaheline konkurentsivõime 2010 AASTARAAMAT Eesti konkurentsivõime maailma 58 riigi ja Euroopa Liidu 24 liikmesriigi võrdluses Tallinn, detsember 2010 Väljaande koostas: EKI juhtivteadur

More information

TTÜ EESTI MEREAKADEEMIA. Merendusteaduskond Meretranspordi juhtimise õppetool

TTÜ EESTI MEREAKADEEMIA. Merendusteaduskond Meretranspordi juhtimise õppetool TTÜ EESTI MEREAKADEEMIA Merendusteaduskond Meretranspordi juhtimise õppetool Eero Naaber EESTI LAEVANDUSSEKTORI KONKURENTSIVÕIME TUGEVDAMINE Magistritöö Juhendaja: MSc. Marek Rauk TALLINN 2014 Deklareerin,

More information

Suusatamise kujunemine Eestis ja naissuusatajate tipud aastatel

Suusatamise kujunemine Eestis ja naissuusatajate tipud aastatel TARTU ÜLIKOOL Spordipedagoogika ja treeninguõpetuse instituut Kerli Leiman Suusatamise kujunemine Eestis ja naissuusatajate tipud aastatel 1958-1968 Bakalaureusetöö Kehalise kasvatuse ja spordi õppekava

More information

UEFA EUROPA LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA EUROPA LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA EUROPA LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS SSC Napoli Stadio San Paolo - Naples Thursday 15 February 2018 21.05CET (21.05 local time) Round of 32, First leg RB Leipzig Fixtures and results 2

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS Beşiktaş JK Last updated 22/11/2017 17:21CET Besiktas Park - Istanbul Tuesday 21 November 2017 18.00CET (20.00 local time) Group G - Matchday 5 FC

More information

Kogemused POCT INRanalüsaatorite. Agnes Ivanov Tartu Ülikooli Kliinikum Ühendlabor

Kogemused POCT INRanalüsaatorite. Agnes Ivanov Tartu Ülikooli Kliinikum Ühendlabor Kogemused POCT INRanalüsaatorite valikul Agnes Ivanov Tartu Ülikooli Kliinikum Ühendlabor Patsiendimanuse testimise seadmed kliinikumis Saadetud e-kiri 29.05.12 Kliinikute direktorid; Kliinikute juhatajad;

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS Real Madrid CF Last updated 05/12/2017 04:02CET Estadio Santiago Bernabéu - Madrid Wednesday 6 December 2017 20.45CET (20.45 local time) Group H

More information

HOME OF THE GREATEST SELECTION OF LIVE MOMENTS

HOME OF THE GREATEST SELECTION OF LIVE MOMENTS HOME OF THE GREATEST SELECTION OF LIVE MOMENTS Eurosport is the number one sport destination in Europe, fuelling the passion of fans and connecting them with the greatest sports events in the world. As

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS FC Porto Last updated 08/08/2018 00:08CET Estádio do Dragão - Porto Wednesday 13 September 2017 20.45CET (19.45 local time) Group G - Matchday 1

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS Club Atlético de Madrid Last updated 20/11/2017 15:21CET Estadio Metropolitano - Madrid Wednesday 22 November 2017 20.45CET (20.45 local time) Group

More information

KORVPALLITREENERITE KUTSEKOOLITUSE ÕPIK

KORVPALLITREENERITE KUTSEKOOLITUSE ÕPIK TREENERITE TASEMEKOOLITUS HANNES KOIK CHARLIE BROCK KORVPALLITREENERITE KUTSEKOOLITUSE ÕPIK 2006 1 Käesolev õpik on osa Eesti Olümpiakomitee projektist 1. 3. taseme treenerite kutsekvalifikatsioonisüsteemi

More information

Meie Kodu 60. aasta juubel. Vabariigi Presidendi tervitus MEIE KODU 60. juubeli puhul

Meie Kodu 60. aasta juubel. Vabariigi Presidendi tervitus MEIE KODU 60. juubeli puhul Meie Kodu 60. aasta juubel Vabariigi Presidendi tervitus MEIE KODU 60. juubeli puhul MEIE KODU 60 aastat AESL-i tervitus MEIE KODU juubeliks Ajaleht Meie Kodu tänab südamest kõiki oma lugejaid, toetajaid

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /16 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /16 SEASON MATCH PRESS KITS Bayer 04 Leverkusen Last updated 15/09/2015 23:25CET UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2015/16 SEASON MATCH PRESS KITS BayArena - Leverkusen Wednesday 16 September 2015 20.45CET (20.45 local time) Group E - Matchday

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS Real Madrid CF Last updated 04/12/2017 23:23CET Estadio Santiago Bernabéu - Madrid Wednesday 6 December 2017 20.45CET (20.45 local time) Group H

More information

Turu suurus, potentsiaalsete klientide hulk, võrdlus muude sektoritega

Turu suurus, potentsiaalsete klientide hulk, võrdlus muude sektoritega TRÜKITÖÖSTUS NORRA Ülevaade turusuundumustest ja -võimalustest Turu suurus, potentsiaalsete klientide hulk, võrdlus muude sektoritega Norra on arenenud, jõukas ja soovitud turg paljudele eksportijatele.

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS Borussia Dortmund Last updated 20/11/2017 03:20CET BVB Stadion Dortmund - Dortmund Tuesday 21 November 2017 20.45CET (20.45 local time) Group H -

More information

UEFA EUROPA LEAGUE /15 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA EUROPA LEAGUE /15 SEASON MATCH PRESS KITS VfL Borussia Mönchengladbach Last updated 23/02/2015 23:07CET UEFA EUROPA LEAGUE - 2014/15 SEASON MATCH PRESS KITS (First leg: 0-1) Borussia-Park - Monchengladbach Thursday 26 February 2015 19.00CET (19.00

More information

Commemorative Books Coverage List

Commemorative Books Coverage List Swansea City 2018 Commemorative Books Coverage List Date of Paper Pages Event Covered (Daily Mirror unless stated) 25 Apr 1913 Page 14 Swansea beat Pontypridd 1-0 to win the Welsh Cup 17 Jan 1922 Page

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /16 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /16 SEASON MATCH PRESS KITS Bayer 04 Leverkusen Last updated 07/12/2015 22:56CET UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2015/16 SEASON MATCH PRESS KITS BayArena - Leverkusen Wednesday 9 December 2015 20.45CET (20.45 local time) Group E - Matchday

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS Celtic FC Last updated 29/10/2017 22:22CET Celtic Park - Glasgow Tuesday 31 October 2017 20.45CET (19.45 local time) Group B - Matchday 4 FC Bayern

More information

ATTENDEE LIST JANUARY 2018 ESSMASUMMIT.EU AVIVA STADIUM // DUBLIN, IRELAND IN PARTNERSHIP WITH FIRST NAME LAST NAME ORGANISATION JOB TITLE

ATTENDEE LIST JANUARY 2018 ESSMASUMMIT.EU AVIVA STADIUM // DUBLIN, IRELAND IN PARTNERSHIP WITH FIRST NAME LAST NAME ORGANISATION JOB TITLE 16-17 JANUARY 2018 SUMMIT.EU IN PARTNERSHIP WITH ATTENDEE LIST AVIVA STADIUM // DUBLIN, IRELAND FIRST NAME LAST NAME ORGANISATION JOB TITLE AC Sparta Praha fotbal, a.s. AC Sparta Praha fotbal, a.s. ACF

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /17 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /17 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2016/17 SEASON MATCH PRESS KITS Borussia Dortmund Last updated 27/09/2016 00:05CET BVB Stadion Dortmund - Dortmund Tuesday 27 September 2016 20.45CET (20.45 local time) Group F

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS Beşiktaş JK Last updated 20/12/2017 00:11CET (First leg: -) Besiktas Park - Istanbul Wednesday 14 March 2018 18.00CET (20.00 local time) Round of

More information

UEFA EUROPA LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA EUROPA LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA EUROPA LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS Borussia Dortmund BVB Stadion Dortmund - Dortmund Thursday 15 February 2018 19.00CET (19.00 local time) Round of 32, First leg Atalanta BC Fixtures

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /17 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /17 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2016/17 SEASON MATCH PRESS KITS Arsenal FC Last updated 06/03/2017 23:09CET (First leg: 1-5) Arsenal Stadium - London Tuesday 7 March 2017 20.45CET (19.45 local time) Round of 16,

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS FC Bayern München Last updated 03/12/2017 23:13CET Fußball Arena München - Munich Tuesday 5 December 2017 20.45CET (20.45 local time) Group B - Matchday

More information

BRITISH ANTEPOST COUPON 2018/19

BRITISH ANTEPOST COUPON 2018/19 BRITISH ANTEPOST COUPON 2018/19 England Premier League 2018/19 England Championship 2018/19 England League One 2018/19 England League Two 2018/19 Manchester City 1.55 West Bromwich Albion 4.20 Sunderland

More information

Head Eesti Vabariigi aastapäeva!

Head Eesti Vabariigi aastapäeva! NR 2 (138) Laupäev, 3. veebruar 2007 TASUTA Pirita Aasta Inimene 2006 Eesti Vabariigi sünnipäevale pühendatud pidulikul linnaosa vanema vastuvõtul kuulutatakse sel aastal välja juba kuues Pirita Aasta

More information

Lisa 1. EESTI VÕISTLUSTANTSU LIIDU treeneritele kutsekvalifikatsiooni omistamise ÕPPEKAVA. TREENER I, II ja TREENER III ASTE

Lisa 1. EESTI VÕISTLUSTANTSU LIIDU treeneritele kutsekvalifikatsiooni omistamise ÕPPEKAVA. TREENER I, II ja TREENER III ASTE EESTI VÕISTLUSTANTSU LIIDU treeneritele kutsekvalifikatsiooni omistamise ÕPPEKAVA Lisa 1. TREENER I, II ja TREENER III ASTE TREENER I ja II ASTE BAASKURSUS Vastavalt EVTL treeneritele kutsekvalifikatsiooni

More information

BRITISH ANTEPOST COUPON 2018/19

BRITISH ANTEPOST COUPON 2018/19 BRITISH ANTEPOST COUPON 2018/19 England Premier League 2018/19 England Championship 2018/19 England League One 2018/19 England League Two 2018/19 Manchester City 1.50 West Bromwich Albion 3.40 Barnsley

More information

Eesti sõjalaevastiku olukord ja võimalikud relvahanked Suurbritanniast aastail

Eesti sõjalaevastiku olukord ja võimalikud relvahanked Suurbritanniast aastail 205 Eesti sõjalaevastiku olukord ja võimalikud relvahanked Suurbritanniast aastail 1920 1921 Arto Oll Sissejuhatus Pärast Tartu rahu sõlmimist 2. veebruaril 1920 lõppes sõda Eesti Vabariigi ja Nõukogude

More information

2018 UEFA SUPER CUP TICKETING TERMS AND CONDITIONS

2018 UEFA SUPER CUP TICKETING TERMS AND CONDITIONS 2018 UEFA SUPER CUP TICKETING TERMS AND CONDITIONS A. INTRODUCTION 1. Scope The following 2018 UEFA Super Cup Ticketing Terms and Conditions (the Terms and Conditions ) are designed to ensure a fair, correct

More information

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /17 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA CHAMPIONS LEAGUE /17 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA CHAMPIONS LEAGUE - 2016/17 SEASON MATCH PRESS KITS PSV Eindhoven Last updated 01/11/2016 00:29CET PSV Stadion - Eindhoven Tuesday 1 November 2016 20.45CET (20.45 local time) Group D - Matchday 4 FC

More information

Bonus Round Picture Round

Bonus Round Picture Round Bonus Round Picture Round Can you name the players who provided the ASSIST for these famous goals shown below? 1 Bobby Moore 2 Pele Bonus Round Picture Round Can you name the players who provided the ASSIST

More information

BRITISH ANTEPOST COUPON 2018/19

BRITISH ANTEPOST COUPON 2018/19 BRITISH ANTEPOST COUPON 2018/19 England Premier League 2018/19 England Championship 2018/19 England League One 2018/19 England League Two 2018/19 Manchester City 1.60 West Bromwich Albion 3.25 Barnsley

More information

UEFA EUROPA LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS

UEFA EUROPA LEAGUE /18 SEASON MATCH PRESS KITS UEFA EUROPA LEAGUE - 2017/18 SEASON MATCH PRESS KITS FC Zorya Luhansk Last updated 16/10/2017 14:06CET Arena Lviv - Lviv Thursday 19 October 2017 19.00CET (20.00 local time) Group J - Matchday 3 Fixtures

More information

IIDA-EUROOPA 20. SAJANDI AJALOOGA TEGELEMISEST VÄLJASPOOL AKADEEMILIST KOGUKONDA*

IIDA-EUROOPA 20. SAJANDI AJALOOGA TEGELEMISEST VÄLJASPOOL AKADEEMILIST KOGUKONDA* IIDA-EUROOPA 20. SAJANDI AJALOOGA TEGELEMISEST VÄLJASPOOL AKADEEMILIST KOGUKONDA* TOOMAS HIIO Eellugu 1918. aastal lagunesid Esimese maailmasõja tulemusena Austria-Ungari, Saksamaa, Türgi ja Venemaa. Ida-Euroopas

More information

BASE SET SP ORANGE CRESCENT SIGNATURES GOLD

BASE SET SP ORANGE CRESCENT SIGNATURES GOLD P A N I N I A M E R I C A, I N C. 2017 S OCCE R T RADING CARDS 2017 SOCCER TRADING CARDS BASE SET BASE SET SP ORANGE CRESCENT SIGNATURES GOLD The Nobility base set includes 80 icons of soccer s past, including

More information

ENTERPRISE ESTONIA NORWAY MIS ON SEKTORI BRAND? MILLEKS ESTONIAN PARTNERSHIP PLATFORM?

ENTERPRISE ESTONIA NORWAY MIS ON SEKTORI BRAND? MILLEKS ESTONIAN PARTNERSHIP PLATFORM? ENTERPRISE ESTONIA NORWAY MIS ON SEKTORI BRAND? MILLEKS ESTONIAN PARTNERSHIP PLATFORM? SEKTORI BRAND VAJADUS MILLEKS ON VAJALIK SEKTORI BRAND On väga oluline et Eesti sektorid on branditudmeile kes me

More information

Antonio Jesús Calderón Guillén Francisco de Asís González García Alejandro Lobato Manzano Sergio Mata Antolín

Antonio Jesús Calderón Guillén Francisco de Asís González García Alejandro Lobato Manzano Sergio Mata Antolín Antonio Jesús Calderón Guillén Francisco de Asís González García Alejandro Lobato Manzano Sergio Mata Antolín Index Introduction 1 Goalkeeper...... 2 2.1 Edwind Van der Sar. 2.2 Oliver kahn. 2.3 Ricardo

More information