STUDY GUIDE A Day By Day Course Refreshment Quiz To Ensure That You Make The Most Out Of Your Rod Building Class

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Size: px
Start display at page:

Download "STUDY GUIDE A Day By Day Course Refreshment Quiz To Ensure That You Make The Most Out Of Your Rod Building Class"

Transcription

1 DAY ONE: 1) Why would you want to build your own fishing rod? a. It s fun and rewarding b. You can customize your rod to your needs c. You can save money d. All of the Above 2) The main part of a fishing rod is called a: a. Shaft b. Pole c. Blank d. Stick 3) To help the fishing line along the blank, are used a. Eyes b. Guides c. Hook Keeper d. Thread 4) A goes on the top of the rod and a goes on the bottom of the rod. a. Thread / Glue b. Tip Top / Butt Cap c. Hook Keeper / Guides 5) The handle of the rod has to be made using cork 6) You spine a rod to locate its a. Top & Bottom b. Natural Axis c. Front & Back 7) Your custom rod has to a. Look like a store bought rod b. Please your friends c. Be as individual as you are, after all that s why it s a custom rod.

2 DAY TWO: 1) You want to put the rod handle on last. 2) The cork handle will always fit the blank. 3) Masking tape is used as an arbor because: a. Its does not require mixing b. It is waterproof c. It is easy to adjust the amount of arbor needed to fill the gap between the blank and the reel seat 4) When mounting a reel seat we create approximately masking tape arbors. a. 1 b. 2 c. 3 5) The handle is assembled from the to the. a. Front / Back b. Back / Front 6) Most epoxies are made from 2 parts, often called and. a. Glue and Water b. Water and Glue c. Resin and Hardener

3 DAY THREE: 1) You should also check. a. Your thread color b. The alignment of the handle assembly with the spine c. The flex of the blank 2) When building a handle you should. a. Glue everything together off the blank first b. Clean up excess glue from the handle c. Ask the instructor to clean up for you 3) You can use to hold the handle assembly in place while the glue dries. a. Thread b. Fishing Line c. Masking Tape 4) You should allow the handle assembly glue to dry for. a. The glue doesn t need to dry b hours c minutes 5) Most 2-part epoxy systems rely on a mixing ratio. a. 80/20 b. 75/25 c. 50/50

4 DAY FOUR: 1) Before wrapping guides on our rod we usually prep them. 2) You can prep the guide feet using: a. Your fingernail b. Your teeth c. Sandpaper and/or a file 3) You want to prep the guide feet to provide a clean transition from the blank for the thread. 4) Thread holds the guides in position on the blank using friction. 5) It s a good idea to practice wrapping your guides.

5 DAY FIVE: 1) Guide spacing is an important step because. a. It gives you something to do with all the parts you have b. It properly distributes the load from the fishing line to the blank c. It makes your rod look better 2) You should install your tip-top using epoxy. 3) Guide spacing is an exact science and the same spacing can be used from one rod to another. 4) Deflection is used to check your guide spacing. a. Heat b. Line c. Static 5) Guide Spacing Charts are always used in rod building. 6) When wrapping on your guides, it is recommended to start from the guide closest to the reel seat and work your way to the tip.

6 DAY SIX & SEVEN: 1) When wrapping on a guide, it is best to put of tension on the thread. a. A large amount b. A small amount c. A moderate amount 2) The thread color you use on your rod is a. Always black b. Important c. Your personal choice, since it s a custom rod 3) You should your thread once it s on the rod. a. Paint b. Color c. Burnish 4) It is to check that the guides have the proper orientation on the blank. a. Not important b. Important 5) When burnishing your thread wraps, you want to be sure to close all the gaps, straighten out the edges and pack the threads together.

7 DAY EIGHT: 1) To align the guides on the rod after you have wrapped them with thread, you should. a. Unwrap the bad guides are re-wrap them b. Gently rotate the guides to align them c. Cut off all the guides and start again 2) To hold the guide wraps in place, is used. a. Glue b. Water c. Epoxy finish 3) You should use coats of finish over the threads to get the best results. a. One b. Two or more 4) After the first coat of finish is dry, you may lightly sand or cut the bumps off. 5) To keep the finish from sagging you should. a. Apply more coats b. Stand the rod up in a corner until it dries c. Place the rod in a horizontal, rotating dryer

8 DAY NINE: 1) To get the bubbles out of your finish you can. a. Rotate the rod faster b. Stand the rod up c. Use multiple thin coats of finish, pour the finish out on a flat surface, use a heat source to heat the finish on the rod 2) The most common cause of finish not hardening is. a. A bad batch of finish from the manufacturer b. An improper ratio of resin : hardener was used while mixing the epoxy finish 3) If your finish will not harden you can either cut the guides off and start again or apply another coat of finish and hope it hardens. 4) How long should you wait between applying coats of finish? a. 1 to 2 hours b. As directed by the manufacturer 5) is generated from the chemical reaction when the finish is mixed. a. Glue b. Heat c. Cold 6) Finish should be mixed. a. Until both parts are thoroughly mixed b. Whipped into a foam c. It does not need to be mixed

9 DAY TEN: 1) Excess epoxy can be cleaned up with a razor knife. 2) Waxing your rod is a good form of preventative maintenance. 3) Your custom rod is guaranteed to catch fish. 4) You re finished! You should now. a. Show off your custom fishing rod to your friends b. Go fishing c. Build another custom rod d. All of the above

10 ANSWER KEY DAY ONE 1. D 2. C 3. B 4. C 5. B 6. A 2. B 3. C 4. D 5. B 6. A 2. B 3. C 4. B 5. C 2. C 3. A 4. B 5. A 2. B 3. B 4. C 5. B 3. C 4. B 5. A 2. C 3. B 4. A 5. C 2. B 3. A 4. B 5. B 2. A 3. B 4. D 7. C DAY TWO 1. B DAY THREE 1. B DAY FOUR 1. A DAY FIVE 1. B 6. A DAY SIX & SEVEN 1. C 2. C DAY EIGHT 1. B DAY NINE 1. C 6. A DAY TEN 1. A

Surfboard Repairs Chapter 7

Surfboard Repairs Chapter 7 Surfboard Repairs Chapter 7 The Complete Surfing Guide for Coaches - Bruce "Snake" Gabrielson Repair Problems Boards continuously get bumped, hit rocks, break fins, get dropped, and many other things that

More information

Your kit contains the following items. Additional Items You May Need. Pre- cut parts Propeller rigging and rubber Sandpaper Covering sheet

Your kit contains the following items. Additional Items You May Need. Pre- cut parts Propeller rigging and rubber Sandpaper Covering sheet Your kit contains the following items Pre- cut parts Propeller rigging and rubber Sandpaper Covering sheet The SkyFox offers great glide performance in a rubber powered plane due to its built up wing.

More information

Fly Rod Building Course

Fly Rod Building Course Fly Rod Building Course Authors Albert Wood, Ed Casteel, Cliff Daniel, John Tindall, Tommy Shropshire July 1, 2011 Table of Contents Module Hours Title Page 1 1.0 Introduction: Course overview 1 2 1.5

More information

FEATHER INLAYS. Custom Rod Builders Guild

FEATHER INLAYS. Custom Rod Builders Guild FEATHER INLAYS Using Multiple Feathers by Neal Hall Custom Rod Builders Guild I have been building rods for about 10 years. Five years ago I became intrigued with a feather inlay designed by Charles Reading

More information

Pitts Model 12 Wing Leading edge Installation

Pitts Model 12 Wing Leading edge Installation Pitts Model 12 Wing Leading edge Installation This procedure is used to install molded plywood leading edges included in the Pitts Model 12 kit. Nine (9) molded leading edge section are require per aircraft;

More information

Building 'TANGLER' The Fighter Kite That Helped Me Win The 2003 Fighter Kite Line-Touch World Cup Championship. Bruce Lambert

Building 'TANGLER' The Fighter Kite That Helped Me Win The 2003 Fighter Kite Line-Touch World Cup Championship. Bruce Lambert Building 'TANGLER' The Fighter Kite That Helped Me Win The 2003 Fighter Kite Line-Touch World Cup Championship Bruce Lambert kitefighter@yahoo.com The following method of building a fighter kite works

More information

BUIDLING INSTRUCTION GLIDER MINI-RACE. MINI-Race building instruction January

BUIDLING INSTRUCTION GLIDER MINI-RACE. MINI-Race building instruction January Wingspan [mm]: 950 Aspect ratio: 7,7 Wing area [dm2]: 11,7 Wing loading [g/dm²] : 16 Takeoff weight [g]: 190 Airfoil: AG03 mod BUIDLING INSTRUCTION GLIDER MINI-RACE www.pcm.at 1 CONTENTS DATA 1. Kit contents

More information

Make Bruce's High Performance 'F3' Fighter Kite In Less Than 2 Hours For Under $3

Make Bruce's High Performance 'F3' Fighter Kite In Less Than 2 Hours For Under $3 Make Bruce's High Performance 'F3' Fighter Kite In Less Than 2 Hours For Under $3 This article was inspired from a chapter in NORTH AMERICAN FIGHTER KITES, my 400+ page fighter kite book on CD ROM. If

More information

Tugster. Tug Boat. Competition or Sport Tug Kit. A Zippkits R/C Boat. Building Instructions

Tugster. Tug Boat. Competition or Sport Tug Kit. A Zippkits R/C Boat. Building Instructions Z I P P M A N U FA C T U R I N G Tugster Tug Boat Competition or Sport Tug Kit A Zippkits R/C Boat Building Instructions 2016 JMP Hobby Group St. Paul, Indiana 47272 www.zippkits.com Toll Free (866) 922-ZIPP

More information

Akcent-2 - Building Instructions

Akcent-2 - Building Instructions Akcent-2 Home Pictures Building Instructions Ordering Akcent-2 - Building Instructions Note! The pictures show older kits with "diser" wings. The new kits come with nicer D-box wings. Servo locations are

More information

ANGEL 2000 glider ARF ASSEMBLY MANUAL. Specifications: MS: 129

ANGEL 2000 glider ARF ASSEMBLY MANUAL.  Specifications:  MS: 129 WWW.SEAGULLMODELS.COM ASSEMBLY MANUAL ANGEL 2000 glider Graphics and specifications may change without notice. MS: 129 ARF Specifications: Wingspan---------------78.7 in ( 200cm). Wing area---------------582.8sq.in

More information

Damage Control/Luminous Shipboard Markings

Damage Control/Luminous Shipboard Markings 3 Damage Control/Luminous Shipboard Markings 3M Diamond Grade Reflective Sheeting 3M Reflective Pipe Markings 3M Luminous Film U.S. Navy Shipboard Label Application Instructions August 2005 Replaces Instructions

More information

INSTRUCTIONS FOR GLUING ON THE BUMPER FOR PORT TOWNSEND WATERCRAFT S NESTING DINGIES. (Or requires a 1 surface to adhere to.)

INSTRUCTIONS FOR GLUING ON THE BUMPER FOR PORT TOWNSEND WATERCRAFT S NESTING DINGIES. (Or requires a 1 surface to adhere to.) INSTRUCTIONS FOR GLUING ON THE BUMPER FOR PORT TOWNSEND WATERCRAFT S NESTING DINGIES. (Or requires a 1 surface to adhere to.) The PT 11 bumper is made from a high quality, non marking EPDM rubber. This

More information

REPAIR MANUAL. Materials

REPAIR MANUAL. Materials REPAIR MANUAL Materials Balsa: Raw material for FST (Future Shape Technology series) and HELIUM rails or parabolic stringers. It is what gives our unique product its excellent performance characteristics.

More information

Bottle Rocket Launcher P4-2000

Bottle Rocket Launcher P4-2000 WWW.ARBORSCI.COM Bottle Rocket Launcher P4-2000 BACKGROUND: The Bottle Rocket Launcher allows for the exploration of launching rockets using commonly available materials such as plastic soda bottles and

More information

How to Cut Shafts and Glue T-tops on KIALOA Stand-Up Paddles

How to Cut Shafts and Glue T-tops on KIALOA Stand-Up Paddles How to Cut Shafts and Glue T-tops on KIALOA Stand-Up Paddles Sizing: Determine the size for your paddle by adding 6-10 to your overall height. If you paddle more frequently in the surf, lean towards the

More information

5. Tailplane assembly

5. Tailplane assembly 5. Tailplane assembly Overview This section covers the fitting of your completed tailplanes to the torque tube assembly. Included is the insertion of the TP13 bushes in the inboard rib and the fitting

More information

OWNER S MANUAL ALWAYS WEAR A GOVERNMENT APPROVED FLOATATION DEVICE WHEN FISHING. Know the limits of your ability and the limits of your equipment.

OWNER S MANUAL ALWAYS WEAR A GOVERNMENT APPROVED FLOATATION DEVICE WHEN FISHING. Know the limits of your ability and the limits of your equipment. OWNER S MANUAL ALWAYS WEAR A GOVERNMENT APPROVED FLOATATION DEVICE WHEN FISHING. Know the limits of your ability and the limits of your equipment. Changes in air temperature and elevation could cause the

More information

Trike-Bike Assembly Manual

Trike-Bike Assembly Manual Be sure to check our website for more instruction details, videos and photographs as well as a complete listing of each Nut and Bolt for the Trike Bike. www.trike-bike.com.au Go to the page marked ASSEMBLY

More information

Carving a Custom Seat

Carving a Custom Seat Carving a Custom Seat Seat Carving your own seat from mini-cell, high-density foam is really quite simple and has proven to be more comfortable than any commercially produced seat and often more reasonably

More information

Lectric Cycles Mid-Drive Electric Motor Installation

Lectric Cycles Mid-Drive Electric Motor Installation Lectric Cycles Mid-Drive Electric Motor Installation This write-up describes the installation of a Lectric Cycles electric motor. The model is the e-rad Mid-Drive 750 Watt conversion kit, installed on

More information

ANATOMY OF FUSELAGE REPAIRS

ANATOMY OF FUSELAGE REPAIRS ANATOMY OF FUSELAGE REPAIRS The first part of this file is about doing a repair on the glassed-over fuselage. The latter part covers some repairs on composite fuselages. The glassed-over fuse will stand

More information

OWNER'S MANUAL. Copyright 1999 ATS - All Rights Reserved

OWNER'S MANUAL. Copyright 1999 ATS - All Rights Reserved OWNER'S MANUAL AL Issue 2 - August 19, 1999 Copyright 1999 ATS - All Rights Reserved OWNER'S MANUAL TABLE OF CONTENTS PAGE 1... WARRANTY PAGE 2... ASSEMBLY INSTRUCTIONS PAGE 4... MOUNTING THE RACQUET PAGE

More information

MiniTwin by Acer

MiniTwin by Acer MiniTwin 250 - by Acer ASSEMBLY INSTRUCTIONS Thank you for choosing the MiniTwin 250 as your next project. This kit is easy to build and only requires a few hours to complete. Once finished, you will be

More information

The following lesson is excerpted from

The following lesson is excerpted from The following lesson is excerpted from A Fresh Approach to the Snare Drum is the most comprehensive method available that simultaneously provides instruction for rhythm reading, technique fundamentals,

More information

PRO1030 Bi-Directional Assembly Replacement

PRO1030 Bi-Directional Assembly Replacement PRO1030 Bi-Directional Assembly Replacement 1. Remove both side covers using the Crank and Cover Removal procedure. Fig. 1 2. Disconnect both brake cables (not shown) from the brake (S3611). (Fig. 1) 3.

More information

Little Dog Dual Deploy

Little Dog Dual Deploy Little Dog Dual Deploy John Wilke & Paul Fechtmeister September 2010 All dimensions are in inches unless specified Construction Notes: Other items you will need: One set of epoxy Motor One sheet of 120

More information

PT 11 trouble-shooting and maintenance.

PT 11 trouble-shooting and maintenance. PT 11 trouble-shooting and maintenance. Does your rudder not stay down?...your back seat slip off?...your knobs tight and your leather pads loose? Maybe we can help. We have used our PT 11 s hard enough

More information

Rocky Mountain Instinct / Pipeline Alloy Frame Assembly Guide. Date: April 7, 2017

Rocky Mountain Instinct / Pipeline Alloy Frame Assembly Guide. Date: April 7, 2017 Rocky Mountain Instinct / Pipeline Alloy Frame Assembly Guide Date: April 7, 2017 1 Table of Contents Front Triangle Preparation... 4 Parts Needed... 4 Instructions... 4 Chain Stay Preparation... 6 Parts

More information

Instructions. Follow All Instructions Before Assembling Or Using This Product

Instructions. Follow All Instructions Before Assembling Or Using This Product Instructions Follow All Instructions Before Assembling Or Using This Product IMPORTANT DO NOT RETURN THIS PRODUCT TO THE RETAIL STORE WHERE PURCHASED. CALL TOLL FREE: (800) 492-9334 WARNING: Improper use

More information

www.aquaglidekayak.com WORK SPACE AND TOOLS 1. Take care to position yourself in a clean, dry area with good ventilation. For proper curing of adhesives, temperature should remain above 10 C (50 F).

More information

1 Tuning Platform Reseating Beam Pads Rudder alignment Noisy Foils Rig Tension...

1 Tuning Platform Reseating Beam Pads Rudder alignment Noisy Foils Rig Tension... Contents 1 Tuning... 2 1.1 Platform... 2 1.2 Reseating Beam Pads... 2 1.3 Rudder alignment... 3 1.4 Noisy Foils... 3 1.5 Rig Tension... 4 1.6 Mast rake... 4 1.7 Spreader rake... 5 1.8 Diamond tension...

More information

Chapter 2 Rigging. Cutting Wire Rope. Anchoring Wire Rope to Drum. Winding Wire Rope Onto Drum

Chapter 2 Rigging. Cutting Wire Rope. Anchoring Wire Rope to Drum. Winding Wire Rope Onto Drum Chapter 2 Rigging Cutting Wire Rope The wire rope must be tightly seized on both sides of the point where the wire rope will be cut, as shown in Figure 2-1. Seize the wire rope with either seizing wire

More information

Front derailleur. Dealer's Manual DURA-ACE FD-R9100 ULTEGRA FD-R FD ROAD MTB Trekking. City Touring/ Comfort Bike DM-RAFD001-03

Front derailleur. Dealer's Manual DURA-ACE FD-R9100 ULTEGRA FD-R FD ROAD MTB Trekking. City Touring/ Comfort Bike DM-RAFD001-03 (English) DM-RAFD001-03 Dealer's Manual ROAD MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Front derailleur DURA-ACE FD-R9100 ULTEGRA FD-R8000 105 FD-5801 Procedures for cable tension adjustment

More information

SEADUCER BOATS GAS MONO COME VISIT US ON THE WEB AT

SEADUCER BOATS GAS MONO COME VISIT US ON THE WEB AT SEADUCER BOATS GAS MONO COME VISIT US ON THE WEB AT WWW.SEADUCERBOATS.COM 1 - Pkg. Of 440 push rod ends 1 - Pkg. of solder-on rod ends 2 -water outlet fitting 1-1/4" prop nut 1 -.250" x 24" flex shaft

More information

Use and Installation Instructions

Use and Installation Instructions Use and Installation Instructions This is a step by step guide, providing you with complete instruction for a profession installation of the Armstrong Nautical Products RIB Ladder. Please review the instructions

More information

Contents. Stainless Steel Side Block. 1.1 Separating the Side Block. Stainless Steel Side Block Reassembly of. Assembly from the Helmet Shell

Contents. Stainless Steel Side Block. 1.1 Separating the Side Block. Stainless Steel Side Block Reassembly of. Assembly from the Helmet Shell Separating the Side Block Assembly from the Helmet Shell Contents SSB-1 SSB-3 SSB-5 SSB-5 SSB-7 1.1 Separating the Side Block Assembly from the Helmet Shell 1.2 Side Block Assembly Replacement 1.3 Defogger

More information

ANGEL INSTRUCTIONS ALMOST READY TO SAIL MODEL YACHT

ANGEL INSTRUCTIONS ALMOST READY TO SAIL MODEL YACHT ANGEL INSTRUCTIONS ALMOST READY TO SAIL MODEL YACHT Long: 920mm High:1840mm Toatl sail area: 0.4 m2 1 MODEL YACHT ASSEMBLY INSTRUCTIONS & SAILING HINTS Thank you for purchasing one of our range of model

More information

FlyingFoam Nurf. General Assembly Instructions

FlyingFoam Nurf. General Assembly Instructions FlyingFoam Nurf General Assembly Instructions These instructions apply to the Nurf, an all EPP forward swept flying wing available from FlyingFoam.com. Building and operating a remote controlled aircraft

More information

Carbo Racing Foil Instruction Manual Unit 0, 1, 2, 3

Carbo Racing Foil Instruction Manual Unit 0, 1, 2, 3 Carbo Racing Foil Instruction Manual Unit 0, 1, 2, 3 WARNING!: Strictly follow all instructions to avoid an accident, damage to your vessel, personal injury or death. See www.harken.com/manuals for additional

More information

In Part 6 of this series, we completed building and painting the hull and rigged the bowsprit. Now, we re ready to make up the masts and spars.

In Part 6 of this series, we completed building and painting the hull and rigged the bowsprit. Now, we re ready to make up the masts and spars. In Part 6 of this series, we completed building and painting the hull and rigged the bowsprit. Now, we re ready to make up the masts and spars. Making the Spars I prefer to make up all the spars before

More information

RG1200 Service and Repair Manual

RG1200 Service and Repair Manual Dive Rite RG 1200 Regulator Service and Repair Manual Page 1 Text and Photography by Pete Nawrocky Copyright ( ) 1999-2000, Lamartek, Inc., dba Dive Rite RG1200 Service and Repair Manual First Stage.........................................

More information

Depth transducer TH 52

Depth transducer TH 52 Depth transducer TH 52 performance by NEXUS NETWORK Installation Manual English DEPTH TH52 English 11-1 English DEPTH TH52 11-2 DEPTH TH52 English CONTENTS: 1 Applications...4 2 Tools and Materials Needed...4

More information

www.allsportsystems.com Page 1 of 29 Page 2 of 29 Table of Contents Items You Supply: 4 MICROBAY Setup Instructions 5 Items Provided By AllSportSystems: 5 MEASURING AND CUTTING THE 1 EMT POLES FOR THE

More information

TEST FOR STABILOMETER VALUE OF BITUMINOUS MIXTURES

TEST FOR STABILOMETER VALUE OF BITUMINOUS MIXTURES Test Procedure for TEST FOR STABILOMETER VALUE OF BITUMINOUS MIXTURES TxDOT Designation: Tex-208-F Effective Date: February 2005 1. SCOPE 1.1 Use this test method to determine the Hveem stability value

More information

Refinishing two carbon fiber masts

Refinishing two carbon fiber masts Refinishing two carbon fiber masts Originally re-finishing the masts was going to be Meps' project instead of mine, but it got out of hand. Let me start with a disclaimer: You would all probably like reading

More information

Basics, Types, Use and Applications

Basics, Types, Use and Applications Basics, Types, Use and Applications 2015 by Brilliant Classes 2015 by Brilliant Classes Science : Physics Unit : Friction Friction : Basics, Types, Use and Applications The following topics are included

More information

Wet Lamination of Dry Film Photoresist for the Hobbyist

Wet Lamination of Dry Film Photoresist for the Hobbyist Wet Lamination of Dry Film Photoresist for the Hobbyist By Adam Seychell Updated: 10. September 2009 Table of Contents Introduction...2 Equipment List...3 Squeegee Board...4 The Procedure...5 Cut photoresist

More information

SLR Missile Thunderboat

SLR Missile Thunderboat J M P H O B B Y G R O U P L L C SLR Missile Thunderboat Zippkits R/C Boats BUILDING INSTRUCTIONS 2017 JMP Hobby Group LLC Indiana USA 1 Introduction Thank you for purchasing this kit. We are sure that

More information

The Golf Swing. The Fundamentals

The Golf Swing. The Fundamentals The Golf Swing The Fundamentals Fundamental #1 Grip & Set-Up The grip and set-up should be viewed as putting parts of a machine together. The right parts connected in the right way will allow the machine

More information

TECH SHEET ORANGE PIVOT TOOL INSTRUCTIONS

TECH SHEET ORANGE PIVOT TOOL INSTRUCTIONS page 1 ORANGE PIVOT TOOL INSTRUCTIONS This is a guide of how to change the pivot bearings on an Orange frame with a bore style pivot axle. 4 8 Bore Type Pivot Axle Horiz-Hold Type Pivot Axle Please read

More information

You can use a variety of materials for this kite, such as Tyvek, ripstop nylon, Orcon, paper, or mylar or mylar-like plastic gift wrap films.

You can use a variety of materials for this kite, such as Tyvek, ripstop nylon, Orcon, paper, or mylar or mylar-like plastic gift wrap films. Woody's " Woodtick " Fighter Kite This kite is easy to make and easy to fly. It's performance will allow you to learn all fighter kite flying skills, plus put an ear to ear grin on your face. What more

More information

INSTRUCTION GUIDE S-WORKS ROAD CARBON CRANKSET (Carbon and Alloy OSBB cups)

INSTRUCTION GUIDE S-WORKS ROAD CARBON CRANKSET (Carbon and Alloy OSBB cups) INSTRUCTION GUIDE S-WORKS ROAD CARBON CRANKSET (Carbon and Alloy OSBB cups) THIS BRIEF INSTRUCTION GUIDE CONTAINS IMPORTANT INFORMATION. PLEASE READ CAREFULLY AND STORE IN A SAFE PLACE. Congratulations!

More information

Five Minute Flies Saltwater Fly Tying Instruction Manual Part 1 Part 1

Five Minute Flies Saltwater Fly Tying Instruction Manual Part 1 Part 1 Five Minute Flies Saltwater Fly Tying Instruction Manual Part 1 Part 1 Congratulations, you are starting an endeavor that will serve you well the rest of your life. When you catch your first fish on a

More information

DO NOT use any Alien Flier Zip Line Products or Accessories until you read and understand these SAFETY WARNINGS!

DO NOT use any Alien Flier Zip Line Products or Accessories until you read and understand these SAFETY WARNINGS! ! WARNING DO NOT use any Alien Flier Zip Line Products or Accessories until you read and understand these SAFETY WARNINGS! A zip line can be very dangerous. Do not use this kit if you do not understand

More information

PAY N PAK, 1/12 th Scale, Limited Sport Hydro P Sport Hydro

PAY N PAK, 1/12 th Scale, Limited Sport Hydro P Sport Hydro 1980 82 PAY N PAK, 1/12 th Scale, Limited Sport Hydro P Sport Hydro Introduction: The 1980 turbine Pay N Pak is a good subject for a model race boat. It has a low profile, mild pickle-fork setback, long

More information

Shooters Ridge 10/22 Magazine Troubleshooting Guide (Questions and answers apply to all SR 10/22 magazines unless noted)

Shooters Ridge 10/22 Magazine Troubleshooting Guide (Questions and answers apply to all SR 10/22 magazines unless noted) Shooters Ridge 10/22 Magazine Troubleshooting Guide (Questions and answers apply to all SR 10/22 magazines unless noted) BACKGROUND This troubleshooting guide is designed to help consumers with any problems

More information

Methylethycetone (MEC) - PMS 60 polyurethane glue - Grease - White silicone

Methylethycetone (MEC) - PMS 60 polyurethane glue - Grease - White silicone CHAPTER PLAN page : 1/8 SAILING BOAT SUSPENDED WITHOUT DECK BEARING SAILING BOAT SUSPENDED WITH DECK BEARING SAILING BOAT SUSPENDED WITH AUTOMATIC BEARING ALIGNMENT RUDDER SYSTEM FOR ANTARES MOTOR BOAT

More information

Instructions for use: Of adhesive ski skins and cut-to-size sets

Instructions for use: Of adhesive ski skins and cut-to-size sets Instructions for use: Of adhesive ski skins and cut-to-size sets Colltex self-adhesive skins A worldwide leader for more than 30 years! Colltex adhesive ski skins revolutionized the ski skin market more

More information

TOWER INSPECTION REPORT

TOWER INSPECTION REPORT 3010 S. Hwy 77, Suite 600 Waxahachie, Texas 75165 http://ctctower.com Office: 972/923-9504 Fax: 972/923-9619 TOWER INSPECTION REPORT PREPARED FOR MR. CUSTOMER 1,563 GUYED TOWER NEAR CITY, STATE JANUARY

More information

Installation and Operating Instructions for Automotive Winch Synthetic Rope

Installation and Operating Instructions for Automotive Winch Synthetic Rope Installation and Operating Instructions for Automotive Winch Synthetic Rope 2 1 Synthetic Rope Kit Parts List Part No. 251262 1. Rope Assembly (3/8 x 100 ) 2. Hook Strap WARNING: A minimum of EIGHT wraps

More information

Hat s off to you for choosing a kit from Port Townsend Watercraft.

Hat s off to you for choosing a kit from Port Townsend Watercraft. Hat s off to you for choosing a kit from Port Townsend Watercraft. 1 A 30 year fascination with the challenges of nesting boat design, and many prototypes have led to the PT Eleven. Because you chose this

More information

Lesson Plan: Bernoulli s Lift

Lesson Plan: Bernoulli s Lift Lesson Plan: Bernoulli s Lift Grade Level: 5-6 Subject Area: Time Required: Science Preparation: 30 minutes Activity: 3 40-minute classes National Standards Correlation: Science (grades 5-8) Physical Science

More information

RUDDER KIT INSTRUCTIONS

RUDDER KIT INSTRUCTIONS A I N S T R U C T I O N S RUDDER KIT INSTRUCTIONS TARPON 0/40/60/60i The Tarpon series is designed as a high performance sit-on-top kayak tailored for the sport paddler. Our rudder system is designed to

More information

Poppetted Coaxial Drop Tube Assembly for use with Auto Limiter II. Installation Instructions

Poppetted Coaxial Drop Tube Assembly for use with Auto Limiter II. Installation Instructions Poppetted Coaxial Drop Tube Assembly for use with Auto Limiter II Installation Instructions Franklin Fueling Systems 3760 Marsh Rd. Madison, WI 53718 USA Tel: +1 608 838 8786 800 225 9787 Fax: +1 608 838

More information

DM-FD (English) Dealer's Manual. Front derailleur FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672

DM-FD (English) Dealer's Manual. Front derailleur FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 (English) DM-FD0003-04 Front derailleur Dealer's Manual FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 FD-M677 CONTENTS IMPORTANT NOTICE... 3 TO ENSURE SAFETY...

More information

Shiel e d Kite t By B y Sam & Ca C rir King Ore r g e o g n o Kite t m e aker e rs s Retr t e r a e t t2013

Shiel e d Kite t By B y Sam & Ca C rir King Ore r g e o g n o Kite t m e aker e rs s Retr t e r a e t t2013 Shield Kite By Sam & Cari King Oregon Kitemaker s Retreat 2013 SAIL ASSEMBLY Your pre-cut sail pieces include half-inch seam allowances. This provides enough material to complete a 1/4 inch double rolled

More information

(PLEASE CONTACT YOUR LOCAL DEALER or CUSTOMER SERVICE FOR WARRANTY INFORMATION)

(PLEASE CONTACT YOUR LOCAL DEALER or CUSTOMER SERVICE FOR WARRANTY INFORMATION) RUDDER KIT SOLO AND TANDEM KAYAKS IMPORTANT: For Tandem kayaks, the Supplemental Kit will be needed in addition to this kit and can be purchased through a registered dealer. The addition of a rudder to

More information

How to Make a Boffer Arrow

How to Make a Boffer Arrow How to Make a Boffer Arrow By Dean Hitchcox Intro: To make a boffer arrow you should have some experience making other weapons like a sword first. Bows and arrows can be dangerous if not made correctly.

More information

Set-up and Tuning Notes: 17 September 2012

Set-up and Tuning Notes: 17 September 2012 Set-up and Tuning Notes: 17 September 2012 This document is being continually updated. Please check the release date above regularly to ensure you have the most recent edition. We appreciate any feedback

More information

PART III BUILDING AN FRP BEACH LANDING BOAT

PART III BUILDING AN FRP BEACH LANDING BOAT PART III BUILDING AN FRP BEACH LANDING BOAT 41 Training Manual on the construction of FRP beach landing boats 10 - BUILDING AN FRP BEACH LANDING BOAT 10.1 PREPARATION The following is a practical guide

More information

Front derailleur. Dealer's Manual FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 FD-M677

Front derailleur. Dealer's Manual FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 FD-M677 (English) DM-FD0003-05 Front derailleur Dealer's Manual FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 FD-M677 CONTENTS IMPORTANT NOTICE... 4 TO ENSURE SAFETY...

More information

CHAPTER 2 MAINTENANCE

CHAPTER 2 MAINTENANCE CHAPTER 2 MAINTENANCE This chapter addresses the proper care of the machine gun to ensure its overall effectiveness and efficient functioning. The information includes the gunner's knowledge in disassembly

More information

Santa Fe Cycles Assembly Guide Introduction

Santa Fe Cycles Assembly Guide Introduction Santa Fe Cycles Assembly Guide Introduction Congratulations on your purchase of your new Santa Fe bicycle. You have purchased a bicycle that has many features and qualities. Please take a few minutes and

More information

Cub Scout Pack Rain Gutter Regatta

Cub Scout Pack Rain Gutter Regatta Cub Scout Pack 350 2014 Rain Gutter Regatta Event Location & Date: Advance Firehouse, Saturday November 22nd 11:00am-1:00pm (racing as soon as everyone registers) 106 E Wall Street Advance, IN 46102-9407

More information

History. Both the 13 and 18 pdr guns were introduced into service in With both guns came three types of limbers.

History. Both the 13 and 18 pdr guns were introduced into service in With both guns came three types of limbers. WDHT 04 13 / 18 pdr Limber and Ammunition Wagon Royal Horse Artillery History Both the 13 and 18 pdr guns were introduced into service in 1904. With both guns came three types of limbers. Limber carriage

More information

Product Overview: Key Features:

Product Overview: Key Features: APGL4 Model Tripod Product Overview: The Ravelli APGL4 is a Professional Quality Tripod providing a solid base for high-end photographic equipment. This model is all pressure treated aluminum alloy construction

More information

SET OF EUROLEAGUE BACKSTOP UNITS (Reference PK120)

SET OF EUROLEAGUE BACKSTOP UNITS (Reference PK120) SET OF EUROLEAGUE BACKSTOP UNITS (Reference PK120) DESCRIPTION The EUROLEAGUE backstop unit is mainly designed for multi-sports pavilions and installations where the highest-level basketball competitions

More information

Premium PowerPoint Presentation. Rigging Review

Premium PowerPoint Presentation. Rigging Review Premium PowerPoint Presentation Rigging Review Chapter 1 Hoisting Safety Review: What about the CG Symmetrical vs. Asymmetrical Balanced and Unbalanced Lifting Lug Hooks Angle Deformation Safety Gates

More information

AllPro Foot. Product Manual

AllPro Foot. Product Manual AllPro Foot Product Manual Instructions The AllPro Foot System has been designed and manufactured for specific patient weights. Failure to follow the weight guidelines and/or overload conditions caused

More information

Rudder Kit Assembly Instructions for Quest 13

Rudder Kit Assembly Instructions for Quest 13 Rudder Kit Assembly Instructions for Quest 13 Revised 4/2/2015 78501 Rudder System The Hobie Quest is designed for the addition of an optional rudder system. Rudder systems in boats like this allow you

More information

Balanced SCUBA Second Stage Regulator (P/N ) Contents

Balanced SCUBA Second Stage Regulator (P/N ) Contents Introduction (P/N 200-120) Contents SCBAL-1 SCBAL-1 SCBAL-1 SCBAL-2 SCBAL-2 SCBAL-2 SCBAL-2 SCBAL-2 SCBAL-3 SCBAL-3 SCBAL-3 SCBAL-3 SCBAL-4 1.1 Before Going Further 1.2 General Information 1.2.1 Introduction

More information

Safety System Installation Guide for ARE Wind Poles

Safety System Installation Guide for ARE Wind Poles Safety System Installation Guide for ARE Wind Poles V. 1 May 2011 ** Climbing pegs and ladder should be installed before the pole is erected.** A. Install climbing pegs Install climbing pegs (bolt set)

More information

G. Dabrowski Custom Tackle

G. Dabrowski Custom Tackle G. Dabrowski Custom Tackle d. b. a. Brookside Rod Co. ~ Custom fly tackle since 1991 ~ Cane fly rods Hand built classic styled fly reels Catalog 2007 G. Dabrowski Custom Tackle ~ maker of fine hand crafted

More information

TABLE OF CONTENTS SAFETY FIRST!...3 BASIC OPERATION...4 ADJUSTMENTS...5. Cocking Pressure...5. Three-Way Valve Adjustment...6

TABLE OF CONTENTS SAFETY FIRST!...3 BASIC OPERATION...4 ADJUSTMENTS...5. Cocking Pressure...5. Three-Way Valve Adjustment...6 TABLE OF CONTENTS SAFETY FIRST!...3 BASIC OPERATION...4 ADJUSTMENTS...5 Cocking Pressure...5 Three-Way Valve Adjustment...6 External Three-Way adjustment...6 In-Line Regulator...6 Ram to Cocking Block

More information

Product Specifications and Trimming Guide

Product Specifications and Trimming Guide 2011 Product Specifications and Trimming Guide The purpose of this guide is to provide detailed product specifications and trimming instructions for True Temper, Grafalloy and Project X shafts. Please

More information

Restraint Systems for Infants with Special Needs

Restraint Systems for Infants with Special Needs TEST METHOD 213.5 Restraint Systems for Infants with Special Needs Revised: Issued: May 2012R October 1997 (Ce document est aussi disponible en français) Table of Contents 1. Introduction... 1 2. Test

More information

The Wobble Bugger by Michael Lack

The Wobble Bugger by Michael Lack The Wobble Bugger by Michael Lack if you can tie a Wooly Bugger, you can tie this fly! Deke Meyers in his book Tying Bass Flies 12 of the Best, listed the Wiggle Bug as an effective bass fly. Admittedly,

More information

A Figure Skate Sharpening Machine, version 1.1

A Figure Skate Sharpening Machine, version 1.1 A Figure Skate Sharpening Machine, version 1.1 By R. G. Sparber Copyleft protects this document. 1 This article provides a high level view of a figure skate sharpening machine I recently built. No plans

More information

VALDIVIA BUILD LOG Dr Ron

VALDIVIA BUILD LOG Dr Ron VALDIVIA BUILD LOG Dr Ron The Robbe kit of the two-masted schooner Valdivia was purchased in 2007, along with the fitting set and propulsion accessories, and has been staring me in the face since then

More information

A guide to science fair development

A guide to science fair development LINX Science Camps A guide to science fair development Toilet Paper Party Physics, Electricity, Flight Supplies: Hair Dryer (x1) Leaf Blower (x6) Toilet Paper Rolls (x30) Extension Cord (20 ) Power strip

More information

A Table Top Wind Tunnel You Can Build

A Table Top Wind Tunnel You Can Build A Table Top Wind Tunnel You Can Build Basic principles of aerodynamics can be studied in the classroom with this simple, inexpensive wind tunnel. All you need to build it is some cardboard boxes, glue,

More information

Welcome Statement. 1. the Plan. 2. the History. 3. the Warm Up. 5. the Setup. 6. the Swing 7. the Glue 8. the Tour Draw Practice Station.

Welcome Statement. 1. the Plan. 2. the History. 3. the Warm Up. 5. the Setup. 6. the Swing 7. the Glue 8. the Tour Draw Practice Station. table of contents.. Welcome Statement. 1 the Plan. 2 the History. 3 the Warm Up. 5 the Setup. 6 the Swing 7 the Glue 8 the Tour Draw Practice Station. 9 the Tour Draw Assessment. 10 Summary. 11 Key Phrases.

More information

Uncle John's Choupique Road Sulphur, LA Materials needed to build the basic boat 1/4" x 48" x 96" exterior plywood ~ 3 sheets

Uncle John's Choupique Road Sulphur, LA Materials needed to build the basic boat 1/4 x 48 x 96 exterior plywood ~ 3 sheets Uncle John's 5229 Choupique Road Sulphur, LA 70665 Thank you for purchasing our plans. Have a safe and enjoyable experience building and using your craft. Materials needed to build the basic boat 1/4"

More information

instructions submersible edition Nov.ʼ2 N O R B E R T B R Ü G G E N Mönchengladbach

instructions submersible edition Nov.ʼ2 N O R B E R T B R Ü G G E N Mönchengladbach instructions submersible D E L T A edition Nov.ʼ2 N O R B E R T B R Ü G G E N Entwicklung und Vertrieb von elektronischen und mechanischen Bauteilen B e n d e r s t r a ß e 3 9 41065 Mönchengladbach T

More information

Stand-N-Fish FULL DETAIL INSTALLATION INSTRUCTIONS

Stand-N-Fish FULL DETAIL INSTALLATION INSTRUCTIONS 1 Stand-N-Fish FULL DETAIL INSTALLATION INSTRUCTIONS Thank you for purchasing the incredible new Stand-N-Fish Kayak Fishing System. Once installed on your kayak the Stand-N-Fish will take your kayak fishing

More information

Maintenance manual. Flight helmet LA100 PP

Maintenance manual. Flight helmet LA100 PP Flight helmet LA100 PP010298-00 Table of Contents Page Table of Contents 1/21 - Warning notice 2/21 - Helmet description 3/21 - Introduction 4/21 1 Chinstrap 5/21 2 Inner liner elements 6/21 3 Edge roll

More information

Sunshade Owner s Manual

Sunshade Owner s Manual DRAGONWING Sunshade Owner s Manual DRAGONWING P. O. Box 13322 Sacramento, CA 95813-3322 3322 DRAGONWING Sunshade Owner's Manual Page 2 T hank you for your selection of the DRAGONWING Sunshade. We are sure

More information

B2 Series-C. Pitching Machine Owner s Operating Manual TABLE OF CONTENTS PARTS OF THE MACHINE... 2 REMOVING CONTENTS FROM PACKAGE..

B2 Series-C. Pitching Machine Owner s Operating Manual TABLE OF CONTENTS PARTS OF THE MACHINE... 2 REMOVING CONTENTS FROM PACKAGE.. B2 Series-C Pitching Machine Owner s Operating Manual TABLE OF CONTENTS PARTS OF THE MACHINE... 2 REMOVING CONTENTS FROM PACKAGE.. 3 SAFETY INSTRUCTIONS. 5 GAP SELECTION... 5 CHANGING FROM BASEBALL TO

More information

Where no fly has gone before...

Where no fly has gone before... FlyFishing & FlyTying / November 2012 Where no fly has gone before... PHILIP BAILEY and Massimo Magliocco explain how the Italians adapt their casting for fast, turbulent and overgrown streams and improving

More information